Hopp til innhold

Nok en knock-out-seier for Berger

ØSTERSUND (NRK.no) Tora Berger (31) var igjen i en klasse for seg på dagens jaktstart. Med 19 treff av 20 mulige var seieren aldri truet, og Lesja-jenta kunne tusle i mål i ensom majestet.

Tora Berger vant dagens jaktstart overlegent.

VIDEO: Her vinner Tora Berger suverent

  • Se hele resultatlista her!

– Det var litt irriterende med den ene bommen på siste skyting, men ellers var det bra, sier en smilende Tora Berger til NRK etter løpet.

Lesja-jenta har vært fullstendig overlegen så langt i sesongen, og dagens jaktstart-seier avsluttet en perfekt verdenscuphelg for Tora Berger.

– Det var ikke sånn kjempesprut i dag, men jeg klarte å gå jevnt og skytingen satt. Da gikk det jo fint, sier Berger.

Rekordsterk helg

Etter tre verdenscuprenn i Østersund står den norske jenta med tre strake seire. Torsdag vant hun normaldistansen i utklassingsstil, lørdag knuste hun all motstand selv med et fall på sprinten, og på dagens jaktstart var hun igjen utilnærmelig.

– Det er en fryd å se på Tora om dagen. Hun er rett og slett helt rå, roser NRKs skiskytingsekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée fra NRKs studio.

Bergers sesongstart er den råeste siden svenske Magdalena Forsberg i 2001/2002-sesongen. Hun tok fem strake seire i sesongstarten den gangen.

Aldri truet

Verdenscuplederen gikk ut med 17 sekunders ledelse etter gårsdagens maktdemonstrasjon på sprinten, og konkurrentene kom aldri nærmere i dag.

Til det skjøt Tora Berger for godt, og gikk for fort i sporet. Selv et lite fall i starten av løpet stoppet henne ikke fra å leke med konkurrentene - attpåtil på samme sted som i lørdagens sprint.

VIDEO: Her faller Tora Berger

(artikkelen fortsetter under videoen)

Tora var uheldig i dag og falt igjen. Fallet ble kun fanget opp av slow kameraet.

Her faller Tora Berger igjen

– Jeg prøvde å ta en yttersving denne gang, men det fungerte dårlig. Det var dårlig kjørt av meg. Jeg skulle lage litt «show», sier Berger med et glimt i øyet.

Etter tre feilfrie skytinger hadde Berger opparbeidet seg et forsprang på 42,9 sekunder til nærmeste utfordrer.

Bommet på siste skyting

Da gjorde det ingenting at dagens eneste bom kom på den aller siste skytinga. Det tredje skuddet i den siste serien gikk like over, men uansett var seieren aldri truet.

– Jeg er aldri fornøyd med å bomme, men totalt var det bra på skytebanen i dag. Det er mulig det skuddet kom litt for tidlig, sier Berger.

I mål var hun 29,8 sekunder foran Darja Domratsjeva fra Hviterussland. Tyske Andre Henkel ble nummer tre over 50 sekunder bak Tora.

Leder v-cupen suverent

Søndagens seier var Tora Bergers 19. verdenscupsseier i karrieren, og med tre seire på rappen har den norske jenta skaffet seg en stor luke i den sammenlagte verdenscupen.

Berger har tatt 180 verdenscup-poeng av 180 mulige, og leder med 36 poeng på hviterussiske Darja Domratsjeva.

Solemdal nærmer seg

Neste beste norske ble Synnøve Solemdal.

Romsdalsjenta gikk ut med startnummer 21, og gikk en glimrende jaktstart frem til siste skyting.Der pådro 23-åringen seg tre strafferunder, og til tross for god fart i sporet endte hun til slutt på 12.-plass.

Solemdal viser stor langrennsform for tiden, og hadde igjen nest beste langrennstid. Kun finske Kaisa Mäkäräinen var raskere.

Resultatliste, 10 km jaktstart i Østersund:

  1. Tora Berger, Norge 31,01,9 (1)
  2. Darja Domratsjeva, Hviterussland +29,8 (1)
  3. Andrea Henkel, Tyskland +51,5 (0)
  4. Olga Vilukhina, Russland +1,10,0 (2)
  5. Olena Pidhrushna, Ukraina +1,15,2 (3)
  6. Marie Laure Brunet, Frankrike +1,19,0 (1)
  7. Veronika Vitkova, Tsjekkia +1,24,2 (2)
  8. Anastasija Kuzmina, Slovakia +1,40,9 (4)
  9. Ekaterina Glazyrina, Russland +1,42,4 (1)
  10. Jana Gerekova, Slovakia +1,47,7 (2)

Øvrige norske:

12. Synnøve Solemdal, Norge +2,03,4 (5)
28. Hilde Fenne, Norge +3,09,0 (4)
29. Fanny Welle-Strand Horn +3,11,9 (6)
44. Elise Ringen +4,40,7 (5)
51. Tiril Eckhoff +5,36,9 (8)

NRK.no kommer tilbake med mer!

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal