Hopp til innhold

Tilskuertallene overrasker håndballstjernene: – Er det sant?

Så langt i håndball-VM har det vært svært glisne tribuner på Norges kamper sammenlignet med tidligere mesterskap. Flere landslagsprofiler reagerer med vantro når de hører tilskuertallene.

Glisne tribuner

GLISSENT: Til tross for at en delegasjon nordmenn har tatt turen til Polen, har det vært mange ledige seter under VM så langt.

Foto: Tomasz Markowski / REUTERS

– Er det sant?, utbryter landslagsspiller Gøran Johannessen når NRK viser han tilskuertallene fra årets håndball-VM.

Johannessen og de norske håndballherrene har på ingen måte blitt bortskjemt med fulle hus under håndball-VM i Polen og Sverige. Da Norge slo Nederland i thrillerkampen på Tauron Arena forrige tirsdag, var det kun 2.750 tilskuere på plass.

I de andre kampene har tallet vært noe høyere, men «tilskuerrekorden» er på bare 5.100 i kampen mellom Qatar og Norge.

Til sammenligning var det minste tilskuertallet i forrige VM – uten koronarestriksjoner – 6.500.

Ønsker fulle haller

Selv om arenaene Norge har spilt på i Polen har kapasitet til å romme mellom 11.000 og 15.000 tilskuere, har kun 3.875 publikummere i snitt fått med seg Norges seks VM-kamper.

– Jeg vil selvfølgelig spille for flest mulig. Når du får så gode rammer som den hallen faktisk har og får spille i så store arenaer, så hadde det vært kulest om man fylte de arenaene, sier Johannessen til NRK etter Nederland-kampen.

Håndball-VM herrer 2023: Pressetreff med håndballgutta

OVERRASKET: Flensburg-Handewitt-spiller Gøran Johannessen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mesterskapsdebutant Tobias Grøndahl stemmer i:

– Det er selvfølgelig litt kjipt. Når du spiller VM, EM og alt det der, så har du lyst til å spille foran fulle tribuner hver kamp.

Magnus Abelvik Rød beskriver det hele som «trist».

– Du ønsker jo alltid å spille håndball foran flest mulig. Det er vanskelig å få det til hvis folk ikke kommer, sier Rød.

Johannessen mener de kunne spilt i mindre haller for å få en bedre opplevelse.

– Man kunne bare spilt i en mindre hall. Spiller man i en mindre hall, så er akustikken bedre og det føles også bedre. Men slik er det ikke. Vi kan ikke gjøre så mye med det, sier han.

Les også Wille satt ut av Drillo-spørsmål: – Herre Jesus

Drillo, Wille

– Vi har følt støtte

Landslagstrener Jonas Wille forteller at de norske tilskuerne har vært veldig høylytte til nå i mesterskapet.

Han sperrer derfor opp øynene når han hører hvor mange tilskuere som faktisk har vært til stede.

Jonas Wille

SYND: Det mener landslagssjef Jonas Wille om tilskuertallene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg var ikke klar over det. Det er selvfølgelig synd. Det kan jo hende at det tar seg opp nå i hovedrunden, at folk har ventet litt på det, sier Wille.

– Det er viktig å få frem at de nordmennene som har vært her og heiet på oss, har gjort en kjempefin innsats. Vi har følt at vi har fått støtte i arenaen. Det er viktig for oss, og så er det kjempehyggelig om det kommer enda flere, legger han til.

Utfordring med tid og sted

Manglende tilgjengelighet og logistikk kan være en del av forklaringen bak de lave tilskuertallene, tror landslagstreneren.

– Det å reise fra Norge til Polen på en hverdag for eksempel, det er jo ikke alle som kan gjøre det. Det er jo litt utfordringer med det selvfølgelig, konstaterer Wille.

Håndball-VM herrer 2023: Qatar - Norge

HÅPER PÅ FLERE FREMOVER: Tobias Grøndahl.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Grøndahl håper at flere nordmenn kan ta med seg støtten hjemmefra over til nabolandet Sverige.

– Jeg vet ikke om det er det de prioriterer, å dra til Polen for å se oss spille håndball. Vi får i hvert fall mye støtte hjemme. Det er det ingen tvil om. Det er mange aktive på sosiale medier, sier Grøndahl.

– Så får vi håpe at når det er kamper i Sverige for vår del, at noen norske tar turen over grensen og prøver å se en kamp med oss, avslutter han.

Norge spiller kvartfinale mot Spania onsdag kveld kl. 18.00. Hør kampen på NRK Radio.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal