NRK Meny
Normal

Sjekk hvor mye Berger tjente på sesongåpningen

Tora Berger (31) har lagt bak seg en svært lukrativ helg i Østersund. Bare i premiepenger har hun innkassert mer enn 287.000 kroner på sine tre v-cupseire og mixed-stafetten forrige helg.

Tora Berger har lagt en hektisk helg bak seg. med tre konkurranser og høye premiepremier kan hun dra hjem med lomma litt fullere.

Tora Berger tjener godt på skiskytingen om dagen: – Det er ingen ulempe, men jeg driver med skiskyting fordi det er artig, sier Berger.

Det skal lønne seg å være best, og Tora Berger har definitivt vært nummer én i de svenske skoger utenfor Østersund denne helgen.

Torsdag vant hun normaldistansen i utklassingsstil, lørdag knuste hun all motstand selv med et fall på sprinten, og på dagens jaktstart var hun igjen utilnærmelig.

Forrige søndag var hun også på det norske laget som kom på 2.-plass i mixed-stafetten.

Pengene renner inn

Slikt blir det penger av.

Av det internasjonale skiskytterforbundet blir en individuell verdenscupseier belønnet med 12.000 euro i premiepenger, altså totalt 36.000 euro (12.000 euro per seier) i Tora Bergers tilfelle.

36.000 euro tilsvarer 265.324 kroner etter dagens kurs.

 • Artikkelen fortsetter under bildet
Tora Berger

Tora Berger, med nummer én på brystet, har stått øverst på seierspallen i alle de tre rennene i verdenscupen. Nå kan hun le hele veien til banken.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– En bonus

For 2.-plassen i mixed-stafetten får hvert lagmedlem også utbetalt 3000 euro - altså 22.110 kroner.

Totalt har Tora Berger innkassert småpene 287.434 kroner i løpet av fire konkurranser i Sverige.

– Det er ikke noen ulempe. Men jeg driver med skiskyting mest fordi det er gøy å vinne og fordi jeg har lyst til å gjøre gode skirenn. Også er det en bonus det jeg får i premiepenger, sier Berger til NRK.

 • VIDEO: Se Tora Bergers målgang på søndagens jakstart
 • Artikkelen fortsetter under videoen
Tora Berger vant dagens jaktstart overlegent.

Sånn skal det gjøres - Tora Berger går inn til sin tredje seier på rad.

PS! I tillegg til premiepengene fra skiskytterforbundet, vanker det bonuser fra Tora Bergers personlige sponsorer. Hvor mye det er snakk om, er ikke kjent.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal