NRK Meny
Normal

Sjekk hvor mye Berger tjente på sesongåpningen

Tora Berger (31) har lagt bak seg en svært lukrativ helg i Østersund. Bare i premiepenger har hun innkassert mer enn 287.000 kroner på sine tre v-cupseire og mixed-stafetten forrige helg.

Tora Berger har lagt en hektisk helg bak seg. med tre konkurranser og høye premiepremier kan hun dra hjem med lomma litt fullere.

Tora Berger tjener godt på skiskytingen om dagen: – Det er ingen ulempe, men jeg driver med skiskyting fordi det er artig, sier Berger.

Det skal lønne seg å være best, og Tora Berger har definitivt vært nummer én i de svenske skoger utenfor Østersund denne helgen.

Torsdag vant hun normaldistansen i utklassingsstil, lørdag knuste hun all motstand selv med et fall på sprinten, og på dagens jaktstart var hun igjen utilnærmelig.

Forrige søndag var hun også på det norske laget som kom på 2.-plass i mixed-stafetten.

Pengene renner inn

Slikt blir det penger av.

Av det internasjonale skiskytterforbundet blir en individuell verdenscupseier belønnet med 12.000 euro i premiepenger, altså totalt 36.000 euro (12.000 euro per seier) i Tora Bergers tilfelle.

36.000 euro tilsvarer 265.324 kroner etter dagens kurs.

 • Artikkelen fortsetter under bildet
Tora Berger

Tora Berger, med nummer én på brystet, har stått øverst på seierspallen i alle de tre rennene i verdenscupen. Nå kan hun le hele veien til banken.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– En bonus

For 2.-plassen i mixed-stafetten får hvert lagmedlem også utbetalt 3000 euro - altså 22.110 kroner.

Totalt har Tora Berger innkassert småpene 287.434 kroner i løpet av fire konkurranser i Sverige.

– Det er ikke noen ulempe. Men jeg driver med skiskyting mest fordi det er gøy å vinne og fordi jeg har lyst til å gjøre gode skirenn. Også er det en bonus det jeg får i premiepenger, sier Berger til NRK.

 • VIDEO: Se Tora Bergers målgang på søndagens jakstart
 • Artikkelen fortsetter under videoen
Tora Berger vant dagens jaktstart overlegent.

Sånn skal det gjøres - Tora Berger går inn til sin tredje seier på rad.

PS! I tillegg til premiepengene fra skiskytterforbundet, vanker det bonuser fra Tora Bergers personlige sponsorer. Hvor mye det er snakk om, er ikke kjent.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live