Thingnes Bø uenig med NRK-ekspert: – Jeg tror han må sjekke synet sitt

Johannes Thingnes Bø ser ingen grunn til at han ikke skal kjempe om den gule trøya denne sesongen, på tross av lite trening gjennom høsten.

Johannes Thingnes Bø

TILBAKE: Johannes Thingnes Bø er tilbake i trening.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Det har vært en høst preget av mye treningsfravær for Johannes Thingnes Bø. Etter bryllup og påfølgende bryllupsreise i sommer, avslørte 25-åringen at han knapt hadde trent i perioden.

Deretter fulgte to uker med sykdom i høst, som på ny holdt han borte fra trening. Det fikk NRKs ekspert, Ola Lunde, til å si at han tror Thingnes Bø har for tynt grunnlag til å kjempe om den gule trøya denne sesongen.

Det er ikke Thingnes Bø selv enig i. Når NRK møter ham er han i full gang med trening i Holmenkollen.

– Jeg tror Ola Lunde må sjekke synet sitt. Han ser ofte litt feil, ler Thingnes Bø, mens han sjekker treningsøktens forrige skyteserie.

Skal kjempe om den gule trøya

Thingnes Bø mener selv grunnlaget er godt, og avviser Lundes mistanker om at formen ikke holder.

TVIL: NRKs ekspert Ola Lunde tror ikke Thingnes Bø kan kjempe om den gule trøya denne sesongen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er kanskje tynt for folk flest, men for min del føler jeg meg bra. Jeg vet jeg er der jeg skal være. Testmessig har jeg testet det samme som i fjor. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal kunne vinne den gule trøya i år.

Og Thingnes Bø har lagt planen for å kjempe om trøya. Det starter med gode resultater i verdenscupåpningen på Pokljuka.

– Jeg håper å sette meg i respekt fra dag én, for denne sesongen har jeg lyst til å ta et steg opp, sier Thingnes Bø.

25-åringen mener hans kropp har egenskaper som gjør at han tåler noen uker uten trening, uten at det skaper problemer senere i sesongen.

– Skiskyting er ikke matematikk. Hvis det var den som trente mest, som var best om vinteren, så hadde ikke jeg vunnet. Sånn er det heldigvis ikke. Jeg trener ekstremt bra på det jeg gjør, og responderer kjempegodt på trening. Så om jeg får en uke eller to på benken, så har det ingenting å si. Jeg kan hoppe rett inn i det, og føle meg like bra igjen, forteller han.

Får støtte av Svendsen

Tidligere lagkamerat Emil Hegle Svendsen er enig med Thingnes Bø i det poenget.

– Han er ikke den som trener mest, men han utnytter det han har fått fra naturens side på en glimrende måte. Han er en som går fort selv om han ikke har trent mest, sier Svendsen, og slår fast at han fortsatt tror Thingnes Bø kan vinne verdenscupen sammenlagt.

Emil Hegle Svendsen

STØTTER: Thingnes Bø får støtte fra Emil Hegle Svendsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nå er han tilbake i full trening, men det har vært uklart hva som satte Thingnes Bø på sidelinjen i to uker. Selv kan han oppklare saken.

– Det gikk noen rykter om at jeg hadde fått norovirus, men det er feil. Jeg har ikke sittet på potten i to uker, sier en lattermild Thingnes Bø, og sikter til denne saken fra TV2, hvor idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset sa at han hadde fått norovirus.

– Jeg får skylde på Odd-Bjørn. Det er falsk alarm.

Thingnes Bø forteller at det er en annen sykdom som slo han ut.

– Jeg har hatt rhinovirus. Det er et forkjølelsesvirus. Så jeg har vært forholdsvis oppegående, men langt ifra frisk nok til å kunne trene. Nå skal jeg prøve å bygge meg gradvis opp, og det kjennes veldig bra ut.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal