Hanche-Olsen knuste Ryersons og Dortmunds gulldrøm: – Helt ko-ko. Vilt

Julian Ryerson og hans Borussia Dortmund kunne snyte Bayern München for seriegullet for første gang på 10 år, men Andreas Hanche-Olsen og Mainz spolerte festen i det som ble en intens avslutning. Da kom tårene hos mange.

Andreas Hanche-Olsen

STOPPET DRØMMEN: Landslagsspiller Andreas Hanche-Olsen scoret mot Borussia Dortmund i den avgjørende seriekampen.

– Det var jo helt ko-ko. Vilt. Jeg er sliten nå, sier Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterte oppgjøret på V Sport.

Det var siste seriekamp og alt skulle avgjøres i tysk Bundesliga lørdag ettermiddag. Over 80.000 elleville Dortmund-fans hadde funnet veien til Signal Iduna Park i håp om klubbens første seriegull siden 2012. For Borussia Dortmund ledet med 70 poeng. Bayern München stod med 68 og måtte vinne.

Edin Terzic

FORTVILET: Dortmund-trener Edin Terzic tok til tårene etter nedturen.

Bare åtte minutter ut i runden scoret sistnevnte borte mot Köln. Og sju minutter senere stilnet virkelig stemningen hos de gule og sorte da Andreas Hanche-Olsen sendte Mainz i ledelsen mot Dortmund.

– Hanche-Olsen var solid og det var en dritbra scoring. Jeg tror at hvis han sier navnet sitt i München nå så får han både mat, drikke og det meste gratis. Han er jo med på å sikre gullet til Bayern, sier Bisgaard Sundet.

Da alt snudde

Men dramatikken var så vidt i gang, for bare tre minutter senere fikk Dortmund straffe. Sébastien Haller gikk frem til ellevemetersmerket – og bommet. Og i stedet økte gjestene ledelsen etter 24 minutter.

Julian Ryerson

SØLVGUTT: Julian Ryerson har vært svært involvert i Borussia Dortmund denne sesongen.

Julian Ryerson har vært en svært viktig brikke for Dortmund denne sesongen, og de trykket voldsomt til for scoring etter hvilen. I det 69. minutt lyktes de også, men de trengte fortsatt to til.

Helt til Köln scoret på straffe 10 minutter før slutt. Da tok det fullstendig fyr på stadion igjen, for i dette øyeblikket var de seriemestere.

Men så scoret Bayern München nok en gang. Det gjorde også Dortmund, seks minutter på overtid, men det var for sent. Bayern München er tyske seriemestere for 11. sesong på rad.

Bayern München

JUBEL: Bayern München kunne feire nok et seriegull.

Skjebnen?

Ryerson forlot Viking til fordel for Union Berlin i 2018, og året etter var han med på Bundesliga-opprykk. I 2022 ble klubben nummer fem i den tyske serien, men i vinter ble 25-åringen hentet til Dortmund. Da lå laget et godt stykke bak på tabellen, men til slutt endte det altså med seriesølv.

– Jeg synes Dortmund spiller en god kamp. De har masse sjanser, bommer på en straffe og skulle kanskje hatt en til. De kunne ikke gjort så mye annerledes. Kanskje det bare er skjebnen? sier Viaplay-kommentatoren.

Borussia Dortmund

GUL VEGG: Borussia Dortmund-spillerne sank ned på gresset da gullet glapp.

Like etter at gullet var et faktum i München meldte den tyske storavisen Bild at både klubbens direktør, Oliver Kahn, og sportssjef, Hasan Salihamidzic, har fått sparken. Avgjørelsen skal ha blitt tatt uavhengig om klubben vant Bundesliga eller ikke. Lørdag kveld bekrefter klubben det samme.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)