Hopp til innhold

Norges største stjerner usikre til VM

Når VM i ishockey går av stabelen om 17 dager, kan det bli uten Norges to største ishockeystjerner.

Hockeygutta

Patrick Thoresen og Mats Zucarello var begge å se i landslagsdrakt under VM i 2010. Om det skjer under årets mesterskap er fortsatt usikkert.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

I helgen kapret Mats Zuccarello Aasens New York Rangers den siste plassen i sluttspillet i NHL. Kommer nordmannen med på laget i sluttspillet, kan det spøke for hans VM-deltakelse.

Samtidig signaliserer vår andre store angrepsstjerne, Patrick Thoresen, at heller ikke han er sikker på om han blir med til VM i Slovakia.

– Jeg vet ikke helt. Akkurat nå har jeg ikke hatt tid til å tenke noe særlig på VM. Jeg har fullt fokus på sluttspillet her, sier Patrick Thoresen til NRK.no

29. april blåses ishockey-VM i gang i Slovakia, men hvor mange av Norges største st jerner som er med for å kjempe med flagget på brystet er usikkert.

– Jeg får rett og slett bare se hvordan kroppen er og se på situasjonen med familien etter sluttspillet. Da får jeg ta en avgjørelse på om jeg føler meg klar nok til å spille et eventuelt VM, sier han.

– Så at du er en del av VM-troppen er ikke sikkert?

– Det er ikke helt hundre. Kroppen tar mye slag og dritt under en sluttspillserie, pluss at jeg har en familie jeg må ta hånd om. At jeg er borte i tre uker på VM veit jeg ikke om familien er helt klar for ennå, sier Thoresen.

Usikker Zuccarello

Lanfslagssjef Roy Johansen har vært i kontakt med Mats Zucralleo Aasen angående VM. Sluttspillet er også noe av det som opptar Johansen.

Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen trenger Norges beste menn når det skal kjempes i ishockey-VM.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Jeg var nettopp i New York, så jeg har tett kontakt med Zuccarello. Det har vel aldri skjedd før at noen har startet sluttspillet i NHL og blitt sendt ned i farmerligaen når NHL-laget ryker ut. Så jeg håper han starter i Rangers, sier Johansen til NRK.no.

Les også: «Zucca» med assist i skjebnekampen

– Rangers får en tøff åttedelsfinale mot Washington. Det er en stor fordel for oss å få med Zuccarello, og sånn sett er det bra at de har en såpass tøff åttedelsfinale, sier Johansen.

– Kan utgjøre en forskjell i VM

Om Thoresen og Zucarello er en del av VM-troppen vil ha mye å bety for Norge.

– Det er våre to store og kreative spillere, og de har litt av den ekstra spisskompetansen som kan utgjøre forskjellen i et VM, mener Johansen.

Les også: Johansen: – Patrick Thoresen er Europas beste hockeyspiller

Landslaget er nå inne i en oppkjøringsfase, men uten de beste spillerne i som er opptatt med serie- og sluttspill i utlandet.

– Vi har gode erfaringer fra tidligere med de som har vært tidlig ferdig med sine sluttspill og fått trent bra. Men uansett hvilke forberedelser Patrick har frem mot VM, så gjør han en kjempeturnering om han blir med. Det samme vil nok gjelde for Zuccarello, mener landslagssjefen.

Flere usikkerhetsmomenter

Zucarello og Thoresen er ikke de enste stjernene Johansen håper er en del av laget når VM starter i slutten av april.

Norske Anders Bastiansen er en av flere nordmenn som i Färjestad spiller i SM-finalen. I finalespillets tredje kamp stod Bastiansen for to av målene for Färjestad.

– Han har gjort det fantastisk i det siste. Og vi håper også å få med Holøs i Colorado. Det er viktig for Norge å få med de beste, men foreløpig er det mange usikkerhetsmomenter, avslutter Johansen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal