Hopp til innhold

Thorkildsen må opereres

Spydkasteren Andreas Thorkildsen må operere hofta, og trenger opp mot ni måneders rehabilitering.

Andreas Thorkildsen må operere den skadede hofta og mister nesten hele neste års friidrettssesong. Det betyr at han går glipp av både 50-årsjubileet til Bislett Games og VM i Beijing.

SE VIDEO: Andreas Thorkildsen er forberedt på å gå den tunge veien for å rekke OL i 2016.

Den siste månedens utredning har avslørt en skade i hofteleddets menisk, som krever operasjon. Spydkasteren må påregne seks til ni måneders rehabilitering for å komme tilbake.

Ove Talsnes

Friidrettsforbundets lege, Ole Talsnes, vil gjøre alt for å gjøre spydkasteren klar til OL i Rio om to år.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

Andreas Thorkildsen har gjennom lengre tid hatt en hofteskade som ikke har respondert tilstrekkelig på vanlig opptrening og treningstilpasning, forteller Ove Talsnes, lege for Friidrettsforbundet.

– Han skal derfor opereres for skaden i hofteleddets menisk, og må påregne en rehabiliteringsperiode på seks til ni måneder før spydkasting blir aktuelt.

Lettet over å ha fått svar

Thorkildsen avsluttet sesongen allerede i midten av juli, og har siden vært gjennom medisinske utredninger. Selv om konklusjonen var skuffende, ser spydkasteren lyst på omsider å ha fått svar.

– Jeg har vært plaget av skaden såpass lenge, at det oppleves greit at det nå foreligger en diagnose og en plan for å operere, slår Thorkildsen fast i en pressemelding.

– Opptreningstiden vil bli lang, og jeg har slått meg til ro med at jeg må være tålmodig, og gjøre den treningsjobben som kreves, sier han.

Motivert for nytt OL

Med både skade og behandling fastslått, er Thorkildsen innstilt på å gjøre det som kreves for å komme tilbake på internasjonalt toppnivå.

– Det ligger i sakens natur at jeg har forsonet meg med at det neppe blir mye spydkasting neste sesong, men jeg er innstilt på, og motivert for, å gjøre den jobben som er nødvendig for å komme tilbake skadefri i OL-sesongen 2016, sier Thorkildsen, som har Friidrettsforbundet i ryggen hele veien.

– Målsettingen for opptreningen er å kunne gjennomføre spydkast kommende sesong, for så å kunne forberede seg optimalt til Rio 2016, sier Talsnes.

– Andreas kommer tilbake

Sportssjef Ronny Nilsen sier at han er glad for at Thorkildsen har funnet problemet.

Ronny Nilsen

Ronny Nilsen, sportssjef i Friidrettsforbundet.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Det er bra at han kommer under kniven innen kort tid slik at man kan sette i gang skaderehabiliteringen i etterkant av operasjonen, sier han.

– Tror dere han kommer tilbake til toppen til OL-sesongen?

– Det har vi. Andreas har vist at han har motivasjon til å legge ned arbeidet som trengs for å nå det nivået han har vært på tidligere. Vi mener også det er viktig at han får tid til å komme tilbake. Det betyr at 2015-sesongen trolig går fløyten, svarer Nilsen og påpeker at det er 2016-sesongen som er det langsiktige målet.

Det er liten tvil om at den dobbelte OL-mesteren har hatt noen tunge sesonger de siste årene. Resultatene har vært svake og smertene i kroppen har vært store.

– Det er tøft – spesielt for Andreas. Han har over mange år vist hvilken klasseutøver han er, og det er klart at det ikke har vært en god tid for han de siste årene når han ikke har fått ut sitt potensial. Derfor er det nå viktig at han får den nødvendige behandlingen og oppfølging for å komme tilbake på høyt nivå, sier Nilsen.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal