Thingnes Bø nummer to: – Jeg ble glidd fra

KHANTY-MANSIJSK/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø (22) gikk seg opp fem plasser og leverte et fantastisk løp. Dessverre ble tyske Simon Schempp for sterk på den siste runden, trolig med mye bedre ski enn nordmannen.

Johannes Thingnes Bø må ta til takke med andreplassen, men det er uansett et utrolig løp stryningen har levert. Han startet over minuttet bak på denne jaktstarten, men kjempet seg helt opp på pallen.Lesser tar tredjeplassen.

ANDREPLASS: Johannes Thingnes Bø kjempet seg helt opp til pallen lørdag.

– Jeg går et bra skirenn, men dessverre får jeg ikke muligheten til å spurte om seieren. Jeg blir glidd fra og det er kjedelig. Det var kjipt for jeg følte meg sterk i dag, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Etter den siste skytingen gikk han ut 3,4 sekunder foran Schempp. Men tyskeren gled fra i utforkjøringene.

– Han Schempp hadde kanonski, så jeg hadde ikke sjans. Når han får 15–20 meter i hockey, så er det ikke så mye jeg kan gjøre, forteller Thingnes Bø.

Nordmennene har ofte slitt med å finne helt optimale ski i Khanty-Mansijsk. Mens det tyske laget tydeligvis har knekt gåten.

– Jeg tror jeg hadde en fordel med skiene mine i dag. Jeg vet ikke hemmeligheten, men våre smørere liker tydeligvis snøen her, sier Simon Schempp.

– Et av hans beste løp denne sesongen

Johannes Thingnes Bø er tydeligvis ikke mett etter VM-gullet forrige søndag. Lørdag skjøt han 19 treff og kjempet om seieren. Og det til tross for at han starter over minuttet bak!

– Han leverer et av sine beste løp denne sesongen. Det er morsomt å se at han er toppmotivert i verdenscupavslutningen, sier NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Det er ingen tvil om at Johannes Thingnes Bø er en mann for fremtiden.

– Han har utviklet seg og blitt en moden skiskytter. Han har fått struktur på treningen og jeg må jo si at han er den beste skytteren på det norske laget om dagen, sier Hanevold.

Startet langt bak

De norske skiskytterherrene har ikke vunnet en eneste jaktstart denne sesongen. Utgangspunktet var heller ikke det beste før lørdagens konkurranse. Johannes Thingnes Bø gikk ut som nummer sju, ett minutt og to sekunder bak.

Stryningen skjøt fullt på de tre første skytingene, og ledet etter første stående. Tyske Simon Schempp fulgte hakk i hæl, og de to kom sammen inn på siste skyting.

Der bommet begge én gang, og det var duket for en spennende avslutning. Dessverre ble det ikke spurtoppgjør, som Thingnes Bø hadde håpet på.

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Jeg går et nytt superløp. Formen er upåklagelig, så jeg får prøve meg på et nytt godt løp i morgen, smiler han.

Johannes Thingnes Bø leverer nok et fullt hus og går ut i ledelsen! For et løp av stryningen! De andre på topp fem har alle minst en bom hver, mens Bø har skutt helt feilfritt. Dermed har han hentet inn et forsprang som var over minuttet på denne jaktstarten.

I LEDELSEN: Johannes Thingnes Bø gikk ut i ledelsen etter strålende skyting på den første stående.

Storebror gikk seg opp 23 plasser

Brødrene Bø var de eneste norske på startstreken etter at Ole Einar Bjørndalen valgte å stå over jaktstarten.

Tarjei Bø gikk også et meget godt renn og gikk seg opp fra 35.- til 12.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Telemark: Fersk VM-vinner skadet

  VM er over for telemarkskjører Trym Nygaard Løken. Onsdagens gullvinner er ute i flere måneder etter å ha slått skulderen ut av ledd. Løken tok gull i klassisk under telemark-VM på hjemmebane. Dagen etter hadde han slått skulderen ut av ledd.

  Trym Løken
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Frisk Asker med drømmestart

  Ti minutter ut i forlengningen pirket Mikkel Christiansen inn 4–3 og ga Frisk Asker en drømmestart på sluttspillsemifinalen i ishockey mot Vålerenga. Det neste oppgjøret i semifinaleduellen mellom lagene spilles lørdag.

  Kvartfinale NM sluttspillet i ishockey.(Lillehammer - Frisk Asker (3-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ruud ute av Miami Open

  Casper Ruud åpnet forrykende, men måtte til slutt se seg slått av den canadiske 18-åringen Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open.

  Ruud tapte 6-3, 1-6, 2–6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller.

  Ruud.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal