Hopp til innhold

Wille satt ut av Drillo-spørsmål: – Herre Jesus

Norge herjet med Qatar og er klare kvartfinale i håndball-VM. Etter kampen fikk landslagssjef Jonas Wille det tøffere, da en tidligere landslagssjef kom med en utfordring.

Drillo, Wille

UTFORDRING: Tidligere landslagssjef i fotball, Egil Drillo Olsen, kom med en utfordring til landslagssjef Jonas Wille etter kampen mot Qatar.

Foto: NTB

Anført av Gøran Johannesen og Torbjørn Bergerud hadde Norge svært få problemer mot Qatar, og kunne nærmest cruise inn til seier på halv maskin.

Nå er Willes menn klare for kvartfinale, ettersom Tyskland slo Nederland 33-26 i den siste kampen lørdag kveld. I kvartfinalen venter enten Spania eller Frankrike.

– Det er deilig at det ble avklart i kveld. Det er selvsagt godt å ha avansementet i boks allerede nå, sier landslagssjef Jonas Wille.

Verken Serbia eller Nederland kan ta igjen Norge eller Tyskland som har åtte poeng. Neste for Norge blir en gruppefinale mot tyskerne i siste kamp i hovedrunden.

– Kampen betyr mye. Jeg har lagkamerater og venner på det laget, så det betyr en del å vinne den kampen, sier Frisch Auf Göppingen-spiller Kevin Gulliksen til NRK.

– Det blir tøft. Norge er en av favorittene, kanskje til og med til å vinne hele mesterskapet, sier Tyskland-keeper Andreas Wolff til Viaplay.

Håndball-VM herrer 2023: Qatar - Norge

SENTRALE: Torbjørn Bergerud (i fokus) og Gøran Johannesen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Drillo satte ut landslagssjefen

Etter den overbevisende seieren viste Viaplay en hilsen til Wille fra den tidligere fotballandslagssjefen, Egil «Drillo» Olsen, som ønsket lykke til med resten av mesterskapet. Men Drillo, som er skarp i geografi, hadde også med seg en utfordring.

– Det var veldig hyggelig at Drillo gidder å snakke med meg. Det var vanskelig fordi jeg måtte tenke voldsomt og fikk litt stress der, sier landslagssjef Wille til NRK, som innrømmet at han er stor fan.

– Hei Jonas. Jeg har hørt at du er interessert i geografi og kan veldig mye om hovedsteder. Så da har jeg en nøtt til deg, sa Drillo.

Drillo

KOM MED UTFORDRING: Egil «Drillo» Olsen.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Oppgaven var å finne ut hvilken hovedstad man skulle frem til, med tre hint: En hovedstad i Europa. Bytt en av bokstavene med nabobokstaven i alfabetet, og du har en afrikansk hovedstad.

– Herre Jesus, nei, neste spørsmål, svarte Wille, som ristet på hodet og ikke hadde sjans til å gjette riktig.

Riktig svar var hovedstaden i Kapp Verde, Praia. Den europeiske hovedstaden var Praha i Tsjekkia.

– Hvis du bytter ut H-en med naboen i alfabetet som er en I, da får du Praia, som er hovedstaden i Kapp Verde i Afrika. Lykke til videre Jonas, sa Drillo og smilte.

– Jeg trengte litt hjelp for å løse den, men det var hyggelig å høre fra Drillo, sier en fornøyd landslagssjef til NRK.

– Se på det trøkket

Norge gikk ut i hundre mot Qatar og ledet hele 5-0 etter syv minutter spilt. Det var mye takket være Torbjørn Bergerud i mål, som reddet fem av fem skudd han fikk imot seg.

– For en drømmestart av Bergerud, sa NRKs håndballkommentator Patrick Rowlands.

Qatar reiste seg noe etter Norges gode start, og var bare tre mål bak da Abdelrahman Abdalla satte 5-8 etter halvspilt omgang, men Norges stjernekeeper var virkelig i det umulige hjørnet.

Håndball-VM herrer 2023: Qatar - Norge

STORSPILTE: Norges stjernekeeper Torbjørn Bergerud.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Etter 20 minutter spilt hadde Bergerud levert syv redninger, like mange som han hadde hele kampen mot Serbia.

– Keeperne spiller begge en vanvittig kamp, men særlig Torbjørn som stenger buret totalt i 40 minutter, sier Gøran Johannesen til NRK.

– Det er utrolig hva selvtillit kan gjøre, sier Bergerud om egen prestasjon.

Og da Kevin Gulliksen (fire mål) og Johannesen (seks mål) leverte lekent samspill og trøkk i angrep kunne Norge gå til pause med en ledelse på 14-9. Spesielt Johannesen var påskrudd, som hamret inn to susere før han elegant lobbet inn kampens siste scoring før pause.

– Se på det trøkket Gøran Johannesen kommer med. Det er voldsomt, sa Viaplay-kommentator Daniel Høglund.

Håndball-VM herrer 2023: Qatar - Norge

HERJET: Norge- og Flensburg-Handewitt-spiller Gøran Johannesen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Og storspillet fra Johannesen og Bergerud fortsatte i andre omgang. Førstnevnte var toppscorer i kampen da han fintet seg lekkert forbi Qatar-forsvaret, mens Bergerud leverte fantomredninger på rekke og rad på andre siden.

Det ble så mange redninger at NRK-ekspert Håvard Tvedten måtte bryte ut i latter.

Resten av kampen ble en ren seiersmarsj. Kristian Bjørnsen ble byttet inn og scoret fire mål på åtte minutter da han satte 25-14. Til slutt ble det 30-17 til Norge.

Qatar får krass kritikk

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten var ikke særlig imponert over det Norges motstander stilte opp med.

– Vi møter et Qatar-lag som, med fare for å ta hardt i, er det dårligste laget vi har møtt så langt i mesterskapet, sa Tvedten.

– De ser slappe ut og mangler ideer for hva de skal gjøre for å komme gjennom det norske forsvaret, sa Tvedten.

EM Håndball herrer 2018.

KRITISK: NRK-ekspert Håvard Tvedten. Her sammen med kommentatorkollega Patrick Rowlands.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Jeg synes de mister motet i andre omgang når vi drar ifra sånn som vi gjør, sier Johannesen etter kampen.

Etter kampslutt fortsatte kritikken fra NRK-ekspert Tvedten.

– Vi møter en motstander som ikke truer oss i det hele tatt. De har bare møtt opp for å gjennomføre ser det ut som. Det blir tannløst og de har ikke så mye å komme med. De gjør det enkelt for oss, sier Tvedten.

Nesten hele laget er fra andre land

Qatar har i flere år leiet inn spillere fra andre land til både klubblag og landslag. I VM på hjemmebane i 2015 kom laget helt til finalen og tok sølv, også da med flere innleide spillere.

– Jeg forstår ikke hvorfor man velger å gjøre det på den måten, men de velger å gjøre det sånn, sa Bergerud til NRK før kampen.

Les også Fikk lukrativ kontrakt i Midtøsten – ville aldri spilt for Qatar

Håndball. EHFs Euro Cup, landslagsturnering menn (3. runde): Norge Sverige. Sør Amfi Arendal.

Også lagkamerat Sebastian Barthold reagerer på praksisen til landet som har blitt beskyldt for sportsvasking og fått omfattende kritikk for sin behandling av migrantarbeidere og forholdet til menneskerettigheter.

– Det synes jeg ikke noe særlig om. Man skal ha en nasjonalfølelse. Det tror jeg er noe som kjennetegner de gode lagene, sa Sebastian Barthold.

Siste nytt

  • Kofstad med vill opphenting og banerekord i India

    Espen Kofstad spilte fantastisk golf på 2. runde på europatouren i New Delhi. Han ser ut til å klare cuten i turneringen tross torsdagens skrekkstart.

    Nordmannen gikk fra ni slag over par (81) torsdag til å sette banerekord og trolig spille seg over cutgrensen med en 62-runde fredag.

    – Jeg skjelver fortsatt litt. Det var bare utrolig i dag. Alt satt. Jeg traff på så mange putter. Det har vært litt av en dag, sier Kofstad til arrangøren.

    Han kunne knapt tro det selv etter å ha startet dagen på 141.-plass av de 144 startende i turneringen i Indias hovedstad.

    Suksessen på 2. runde gjør høyst sannsynlig at Kofstad er klar for spill også lørdag og søndag. Det fører til at han må endre reiseplaner for andre gang på kort tid.

    – Jeg endret flybillettene mine i går slik at jeg kunne reise hjem i morgen. Så jeg må endre dem igjen, sier nordmannen.

    62-runden er rekord på DLF Golf and Country Club i New Delhi, melder arrangøren.

    I skrivende stund ligger Kofstad akkurat over cutgrensen med ett slag under par totalt. En rekke spillere har imidlertid til gode å fullføre sine runder før feltet deles i to.

    Japaneren Keita Nakajima leder turneringen i den indiske hovedstaden så langt. Han har gått de to første rundene på totalt 14 slag under par. (NTB)

    Espen Kofstad
    Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
  • City-duo mister Arsenal-kampen

    Manchester Citys forsvarsspillere Kyle Walker og John Stones mister begge søndagens storkamp mot Arsenal. For Arsenal kjemper en nøkkeltrio mot klokken.

    Både Walker og Stones pådro seg skader i løpet av landslagssamlingen, og City-manager Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at duoen ikke blir klare til møte mot Arsenal.

    Samtidig fortalte Guardiola at Kevin De Bruyne og Ederson trolig er tilgjengelig til kampen etter litt skaderusk.

    På Arsenal-manager Mikel Arteta sin pressekonferanse, fortalte spanjolen at trioen Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Gabriel Magalhães er usikker til kampen.

    – De har ikke trent ennå, men vi har en treningsøkt i morgen, så det er en sjanse for at de kan være med, sier Arteta.

    Kun ett poeng skiller fra Arsenal og Liverpool ned Manchester City når ti serierunder gjenstår av Premier League-sesongen.

    Liverpool tar imot Brighton klokken 15:00 søndag, før Manchester City får besøk av Arsenal kl. 17:30.

    John Stones og Kyle Walker
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen for første gang siden september.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    Om Ipswich vinner den kampen vil de sende Leicester utenfor de to øverste plassene for første gang siden 5. serierunde som ble spilt i september. Ipswich vil riktignok ha én kamp mer spilt enn Leicester etter fredagens kamper.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal