Hopp til innhold

Hanche-Olsen knuste Ryersons og Dortmunds gulldrøm: – Helt ko-ko. Vilt

Julian Ryerson og hans Borussia Dortmund kunne snyte Bayern München for seriegullet for første gang på 10 år, men Andreas Hanche-Olsen og Mainz spolerte festen i det som ble en intens avslutning. Da kom tårene hos mange.

Andreas Hanche-Olsen

STOPPET DRØMMEN: Landslagsspiller Andreas Hanche-Olsen scoret mot Borussia Dortmund i den avgjørende seriekampen.

Foto: AFP

– Det var jo helt ko-ko. Vilt. Jeg er sliten nå, sier Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterte oppgjøret på V Sport.

Det var siste seriekamp og alt skulle avgjøres i tysk Bundesliga lørdag ettermiddag. Over 80.000 elleville Dortmund-fans hadde funnet veien til Signal Iduna Park i håp om klubbens første seriegull siden 2012. For Borussia Dortmund ledet med 70 poeng. Bayern München stod med 68 og måtte vinne.

Edin Terzic

FORTVILET: Dortmund-trener Edin Terzic tok til tårene etter nedturen.

Foto: AFP

Bare åtte minutter ut i runden scoret sistnevnte borte mot Köln. Og sju minutter senere stilnet virkelig stemningen hos de gule og sorte da Andreas Hanche-Olsen sendte Mainz i ledelsen mot Dortmund.

– Hanche-Olsen var solid og det var en dritbra scoring. Jeg tror at hvis han sier navnet sitt i München nå så får han både mat, drikke og det meste gratis. Han er jo med på å sikre gullet til Bayern, sier Bisgaard Sundet.

Da alt snudde

Men dramatikken var så vidt i gang, for bare tre minutter senere fikk Dortmund straffe. Sébastien Haller gikk frem til ellevemetersmerket – og bommet. Og i stedet økte gjestene ledelsen etter 24 minutter.

Julian Ryerson

SØLVGUTT: Julian Ryerson har vært svært involvert i Borussia Dortmund denne sesongen.

Foto: AFP

Julian Ryerson har vært en svært viktig brikke for Dortmund denne sesongen, og de trykket voldsomt til for scoring etter hvilen. I det 69. minutt lyktes de også, men de trengte fortsatt to til.

Helt til Köln scoret på straffe 10 minutter før slutt. Da tok det fullstendig fyr på stadion igjen, for i dette øyeblikket var de seriemestere.

Men så scoret Bayern München nok en gang. Det gjorde også Dortmund, seks minutter på overtid, men det var for sent. Bayern München er tyske seriemestere for 11. sesong på rad.

Bayern München

JUBEL: Bayern München kunne feire nok et seriegull.

Foto: AFP

Skjebnen?

Ryerson forlot Viking til fordel for Union Berlin i 2018, og året etter var han med på Bundesliga-opprykk. I 2022 ble klubben nummer fem i den tyske serien, men i vinter ble 25-åringen hentet til Dortmund. Da lå laget et godt stykke bak på tabellen, men til slutt endte det altså med seriesølv.

– Jeg synes Dortmund spiller en god kamp. De har masse sjanser, bommer på en straffe og skulle kanskje hatt en til. De kunne ikke gjort så mye annerledes. Kanskje det bare er skjebnen? sier Viaplay-kommentatoren.

Borussia Dortmund

GUL VEGG: Borussia Dortmund-spillerne sank ned på gresset da gullet glapp.

Foto: AP

Like etter at gullet var et faktum i München meldte den tyske storavisen Bild at både klubbens direktør, Oliver Kahn, og sportssjef, Hasan Salihamidzic, har fått sparken. Avgjørelsen skal ha blitt tatt uavhengig om klubben vant Bundesliga eller ikke. Lørdag kveld bekrefter klubben det samme.

Siste nytt

 • Hovland-drama i Ryder Cup: Drømmestart ble etterfulgt av slag i plastpose

  Viktor Hovland innledet Ryder Cup med et kunstslag som ble betegnet som å slippe ut av fengsel. Deretter slo han ballen rett i en plastpose.

  Hovland spiller sammen med svenske Ludvig Åberg i foursome-kampene som innleder prestisjetunge Ryder Cup fredag morgen. Duoen spiller i den andre av fire kamper, og spillerne slår annenhver gang på samme ball.

  Nordmannen slo ut på det første hullet. Deretter makker Åberg brennhete Hovland et vanskelig utgangspunkt på kanten av greenen før det tredje slaget. Det taklet Hovland på aller beste vis. Han valgte å chippe på den ujevne greenen og lyktes perfekt. Ballen gikk rett i hullet.

  – Se på det slaget! Han er jo egentlig helt i fengsel! Man on a mission, ropte Viaplays kommentatorduo etter drømmetreffet fra langt hold.

  Hovland var imidlertid ikke ferdig med å skape drama. Oslo-gutten fulgte opp på det andre hullet, men ikke uten dramatikk. Nordmannens innspill endte med at ballen landet i en plastpose tilhørende en tilskuer. Det er sjelden vare.

  Makker Åberg fikk droppe og slo ballen inn på greenen. Deretter var det duket for Hovland-show igjen. Nordmannen senket den påfølgende lange putten til ellevill jubel fra publikum.

  På hull nummer tre var Åberg og Hovland igjen i trøbbel, men igjen hentet Hovland fram et praktfullt slag inn på greenen. Ballen traff flaggstolpen ved hullet og la seg til ro rett ved hullet. Det forhindret uansett ikke at amerikanerne tok ett hull tilbake.

  Etter tre hull leder Hovland og Åberg med ett hull på sine amerikanske motstandere Brian Harman og Max Homa.

  Ryder Cup arrangeres vekselvis i Europa og USA. USA har ikke vunnet i Europa siden 1993.

  Italy Ryder Cup Golf
  Foto: Andrew Medichini / AP
 • Ukraina i brev til Uefa-medlemmer : – Det betyr støtte til russisk terror

  Det ukrainske fotballforbundet ber i et brev til alle Uefas medlemsland om ikke å stille til kamp mot russiske ungdomslag.

  Uefas beslutning tidligere i uken om å tillate Russland å stille med U17-landslag i mesterskap fra neste år har vakt sterke reaksjoner. Flere land – deriblant Norge, Danmark, Sverige og England – har gjort det klart at det ikke er aktuelt å la sine ungdommer spille mot russiske lag mens krigen i Ukraina pågår.

  Uefas styrevedtak kom overraskende på mange av medlemslandene, og ifølge BBC skal det heller ikke ha vært enstemmighet på tirsdagens møte.

  I sitt brev til de 54 andre nasjonale forbundene skriver det ukrainske forbundet at en reintegrering av russiske lag på ungdomsnivå vil bety «støtte til den russiske terroriststaten og til alle de forbrytelser den har begått i Ukraina».

  Norges Fotballforbund (NFF) gjorde det torsdag klart at det ikke er aktuelt å endre sin politikk overfor Russland, selv om det dreier seg om ungdommer.

  – Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa fotballpresident Lise Klaveness.

  Uefa-president Aleksander Ceferin har begrunnet vedtaket nettopp med at barn og ungdommer ikke skal lastes for Russlands aggresjon i Ukraina.

  – Ved å utestenge barn fra våre turneringer vil vi ikke bare unnlate å sikre deres grunnleggende rett til en helhetlig utvikling, men direkte utsette dem for diskriminering, uttalte Uefa-president Aleksander Ceferin onsdag.

  Ceferin
  Foto: Alessandra Tarantino
 • Kolstad fikk det tøft og tapte klart for Zagreb i mesterligaen

  Kolstad tapte med klare 20-31 borte mot Zagreb i mesterligaen håndball. En elendig avslutning av 1. omgang ødela.

  Kolstad var i føringen innledningsvis og ledet etter vel halvspilt første omgang på 9-10, men så klarte hjemmelaget å gjøre åtte mål til 17-10 uten at Kolstad klarte å score et eneste mål de siste tolv og ett halvt minutt av 1. omgang.

  Zagreb fortsatte å dominere også etter hvilen, og Kolstads første mål i 2. omgang kom etter fire minutter på 19-10.

  Islendingen Sigvaldi Gudjonsson var det eneste lyspunktet hos Kolstad. Kantspilleren stoppet på elleve mål.

  (©NTB)

  Håndball: Avkast for REMA 1000-ligaen 2023/24
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste