NRK Meny
Normal

Thorkildsen åpner for comeback i år

Andreas Thorkildsens (33) store mål er OL i Rio neste år. Han har imidlertid et håp om å kunne kaste igjen allerede denne sommeren.

Utelukker ikke at han kan komme til å delta i konkurranser i løpet av sesongen. Reporter: Harald Thingnes. Foto: Andreas Molland. Redigering: Erik Rasdal

MOTIVERT: Spydkaster Andreas Thorkildsen fristes av tanken på å konkurrere allerede denne sesongen.

– Med en gang sesongen begynner, tenker jeg at det kribler litt i armen, sier Thorkildsen til NRK.

Thorkildsen

MOTGANG: Andreas Thorkildsen har slitt de siste sesongene. Her måtte han bryte under Diamond League på hjemmebane i juni i fjor.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Norges mestvinnende friidrettsutøver har så smått begynt å bruke kastearmen etter hofteoperasjonen i august i fjor.

33-åringen har vært forberedt på en lang treningsperiode, og da NRK møtte spydkasteren i desember, avskrev han i praksis 2015-sesongen.

Nå merker han imidlertid at treningen gir resultater.

– Men jeg må være litt forsiktig. Legen har sagt at jeg trenger ni måneders rehabiliering, og det begynner vi å nærme oss nå. Så skal jeg begynne å kaste og bli vant til det igjen, sier han.

– Det er fortsatt litt rehabilitering igjen etter operasjonen, men treningen går veldig bra, sier Thorkildsen til NRK.

– Var ikke mett

Thorkildsen har slitt med skader gjennom hele karrieren, og i fjor valgte spydkasteren altså å operere hofta. 33-åringen forklarte i NRK-intervjuet før jul at han sulten på et nytt OL-gull.

– Da jeg opplevde motgang, oppdaget jeg også at jeg overhodet ikke var mett, sa Thorkildsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Thorkildsen

GOD STEMNING: Her slår Andreas Thorkildsen av en prat med Kjetil Jansrud på Bislett stadion tirsdag.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Tirsdag var han et av trekkplastrene på Bislett under den årlige TINE-stafetten. Der avslørte spydkasteren at det kan bli aktuelt å stille i konkurranse allerede i år.

– Jeg kommer nok til et punkt i løpet av sommeren der jeg må ta stilling til det. Men det har jeg ikke gjort ennå.

Holder konkurransested åpent

Dersom det blir et comeback allerede i år, sier Thorkildsen at det kan skje på alt fra et lokalt stevne til Diamond League.

For lysten til å kaste spyd er tilbake.

– Det å se på er ikke så veldig gøy, jeg har mest lyst å være med, innrømmer Thorkildsen, som sliter med å holde igjen på trening.

– Man har gode dager og dårlige dager. På de gode dagene er det vanskelig å holde igjen, og på de dårlige dagene ser man mørkt på det. Det blir en situasjon med kontraster, for å si det sånn.

Det er lenge siden vi har sett noe til denne mannen - norsk friidretts store gullgutt. Dette er norgeshistoriens mestvinnende friidrettsutøvers første møte med media på nesten fem måneder.

Se NRKs eksklusive møte med Andreas Thorkildsen i desember i fjor.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal