NRK Meny
Normal

– Jeg har vært en egoist i to år

Av hensyn til en familie han nesten aldri får sett, ser angrepsstjernen Patrick Thoresen (27) seg nødt til å si nei til å spille ishockey-VM for Norge.

Patrick Thoresen

En av Norges største ishockeystjerner, Patrick Thoresen, dropper VM.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Patrick Thoresen og keeper Erik Ersberg

Patrick Thoresen jubler sammen med keeper Erik Ersberg etter at seieren i det russiske sluttspillet ble sikret lørdag.

Foto: Viasat

Etter at han ble russisk mester med Salavat Julajev lørdag har Thoresen bestemt seg: han dropper VM i Slovakia, som starter om 11 dager.

Trenger familietid

Grunnen er at han har vært borte fra familien - som bor på Hamar - i 20 av de 22 siste månedene. Byen Ufa, der Thoresen holder til, er nesten 3.000 kilometer unna mjøsbyen der hans kone og hans to barn bor.

– Jeg trenger å være med dem. Jeg har vært en egoist i to år nå, og må bruke tida jeg har i sommer for å ta igjen det tapte, for å si det sånn, sier Thoresen til NRK.

Viktig brikke

Thoresen er av Norges beste spillere, og har vært svært sentral i Salavats jubelsesong. Han har levert hele 15 målgivende pasninger og scoret tre ganger i løpet av sluttspillet.

Han var også den første nordmannen noensinne som spilte NHL-sluttspill, da han kom til semifinalen med Philadelphia Flyers i 2008.

Det er med andre ord en svært sentral brikke som Norge nå må klare seg uten i VM.

Landslagssjef Roy Johansen har avtalt en prat med Thoresen i morgen mandag, og derfor vente med å kommentere VM-avslaget søndag.

Les også: Norges største stjerner usikre til VM

– Det har vært tøft

Thoresen sier han er forberedt på at norske hockeyfans vil være skuffet, men at han slik situasjonen er ikke kan ta hensyn til det. Nå bærer det hjem til Norge for hockeystjernen for hjemlig påskeferie, før han tar familien med til utlandet på ferietur.

– Jeg skal være med familien min og kose meg med dem. Det er det eneste som betyr noe for meg nå.

Allerede før finaleserien i Russland startet for to måneder siden sa han fra til landslagssjef Roy Johansen at han var veldig usikker med tanke på VM.

– Jeg har tenkt på dette i to måneder. Jeg vet jo at jeg kan bidra med mye på landslaget, men avgjørelsen er tatt - og den står jeg fast ved. Det har vært veldig tøft å være borte fra familien, sier Thoresen til NRK.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Tromsø - Odd
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Cupen: Semifinale, Molde - Lillestrøm
Semifinale i cupen, menn
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Etter Kamp
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm