Tollefsen klar for ishockey-VM

Ole-Krisitan Tollefsen har friskmeldt seg selv foran ishockey-VM, men nekter å endre spillestil for å unngå skader i fremtiden.

Ole-Kristian Tollefsen

Ole-Kristian Tollefsen kommer til å tilføre det norske laget viktig rutine i ishockey-VM.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Ja, jeg skal spille, sier Ole-Kristian Tollefsen til NRK på spørsmål om han blir med til VM.

På grunn av skade har det lenge vært usikkert om han kunne spille.

Hvordan er skadesituasjonen din nå?

– Man kjenner alltid litt småting på slutten av sesongen og det gjør at man tar det litt rolig i treningskampene, men når VM kommer er man klar, sier 27-åringen som spiller i svenske Modo.

 • Hvordan tror du Norge gjør det i VM? Si din mening nederst i saken!

Leder

Klarsignalet fra Tollefsen er gode nyheter for landslagstrener Roy Johansen som har flere urutinerte spillere på VM-laget. Senest søndag ble det klart at stjernespilleren Patrick Thoresen står over mesterskapet for å bruke mer tid på familien.

– Ole har slitt med skader over hele kroppen, men er en tøffing og har en herlig innstilling til det å spille på landslaget. Han er en lederskikkelse som det er bra å ha med seg i et VM, sier landslagstrener Roy Johansen.

Nekter å endre spillestil

Tollefsen har tidligere spilt for NHL-klubbene Philadelphia Flyers og Columbus Blue Jackets. Han har en tøff spillestil og medspillere fra tiden i NHL rådet nordmannen til å endre spillestil for å unngå skader. Dét nekter imidlertid Tollefsen å gå med på.

– Dette er den måten jeg spiller ishockey på og jeg kan ikke spille på noen annen måte. Jeg får heller legge opp et par år tidligere, sier han.

VM i Slovakia starter om ni dager.

Hvordan tror du Norge gjør det i VM? Si din mening her!

Siste nytt

 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal