Hopp til innhold

Thingnes Bø uenig med NRK-ekspert: – Jeg tror han må sjekke synet sitt

Johannes Thingnes Bø ser ingen grunn til at han ikke skal kjempe om den gule trøya denne sesongen, på tross av lite trening gjennom høsten.

Johannes Thingnes Bø

TILBAKE: Johannes Thingnes Bø er tilbake i trening.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Det har vært en høst preget av mye treningsfravær for Johannes Thingnes Bø. Etter bryllup og påfølgende bryllupsreise i sommer, avslørte 25-åringen at han knapt hadde trent i perioden.

Deretter fulgte to uker med sykdom i høst, som på ny holdt han borte fra trening. Det fikk NRKs ekspert, Ola Lunde, til å si at han tror Thingnes Bø har for tynt grunnlag til å kjempe om den gule trøya denne sesongen.

Det er ikke Thingnes Bø selv enig i. Når NRK møter ham er han i full gang med trening i Holmenkollen.

– Jeg tror Ola Lunde må sjekke synet sitt. Han ser ofte litt feil, ler Thingnes Bø, mens han sjekker treningsøktens forrige skyteserie.

Skal kjempe om den gule trøya

Thingnes Bø mener selv grunnlaget er godt, og avviser Lundes mistanker om at formen ikke holder.

TVIL: NRKs ekspert Ola Lunde tror ikke Thingnes Bø kan kjempe om den gule trøya denne sesongen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er kanskje tynt for folk flest, men for min del føler jeg meg bra. Jeg vet jeg er der jeg skal være. Testmessig har jeg testet det samme som i fjor. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal kunne vinne den gule trøya i år.

Og Thingnes Bø har lagt planen for å kjempe om trøya. Det starter med gode resultater i verdenscupåpningen på Pokljuka.

– Jeg håper å sette meg i respekt fra dag én, for denne sesongen har jeg lyst til å ta et steg opp, sier Thingnes Bø.

25-åringen mener hans kropp har egenskaper som gjør at han tåler noen uker uten trening, uten at det skaper problemer senere i sesongen.

– Skiskyting er ikke matematikk. Hvis det var den som trente mest, som var best om vinteren, så hadde ikke jeg vunnet. Sånn er det heldigvis ikke. Jeg trener ekstremt bra på det jeg gjør, og responderer kjempegodt på trening. Så om jeg får en uke eller to på benken, så har det ingenting å si. Jeg kan hoppe rett inn i det, og føle meg like bra igjen, forteller han.

Får støtte av Svendsen

Tidligere lagkamerat Emil Hegle Svendsen er enig med Thingnes Bø i det poenget.

– Han er ikke den som trener mest, men han utnytter det han har fått fra naturens side på en glimrende måte. Han er en som går fort selv om han ikke har trent mest, sier Svendsen, og slår fast at han fortsatt tror Thingnes Bø kan vinne verdenscupen sammenlagt.

Emil Hegle Svendsen

STØTTER: Thingnes Bø får støtte fra Emil Hegle Svendsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nå er han tilbake i full trening, men det har vært uklart hva som satte Thingnes Bø på sidelinjen i to uker. Selv kan han oppklare saken.

– Det gikk noen rykter om at jeg hadde fått norovirus, men det er feil. Jeg har ikke sittet på potten i to uker, sier en lattermild Thingnes Bø, og sikter til denne saken fra TV2, hvor idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset sa at han hadde fått norovirus.

– Jeg får skylde på Odd-Bjørn. Det er falsk alarm.

Thingnes Bø forteller at det er en annen sykdom som slo han ut.

– Jeg har hatt rhinovirus. Det er et forkjølelsesvirus. Så jeg har vært forholdsvis oppegående, men langt ifra frisk nok til å kunne trene. Nå skal jeg prøve å bygge meg gradvis opp, og det kjennes veldig bra ut.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal