Normal

Tidligere sykkelsjef: – Sparket fordi jeg advarte om krisen

Bjørn Sætre hevder at sykkelpresident Harald Tidemann Hansen ville kvitte seg med ham fordi han prøvde å avverge millionregninger som nå har satt forbundet i dyp gjeld.

sætre

TIDLIGERE GENERALSEKRETÆR: Bjørn Sætre hevder han fikk sparken etter at han varslet om pengekrisen.

Foto: Stig Jaarvik

Tidligere generalsekretær i sykkelforbundet Bjørn Sætre hevder at sykkel-VM lenge var en varslet millionkrise. Han ble sparket fra sykkelforbundet noen måneder før mesterskapet i Bergen.

– For meg har det vært som en varslet katastrofe. Dette er ikke overraskende. Fordi man ikke har lyttet på dem som har varslet om ting som kan gå galt, sier Sætre til NRK.

Sætre var generalsekretær i sykkelforbundet frem til han fikk sparken før jul i 2016. Den tidligere sykkelsjefen hevder han ble sparket fordi sykkelpresident Hansen skal ha følt at han var til bry med sine advarsler.

– Jeg ble besværlig for Harald. Når jeg mente at organiseringen i Bergen var for dårlig og at vi måtte ruste opp Bergen. Og vi måtte sette ned foten i forhold til flere tiltak som man så var i planla i forhold til Bergen, sier Sætre.

Hansen er uenig med Sætre

Hansen er ikke enig med Sætre når det gjelder grunnen til at han ble sparket.

Harald Tidemann Hansen:

UENIG: Sykkelpresident Harald Tidemann Hansen er ikke enig i kritikken til tidligere sykkelsjef Bjørn Sætre.

Foto: ODD RAGNAR LUND / NRK

– Jeg avviser at Sætre sin sparking hadde noe med at han gikk imot meg å gjøre. Han mistet tilliten i styret etter å ha ført styret bak lyset, sier Hansen.

VM-arrangøren har tapt mange millioner kroner blant annet fordi de ikke sikret seg mot valutaendringer da de utsatte å betale en lisensregning på 7,5 millioner euro. Sætre hevder han ikke ble hørt da han advarte mot dette.

– Når foreslo du at man burde sikre?

– Da vi signerte kontrakten i Ponferada i september 2014, sier Sætre.

– Hvor mye har man tapt på det mener du?

– Tror nærmere 9 millioner, sier Sætre.

Hansen hevder på sin side at Sætre aldri foreslo at de skulle valutasikre.

– Det er nonsens. Sætre visste at vi ikke hadde aktiva eller midler til det. Hverken i forbundet eller Bergen 2017 AS. Bjørn har aldri foreslått at vi skulle valutasikre, sier Hansen.

VM-arrangøren er nå begjært konkurs. De foreløpig regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner.

Siste nytt

 • Nord- og Sør-Korea går sammen om OL

  Sør-Korea og Nord-Korea har bestemt seg for å sammen søke om å arrangere de Olympiske sommerleker i 2032. Det kommer fram i en erklæring fra president Moon Jae-in og leder Kim Jong-un onsdag. De vil også samarbeide om store sportsarrangementer.

  Moon Jae-in og Kim Jong Un signerer felleserklæring
  Foto: Korea Broadcasting System / AP
 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen