Sjekk hvor mye Berger tjente på sesongåpningen

Tora Berger (31) har lagt bak seg en svært lukrativ helg i Østersund. Bare i premiepenger har hun innkassert mer enn 287.000 kroner på sine tre v-cupseire og mixed-stafetten forrige helg.

Tora Berger har lagt en hektisk helg bak seg. med tre konkurranser og høye premiepremier kan hun dra hjem med lomma litt fullere.

Tora Berger tjener godt på skiskytingen om dagen: – Det er ingen ulempe, men jeg driver med skiskyting fordi det er artig, sier Berger.

Det skal lønne seg å være best, og Tora Berger har definitivt vært nummer én i de svenske skoger utenfor Østersund denne helgen.

Torsdag vant hun normaldistansen i utklassingsstil, lørdag knuste hun all motstand selv med et fall på sprinten, og på dagens jaktstart var hun igjen utilnærmelig.

Forrige søndag var hun også på det norske laget som kom på 2.-plass i mixed-stafetten.

Pengene renner inn

Slikt blir det penger av.

Av det internasjonale skiskytterforbundet blir en individuell verdenscupseier belønnet med 12.000 euro i premiepenger, altså totalt 36.000 euro (12.000 euro per seier) i Tora Bergers tilfelle.

36.000 euro tilsvarer 265.324 kroner etter dagens kurs.

 • Artikkelen fortsetter under bildet
Tora Berger

Tora Berger, med nummer én på brystet, har stått øverst på seierspallen i alle de tre rennene i verdenscupen. Nå kan hun le hele veien til banken.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– En bonus

For 2.-plassen i mixed-stafetten får hvert lagmedlem også utbetalt 3000 euro - altså 22.110 kroner.

Totalt har Tora Berger innkassert småpene 287.434 kroner i løpet av fire konkurranser i Sverige.

– Det er ikke noen ulempe. Men jeg driver med skiskyting mest fordi det er gøy å vinne og fordi jeg har lyst til å gjøre gode skirenn. Også er det en bonus det jeg får i premiepenger, sier Berger til NRK.

 • VIDEO: Se Tora Bergers målgang på søndagens jakstart
 • Artikkelen fortsetter under videoen
Tora Berger vant dagens jaktstart overlegent.

Sånn skal det gjøres - Tora Berger går inn til sin tredje seier på rad.

PS! I tillegg til premiepengene fra skiskytterforbundet, vanker det bonuser fra Tora Bergers personlige sponsorer. Hvor mye det er snakk om, er ikke kjent.

Sportsnyheter

Lukaku scora for lagkameraten: – I love you, Chris

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal