Hopp til innhold

Borussia-eksplosjonen: – Vi kastet oss ned på gulvet

En person er lettere skadd etter tre eksplosjoner ved spillerbussen til Borussia Dortmund en time før mesterliga-kampen i kveld. Kampen er utsatt til i morgen.

Dortmund buss

SMELL: Dette er Borussia Dortmunds buss som blei stansa av ein eksplosjon på veg til stadion

Foto: Martin Meissner / AP

– Politiet har fortalt at eksplosivene var gjemt i en hekk ved siden av veien på førersiden av bussen, og gikk av akkurat da bussen passerte, sier Borussia-direktør Hans-Joachim Watzke.

Ifølge opplysninger Bild har fått, mener politiet at eksplosivene ble utløst av fjernkontroller.

Men tyske sikkerhetsmyndigheter sier til nyhetsbyrået DPA i kveld at de ikke har noen indikasjoner på at det har vært snakk om et terrorangrep.

Politiet var raskt på plass. Hendelsen skjedde like etter klokka 19.

– Ut fra det vi vet nå, ble hjulene på bussen helt eller delvis ødelagt, og én person ble skadet», heter det i en pressemelding fra politiet i den tyske byen. Vinduene i bussen ble helt eller delvis knust.

Det er ingen indikasjoner på at de tre eksplosjonene som skal ha rammet spillerbussen var terrorrelatert, sier sikkerhetskilder til nyhetsbyrået DBA.

– Kastet oss ned på gulvet

Marc Bartra

SKADET: Forsvarsspiller Marc Bartra ble lettere skadet og måtte til undersøkelse på sykehus

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Bussen hadde akkurat kjørt ut på hovedgata da det smalt, sier Borussias keeper Roman Bürki til Bild. – Vi kastet oss ned på gulvet, vi ante ikke hva som skjedde.

Ifølge avisa Bild antar politiet at eksplosivene ble dumpet på veien ved bussen. Politiet undersøker nå om det kan ha vært et målrettet angrep.

Klubben har nå bekreftet at den skadde er den spanske forsvarsspilleren Marc Bartra.

Han skal ikke være alvorlig skadet. Ifølge en tweet fra hans mor skal han ha noen lettere sår i armen, kanskje av glasset som ble knust.

Laster Twitter-innhold

– Det var tre sprengladninger som detonerte, sier politets talsmann Gunnar Wortmann.

Laster Twitter-innhold

– Hele laget er i sjokk

Borussia Dortmund

POLITI: Vakhtoldet er enormt utenfor stadion i Dortmund etter hendelsen på Borussias spillerbuss før kampen

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

– Det har vært et bombeangrep mot bussen vår. Hele laget er i sjokk. Slike bilder får du ikke ut av hodet, sier Borussia-sjefen Hans-Joachim Watzke til tv-kanalen Sky.

– Jeg håper spillerne våre er klare til kamp i morgen.

Speaker på stadion, Norbert Dickel, har informert om hendelsen ved bussen og ber tilskuerne holde seg rolige. Det er plass til drøyt 65.000 tilskuere på stadion under mesterligakamper.

Stillbilder av Dortmund bussen

Hendelsen skjedde på Wittbräucker Strasse, like etter at bussen hadde forlatt spillerhotellet, og rundt 10 km fra Dortmunds bane der kampen skulle blitt spilt.

Borussia-bussen hadde akkurat forlatt hotellet og var på vei til stadion for oppvarming før møtet med Monaco i kvartfinalen i mesterligaen i fotball.

– Bussen ble skadet på to steder, skriver Kicker.

Klubben bekrefter at spillerne er i sikkerhet. De er under politbeskyttelse og samlet nær sitt hotell.

Nå er det bestemt at kampen er utsatt til i morgen kl 18.45.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Artikkelen oppdateres!

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal