Hopp til innhold

– Jeg har vært en egoist i to år

Av hensyn til en familie han nesten aldri får sett, ser angrepsstjernen Patrick Thoresen (27) seg nødt til å si nei til å spille ishockey-VM for Norge.

Patrick Thoresen

En av Norges største ishockeystjerner, Patrick Thoresen, dropper VM.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Patrick Thoresen og keeper Erik Ersberg

Patrick Thoresen jubler sammen med keeper Erik Ersberg etter at seieren i det russiske sluttspillet ble sikret lørdag.

Foto: Viasat

Etter at han ble russisk mester med Salavat Julajev lørdag har Thoresen bestemt seg: han dropper VM i Slovakia, som starter om 11 dager.

Trenger familietid

Grunnen er at han har vært borte fra familien - som bor på Hamar - i 20 av de 22 siste månedene. Byen Ufa, der Thoresen holder til, er nesten 3.000 kilometer unna mjøsbyen der hans kone og hans to barn bor.

– Jeg trenger å være med dem. Jeg har vært en egoist i to år nå, og må bruke tida jeg har i sommer for å ta igjen det tapte, for å si det sånn, sier Thoresen til NRK.

Viktig brikke

Thoresen er av Norges beste spillere, og har vært svært sentral i Salavats jubelsesong. Han har levert hele 15 målgivende pasninger og scoret tre ganger i løpet av sluttspillet.

Han var også den første nordmannen noensinne som spilte NHL-sluttspill, da han kom til semifinalen med Philadelphia Flyers i 2008.

Det er med andre ord en svært sentral brikke som Norge nå må klare seg uten i VM.

Landslagssjef Roy Johansen har avtalt en prat med Thoresen i morgen mandag, og derfor vente med å kommentere VM-avslaget søndag.

Les også: Norges største stjerner usikre til VM

– Det har vært tøft

Thoresen sier han er forberedt på at norske hockeyfans vil være skuffet, men at han slik situasjonen er ikke kan ta hensyn til det. Nå bærer det hjem til Norge for hockeystjernen for hjemlig påskeferie, før han tar familien med til utlandet på ferietur.

– Jeg skal være med familien min og kose meg med dem. Det er det eneste som betyr noe for meg nå.

Allerede før finaleserien i Russland startet for to måneder siden sa han fra til landslagssjef Roy Johansen at han var veldig usikker med tanke på VM.

– Jeg har tenkt på dette i to måneder. Jeg vet jo at jeg kan bidra med mye på landslaget, men avgjørelsen er tatt - og den står jeg fast ved. Det har vært veldig tøft å være borte fra familien, sier Thoresen til NRK.

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland forbanna etter fire mål (!): – Verdas kåtaste målscorar

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton, men då han blei tatt av banen var han sint.

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen.

    Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal