Hopp til innhold

Thingnes Bø sprakk fra VM-gull: – Håpløs sekundering

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø ledet klart, men tre bom på stående skyting kostet ham VM-gullet på jaktstarten. På sisterunden ble han irritert på trenerne i løypa.

FIKK IKKE BESKJED: Med 1,2 kilometer igjen til mål, var Johannes Thingnes Bø 13,2 sekunder bak Pidrutsjnyj. Bak jaget både Quentin Fillon Maillet, Tarjei Bø og Martin Fourcade.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var håpløs sekundering. Vanligvis er det bra, men når de er ivrige, så glemmer de å baksekundere. Jeg hørte jo at jeg ikke kom til å ta ham igjen, men jeg fikk ikke vite hvor langt de andre var bak, sier Thingnes Bø til NRK på pressekonferansen etter det som til slutt ble et fryktelig skuffende VM-sølv.

For han hadde gullet i sin hule hånd, og kunne bomme to ganger på siste stående. Men med helsprekk, og tre bom, kunne han ikke ta igjen ukrainske Dmytro Pidrutsjnyj – som sjokkerte på jaktstarten. Thingnes Bø var 15 sekunder bak ham ut fra strafferunden.

Men bak ham kom et stort felt. Han visste tydeligvis bare ikke hvor langt bak de var.

– Derfor tente jeg litt på pluggene. Det var et par plasser der jeg kjeftet litt, for vi har mange nok folk i løypa, men ingen klarte å si om det kom noen bak, forklarer 25-åringen, som vil ta opp hendelsen med trenerne senere.

– Gir vekk VM-titler

Thingnes Bø / Kristiansen

Thingnes Bø ropte av full hals til trener Egil Kristiansen for å få vite hvor langt de andre var bak.

Foto: Alem Zebic / NRK

Egil Kristiansen var blant trenerne som fikk «høre det fra» Thingnes Bø.

– Han ropte til meg. For jeg var mest fokusert på han som gikk foran, og der jeg stod var det 10 sekunder til ham. Jeg skjønte det kunne være vanskelig, men Johannes kan klare det. Vi visste det ville bli vanskelig, men man kan ikke gi seg før man er i mål, sier Kristiansen.

Thingnes Bø klarte uansett å holde unna de som jaget – og tok sølvet med ni sekunders margin til Quentin Fillon Maillet.

Men han klarer overhodet ikke å glede seg over etterpå.

– Jeg går jevnt hardt hele løpet, og kjører på også på fjerderunden, så jeg vet at jeg «gutset» litt mot dårlige bein, men jeg føler ikke akkurat at det er det som hemmer meg. Det er dumt jeg gir vekk VM-titler, sier Thingnes Bø til NRK.

HELBOM: Johannes Thingnes Bø bommet hele tre ganger på siste stående på jaktstarten. Med to bom hadde han tatt VM-gull.

– Redd for tankene

I mål var Thingnes Bø åtte sekunder bak Pidrutsjnyj, som var fjerdemann ut fra start på jaktstarten og aldri før hadde tatt en seier.

– Jeg syns jeg er i en dårlig periode nå. Jeg skyter ikke helt på samme måte som før i vinter. Jeg stopper ikke opp fordi jeg er redd for at tankene skal komme, sier Thingnes Bø tydelig skuffet.

Pallen

IKKE FORNØYD: Johannes Thingnes Bø jublet ikke for sølvmedaljen.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

For under verdenscuprennene i USA og Canada hadde Thingnes Bø dårlige opplevelser på stående skyting. Han klarer ikke å bli kvitt den vonde følelsen.

– Jeg er inne i en dårlig periode nå og har hatt det i tre uker. Jeg må bare håpe det snur, innrømmer han.

Vant verdenscupen sammenlagt

Tarjei Bø tapte spurten om tredjeplassen.

– Jeg fikk veldig gode svar, men dette handler om gull, sølv og bronse, dessverre. Løpet var et gulløp isolert sett, men utgangspunktet var jo et minutt bak, og jeg fikk hentet inn masse, men akkurat ikke nok. Nå får jeg starte med blanke ark på 20-kilometeren og prøve å gjøre litt av det samme, sier eldstebror Bø etter rennet, med tårer i øynene.

Med dagens andreplass vant Thingnes Bø verdenscupen sammenlagt.

– Det er jo det jeg har prøvd å vinne i hele år. Jeg må jo være glad for det, men det kommer på feil dag, sier han slukøret.

På pressekonferansen etter rennet, var Thingnes Bø fortsatt fryktelig skuffet.

– Jeg håper dette gjør meg veldig sinna og bestemt til de neste løpene.

Overrasket over gullvinneren

Erlend Bjøntegaard og Vetle Sjåstad Christiansen ble henholdsvis nummer 15 og 23.

– Jeg var mer interessert i å følge med på hans (Thingnes Bø) løp enn mitt eget bak der. Jeg så at han bommet tre ganger da jeg var på vei inn til skyting. Jeg trodde kanskje han skulle ta det likevel, men så kom det en ukrainer og tok det, sier Sjåstad Christiansen.

Han forteller at han er veldig overrasket over at Pidrutsjnyj tok gullet.

– Han har jo ikke gjort noe særlig i år, men jeg har gått fra 75. beste langrennstid til 5. beste jeg også, så det snur fort i idrett.

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste