NRK Meny
Normal

Tollefsen klar for ishockey-VM

Ole-Krisitan Tollefsen har friskmeldt seg selv foran ishockey-VM, men nekter å endre spillestil for å unngå skader i fremtiden.

Ole-Kristian Tollefsen

Ole-Kristian Tollefsen kommer til å tilføre det norske laget viktig rutine i ishockey-VM.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Ja, jeg skal spille, sier Ole-Kristian Tollefsen til NRK på spørsmål om han blir med til VM.

På grunn av skade har det lenge vært usikkert om han kunne spille.

Hvordan er skadesituasjonen din nå?

– Man kjenner alltid litt småting på slutten av sesongen og det gjør at man tar det litt rolig i treningskampene, men når VM kommer er man klar, sier 27-åringen som spiller i svenske Modo.

  • Hvordan tror du Norge gjør det i VM? Si din mening nederst i saken!

Leder

Klarsignalet fra Tollefsen er gode nyheter for landslagstrener Roy Johansen som har flere urutinerte spillere på VM-laget. Senest søndag ble det klart at stjernespilleren Patrick Thoresen står over mesterskapet for å bruke mer tid på familien.

– Ole har slitt med skader over hele kroppen, men er en tøffing og har en herlig innstilling til det å spille på landslaget. Han er en lederskikkelse som det er bra å ha med seg i et VM, sier landslagstrener Roy Johansen.

Nekter å endre spillestil

Tollefsen har tidligere spilt for NHL-klubbene Philadelphia Flyers og Columbus Blue Jackets. Han har en tøff spillestil og medspillere fra tiden i NHL rådet nordmannen til å endre spillestil for å unngå skader. Dét nekter imidlertid Tollefsen å gå med på.

– Dette er den måten jeg spiller ishockey på og jeg kan ikke spille på noen annen måte. Jeg får heller legge opp et par år tidligere, sier han.

VM i Slovakia starter om ni dager.

Hvordan tror du Norge gjør det i VM? Si din mening her!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld