Hopp til innhold

Tidligere Dortmund-spillere reagerer etter eksplosjonen: – Tragisk og trist

Jan Derek Sørensen og André Bergdølmo har begge spilt for Borussia Dortmund. Begge er sjokkert etter eksplosjonene ved Dortmund-bussen tirsdag kveld.

Dortmund buss

EKSPLOSJON: Vinduer knuste etter tre eksplosjoner ved spillerbussen til Borussia Dortmund.

Foto: Martin Meissner / AP

Jan Derek Sørensen spilte for Borussia Dortmund fra 2000 til 2003. Han var på vei til påskeferie da han fikk høre nyheten om at tre eksplosjoner ved spillerbussen til den tyske klubben tirsdag kveld.

– Jeg er overrasket over at noe sånt kan skje med et så stort fotballag i Europa. Det er rett og slett tragisk, sier han.

Jan Derek Sørensen

SJOKKERT: Jan Derek Sørensen har tidligere spilt for Dortmund. Her i en kamp for Vålerenga.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det må være veldig tøft for spillerne som satt inne i bussen, og alle rundt. Da kan man fort tenke på det når du kjører til neste kamp, både gjennom store folkemengder og på en helt vanlig vei, fortsetter han.

Tirsdag kveld kom nyheten om at en spiller ble lettere skadd etter tre eksplosjoner ved spillerbussen til Borussia Dortmund en time før mesterligaoppgjøret mot Monaco.

Kampen er utsatt til i morgen kveld.

– Klubben er helt sikkert rystet og sjokkert. Nå gjelder det å få noe hjelp og prate om det som har skjedd. De får prøve å komme seg etter sjokket, sier Sørensen.

– Nå må man kanskje ta større sikkerhetsgrep i fremtiden. Det er ikke hverdagskost at noe slikt skjer i Nord-Europa. Men man kan ikke sikre seg mot alt, så hvordan en skal gjøre det er jeg ikke sikker på, avslutter han.

– Tidlig å spille allerede i morgen

Andre Bergdølmo

TRIST: André Bergdølmo mener det er tidlig for spillerne å skulle spille kamp allerede i morgen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Man frykter det verste når noe sånt skjer i disse tider, og det er trist å høre at det skjer med en fotballbuss, sier André Bergdølmo.

Han har som Sørensen også spilt for den tyske storklubben. Han har bodd på hotellet hvor spillerne befinner seg flere ganger, og reagerer på at dette skjer med en klubb i egen hjemby.

– At dette skjer med et hjemmelag er skremmende. Man skal føle seg trygg i egen by, fortsetter han.

– Det viktigste nå er at spillerne blir tatt godt vare på, og at alle er i god behold. De skal jo spille allerede i morgen, men det synes jeg er for tidlig, sier den tidligere Tyskland-proffen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal