Hopp til innhold

Thingnes Bø uenig med NRK-ekspert: – Jeg tror han må sjekke synet sitt

Johannes Thingnes Bø ser ingen grunn til at han ikke skal kjempe om den gule trøya denne sesongen, på tross av lite trening gjennom høsten.

Johannes Thingnes Bø

TILBAKE: Johannes Thingnes Bø er tilbake i trening.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Det har vært en høst preget av mye treningsfravær for Johannes Thingnes Bø. Etter bryllup og påfølgende bryllupsreise i sommer, avslørte 25-åringen at han knapt hadde trent i perioden.

Deretter fulgte to uker med sykdom i høst, som på ny holdt han borte fra trening. Det fikk NRKs ekspert, Ola Lunde, til å si at han tror Thingnes Bø har for tynt grunnlag til å kjempe om den gule trøya denne sesongen.

Det er ikke Thingnes Bø selv enig i. Når NRK møter ham er han i full gang med trening i Holmenkollen.

– Jeg tror Ola Lunde må sjekke synet sitt. Han ser ofte litt feil, ler Thingnes Bø, mens han sjekker treningsøktens forrige skyteserie.

Skal kjempe om den gule trøya

Thingnes Bø mener selv grunnlaget er godt, og avviser Lundes mistanker om at formen ikke holder.

TVIL: NRKs ekspert Ola Lunde tror ikke Thingnes Bø kan kjempe om den gule trøya denne sesongen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er kanskje tynt for folk flest, men for min del føler jeg meg bra. Jeg vet jeg er der jeg skal være. Testmessig har jeg testet det samme som i fjor. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal kunne vinne den gule trøya i år.

Og Thingnes Bø har lagt planen for å kjempe om trøya. Det starter med gode resultater i verdenscupåpningen på Pokljuka.

– Jeg håper å sette meg i respekt fra dag én, for denne sesongen har jeg lyst til å ta et steg opp, sier Thingnes Bø.

25-åringen mener hans kropp har egenskaper som gjør at han tåler noen uker uten trening, uten at det skaper problemer senere i sesongen.

– Skiskyting er ikke matematikk. Hvis det var den som trente mest, som var best om vinteren, så hadde ikke jeg vunnet. Sånn er det heldigvis ikke. Jeg trener ekstremt bra på det jeg gjør, og responderer kjempegodt på trening. Så om jeg får en uke eller to på benken, så har det ingenting å si. Jeg kan hoppe rett inn i det, og føle meg like bra igjen, forteller han.

Får støtte av Svendsen

Tidligere lagkamerat Emil Hegle Svendsen er enig med Thingnes Bø i det poenget.

– Han er ikke den som trener mest, men han utnytter det han har fått fra naturens side på en glimrende måte. Han er en som går fort selv om han ikke har trent mest, sier Svendsen, og slår fast at han fortsatt tror Thingnes Bø kan vinne verdenscupen sammenlagt.

Emil Hegle Svendsen

STØTTER: Thingnes Bø får støtte fra Emil Hegle Svendsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nå er han tilbake i full trening, men det har vært uklart hva som satte Thingnes Bø på sidelinjen i to uker. Selv kan han oppklare saken.

– Det gikk noen rykter om at jeg hadde fått norovirus, men det er feil. Jeg har ikke sittet på potten i to uker, sier en lattermild Thingnes Bø, og sikter til denne saken fra TV2, hvor idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset sa at han hadde fått norovirus.

– Jeg får skylde på Odd-Bjørn. Det er falsk alarm.

Thingnes Bø forteller at det er en annen sykdom som slo han ut.

– Jeg har hatt rhinovirus. Det er et forkjølelsesvirus. Så jeg har vært forholdsvis oppegående, men langt ifra frisk nok til å kunne trene. Nå skal jeg prøve å bygge meg gradvis opp, og det kjennes veldig bra ut.

Siste nytt

 • Serena Williams legger opp

  Tennisesset legger etter planen racketen på hylla etter US Open. Det bekrefter hun selv i et innlegg i Vogue.

  – Det kommer en tid i livet hvor man må gå nye veier. Den tiden er tøff når du elsker noe. Herlighet som jeg elsker tennis. Men nå har nedtellingen startet, skriver hun på Instagram.

  Williams anses som en av tidenes beste tennisspillere. Amerikaneren har vunnet 23 Grand Slam-titler i single, hvorav syv er tatt i Wimbledon.

  Det har vært et tungt år for tennisveteranen, som blant annet røk ut i første runde av Wimbledon i juni etter et langt skadeavbrekk.

  Den tidligere verdenseneren vant sin første tenniskamp på 14 måneder mandag, da hun slo spanske Nuria Parrizas Diaz i strake sett.

  – Jeg skal nyte de neste ukene, skriver 40-åringen videre i innlegget.

  Tennis: National Bank Open
  Foto: Dan Hamilton / Reuters
 • Jens Petter Hauge med i Frankfurt-troppen mot Real Madrid

  Jens Petter Hauge har ikke spilt så mange kamper for Eintracht Frankfurt denne sesongen, men er i troppen til møtet mot Real Madrid i Helsingfors onsdag.

  De to lagene skal spille Uefas supercupfinale hvor vinneren av mesterligaen og europaligaen møtes onsdag kveld i den finske hovedstaden.

  Hauge spilte de siste 20 minuttene i finalen i europaligaen mot skotske Rangers i mai. Han spilte sist i treningskampen mot Torino i midten av juli, men var ikke i troppen i den tyske serieåpningen i helgen.

  I slutten av mai skrev Bodø-mannen under på en langtidskontrakt med Eintracht Frankfurt etter å ha vært utlånt fra Milan. Han spilte 38 kamper for laget forrige sesong og scoret tre mål.

  Hauge ble solgt til Milan fra Bodø/Glimt i 2020. (NTB)

  Europa League - Round of 16 Second Leg - Eintracht Frankfurt v Real Betis
  Foto: HEIKO BECKER / Reuters
 • Manchester United trekker seg fra Arnautovic-kjøp

  Flere medier har omtalt at Manchester United har ønsket å kjøpe Bologna-spissen Marko Arnautovic. Nå har de avsluttet samtalene og ser etter andre alternativer.

  Bologna skal ha avslått et bud på 8 millioner euro, skriver The Athletic.

  Videre skriver nettstedet at United har mottatt klager fra supportere om kjøpet av Arnautovic.

  UEFA Nations League - Group A - Austria v Denmark
  Foto: LISA LEUTNER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste