Tidligere sykkelsjef: – Sparket fordi jeg advarte om krisen

Bjørn Sætre hevder at sykkelpresident Harald Tidemann Hansen ville kvitte seg med ham fordi han prøvde å avverge millionregninger som nå har satt forbundet i dyp gjeld.

sætre

TIDLIGERE GENERALSEKRETÆR: Bjørn Sætre hevder han fikk sparken etter at han varslet om pengekrisen.

Foto: Stig Jaarvik

Tidligere generalsekretær i sykkelforbundet Bjørn Sætre hevder at sykkel-VM lenge var en varslet millionkrise. Han ble sparket fra sykkelforbundet noen måneder før mesterskapet i Bergen.

– For meg har det vært som en varslet katastrofe. Dette er ikke overraskende. Fordi man ikke har lyttet på dem som har varslet om ting som kan gå galt, sier Sætre til NRK.

Sætre var generalsekretær i sykkelforbundet frem til han fikk sparken før jul i 2016. Den tidligere sykkelsjefen hevder han ble sparket fordi sykkelpresident Hansen skal ha følt at han var til bry med sine advarsler.

– Jeg ble besværlig for Harald. Når jeg mente at organiseringen i Bergen var for dårlig og at vi måtte ruste opp Bergen. Og vi måtte sette ned foten i forhold til flere tiltak som man så var i planla i forhold til Bergen, sier Sætre.

Hansen er uenig med Sætre

Hansen er ikke enig med Sætre når det gjelder grunnen til at han ble sparket.

Harald Tidemann Hansen:

UENIG: Sykkelpresident Harald Tidemann Hansen er ikke enig i kritikken til tidligere sykkelsjef Bjørn Sætre.

Foto: ODD RAGNAR LUND / NRK

– Jeg avviser at Sætre sin sparking hadde noe med at han gikk imot meg å gjøre. Han mistet tilliten i styret etter å ha ført styret bak lyset, sier Hansen.

VM-arrangøren har tapt mange millioner kroner blant annet fordi de ikke sikret seg mot valutaendringer da de utsatte å betale en lisensregning på 7,5 millioner euro. Sætre hevder han ikke ble hørt da han advarte mot dette.

– Når foreslo du at man burde sikre?

– Da vi signerte kontrakten i Ponferada i september 2014, sier Sætre.

– Hvor mye har man tapt på det mener du?

– Tror nærmere 9 millioner, sier Sætre.

Hansen hevder på sin side at Sætre aldri foreslo at de skulle valutasikre.

– Det er nonsens. Sætre visste at vi ikke hadde aktiva eller midler til det. Hverken i forbundet eller Bergen 2017 AS. Bjørn har aldri foreslått at vi skulle valutasikre, sier Hansen.

VM-arrangøren er nå begjært konkurs. De foreløpig regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner.

Siste nytt

 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB
 • Landslagskapteinen testet positivt

  Den norske landslagkapteinen i ishockey, Jonas Holøs, er bekreftet smittet av koronaviruset, melder VG.

  – Jeg følte meg dårlig søndag kveld, og fikk feber. Mandag ble jeg testet, tirsdag kom svaret. Jeg er smittet, sier Holøs til avisen.

  Holøs spiller i svenske Linköping i SHL. Linköping spilte borte mot Skellefteå søndag kveld og laget kom hjem med fly på kvelden.

  Han forteller at han først trodde han var sliten etter tre dager på reisefot og kamp.

  Ifølge den svenske hockeyklubben skal flere nå ha testet positivt. En av dem er Holøs.

  Klubbens neste hjemmekamp mot Oskarshamn torsdag er utsatt. Det er også uvisst om lørdagens møte mot HV71 blir spilt som planlagt.

  Holøs
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Korona-klinikk i OL-landsbyen

  OL-arrangørane i Tokyo vurderer å opprette ein eigen klinikk inne i deltakarlandsbyen for å ta seg av moglege koronavirustilfelle under leikane neste sommar.

  Alle som viser symptom eller testar positivt for koronaviruset vil bli behandla på ein eigen klinikk inne i sjølve OL-landsbyen. Dette som eit tiltak for å hindre spreiing i resten av millionbyen, ifølgje avisa Nihon Keizai Shimbun.

  Ei undersøking viser også at nesten 80 prosent av dei frivillige i arrangørstaben fryktar covid-smitte under OL.

  OL-ringene
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal