Hopp til innhold

Thingnes Bø sprakk fra VM-gull: – Håpløs sekundering

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø ledet klart, men tre bom på stående skyting kostet ham VM-gullet på jaktstarten. På sisterunden ble han irritert på trenerne i løypa.

FIKK IKKE BESKJED: Med 1,2 kilometer igjen til mål, var Johannes Thingnes Bø 13,2 sekunder bak Pidrutsjnyj. Bak jaget både Quentin Fillon Maillet, Tarjei Bø og Martin Fourcade.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var håpløs sekundering. Vanligvis er det bra, men når de er ivrige, så glemmer de å baksekundere. Jeg hørte jo at jeg ikke kom til å ta ham igjen, men jeg fikk ikke vite hvor langt de andre var bak, sier Thingnes Bø til NRK på pressekonferansen etter det som til slutt ble et fryktelig skuffende VM-sølv.

For han hadde gullet i sin hule hånd, og kunne bomme to ganger på siste stående. Men med helsprekk, og tre bom, kunne han ikke ta igjen ukrainske Dmytro Pidrutsjnyj – som sjokkerte på jaktstarten. Thingnes Bø var 15 sekunder bak ham ut fra strafferunden.

Men bak ham kom et stort felt. Han visste tydeligvis bare ikke hvor langt bak de var.

– Derfor tente jeg litt på pluggene. Det var et par plasser der jeg kjeftet litt, for vi har mange nok folk i løypa, men ingen klarte å si om det kom noen bak, forklarer 25-åringen, som vil ta opp hendelsen med trenerne senere.

– Gir vekk VM-titler

Thingnes Bø / Kristiansen

Thingnes Bø ropte av full hals til trener Egil Kristiansen for å få vite hvor langt de andre var bak.

Foto: Alem Zebic / NRK

Egil Kristiansen var blant trenerne som fikk «høre det fra» Thingnes Bø.

– Han ropte til meg. For jeg var mest fokusert på han som gikk foran, og der jeg stod var det 10 sekunder til ham. Jeg skjønte det kunne være vanskelig, men Johannes kan klare det. Vi visste det ville bli vanskelig, men man kan ikke gi seg før man er i mål, sier Kristiansen.

Thingnes Bø klarte uansett å holde unna de som jaget – og tok sølvet med ni sekunders margin til Quentin Fillon Maillet.

Men han klarer overhodet ikke å glede seg over etterpå.

– Jeg går jevnt hardt hele løpet, og kjører på også på fjerderunden, så jeg vet at jeg «gutset» litt mot dårlige bein, men jeg føler ikke akkurat at det er det som hemmer meg. Det er dumt jeg gir vekk VM-titler, sier Thingnes Bø til NRK.

HELBOM: Johannes Thingnes Bø bommet hele tre ganger på siste stående på jaktstarten. Med to bom hadde han tatt VM-gull.

– Redd for tankene

I mål var Thingnes Bø åtte sekunder bak Pidrutsjnyj, som var fjerdemann ut fra start på jaktstarten og aldri før hadde tatt en seier.

– Jeg syns jeg er i en dårlig periode nå. Jeg skyter ikke helt på samme måte som før i vinter. Jeg stopper ikke opp fordi jeg er redd for at tankene skal komme, sier Thingnes Bø tydelig skuffet.

Pallen

IKKE FORNØYD: Johannes Thingnes Bø jublet ikke for sølvmedaljen.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

For under verdenscuprennene i USA og Canada hadde Thingnes Bø dårlige opplevelser på stående skyting. Han klarer ikke å bli kvitt den vonde følelsen.

– Jeg er inne i en dårlig periode nå og har hatt det i tre uker. Jeg må bare håpe det snur, innrømmer han.

Vant verdenscupen sammenlagt

Tarjei Bø tapte spurten om tredjeplassen.

– Jeg fikk veldig gode svar, men dette handler om gull, sølv og bronse, dessverre. Løpet var et gulløp isolert sett, men utgangspunktet var jo et minutt bak, og jeg fikk hentet inn masse, men akkurat ikke nok. Nå får jeg starte med blanke ark på 20-kilometeren og prøve å gjøre litt av det samme, sier eldstebror Bø etter rennet, med tårer i øynene.

Med dagens andreplass vant Thingnes Bø verdenscupen sammenlagt.

– Det er jo det jeg har prøvd å vinne i hele år. Jeg må jo være glad for det, men det kommer på feil dag, sier han slukøret.

På pressekonferansen etter rennet, var Thingnes Bø fortsatt fryktelig skuffet.

– Jeg håper dette gjør meg veldig sinna og bestemt til de neste løpene.

Overrasket over gullvinneren

Erlend Bjøntegaard og Vetle Sjåstad Christiansen ble henholdsvis nummer 15 og 23.

– Jeg var mer interessert i å følge med på hans (Thingnes Bø) løp enn mitt eget bak der. Jeg så at han bommet tre ganger da jeg var på vei inn til skyting. Jeg trodde kanskje han skulle ta det likevel, men så kom det en ukrainer og tok det, sier Sjåstad Christiansen.

Han forteller at han er veldig overrasket over at Pidrutsjnyj tok gullet.

– Han har jo ikke gjort noe særlig i år, men jeg har gått fra 75. beste langrennstid til 5. beste jeg også, så det snur fort i idrett.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal