Hopp til innhold

Thingnes Bø tok gull: – Å fytti grisen! Hva skjedde nå?!

OSLO/HOLMENKOLLEN (NRK): Etter tre sure fjerdeplasser greide Johannes Thingnes Bø (22) det han hadde drømt om – søndag ble han verdensmester på hjemmebane. Ole Einar Bjørndalen (42) tok bronsen.

BIATHLON-WORLD-NORWAY

TO GLADE NORDMENN: Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø er nok to av Norges gladeste menn i dag.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Å fytti grisen! Hva skjedde nå?! Jeg skjelver i beina, det er helt sjukt, var Johannes Thingnes Bøs første reaksjon i seiersintervjuet med NRK.

Det er vanskelig å ikke unne han dette gullet. På de tre andre individuelle øvelsene har Thingnes Bø blitt nummer fire, og på normaldistansen var han millimeter unna å bli verdensmester.

– Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Tenk at jeg vant VM-gull på hjemmebane, sier en overlykkelig Thingnes Bø.

– Jeg sa jo i starten at jeg dårligst skulle bli nummer fire i VM. Nå gleder jeg meg til en bra fest. Jeg får huske gullet mens jeg kan, smiler han.

Thingnes Bø og kong Harald.

FIKK HILSE PÅ KONGEN FOR ANDRE DAG PÅ RAD: Johannes Thingnes Bø viser stolt frem gullmedaljen til kong Harald. – Da jeg så du stå oppå her måtte jeg vise at det ikke er Fourcade som er kongen her, det er du!, sa Thingnes Bø til kongen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Spennende avslutning

Det ble virkelig «thriller in the snow» på den siste runden av mennenes fellesstart. Martin Fourcade gikk ut 5.6 sekunder foran Bjørndalen, og sju sekunder foran Johannes Thingnes Bø.

Thingnes Bø hentet franskmannen, og de to gikk sammen helt til «Northug-flata» inne på stadion. Der satte 22-åringen Fourcade på plass.

– Jeg var sykt stoka ut på den siste runden. Det var medalje som var målet, så ser jeg Fourcade der og tenker at jeg kan vel prøve. Jeg prøvde å være litt Northug i svingen der. Det var nok bare en brøkdel av den farten, men det holdt til å ta Fourcade.

– Jeg turte ikke se bak meg. Jeg gikk helt til mållinja, strakk fram foten og da så jeg at jeg at det gikk, forteller Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø verdensmester på fellesstart.

SE VIDEO: Her blir Johannes Thingnes Bø verdensmester på hjemmebane etter en meget spennende avslutning.

Fourcade kunne blitt historisk

Fourcade

FOURCADE GRATULERER: Søndag måtte Martin Fourcade innse at Johannes Thingnes Bø var sterkere.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Martin Fourcade var med sine fire gullmedaljer, allerede VM-kongen før søndagens fellesstart. Om han hadde vunnet fellesstarten, ville franskmannen blitt den første til å vinne alle de fire individuelle øvelsene i ett og samme VM. Men slik gikk det altså ikke.

– Jeg følte meg tom i dag og kjente de andre gullmedaljene fra tidligere i mesterskapet. I dag var kroppen bare tom. Jeg skjønte at sjansene mine ikke var så gode da jeg så Johannes ute på den siste runden, forteller Fourcade.

Han virket ikke skuffet over at gullet glapp.

– Jeg er glad for at gullet gikk til Johannes. Han var jo veldig uheldig med sine tre fjerdeplasser på rad. Men han har vært en av de beste denne vinteren, sier Fourcade.

Bronse til Bjørndalen

Bjørndalen, som mest sannsynlig har gått sitt siste mesterskap, kunne krone det med bronsemedalje. Han var veldig glad på lagkameratens vegne.

– Han fortjente det noe så vanvittig. Jeg tror jeg gleder meg like mye over dette som han, sier Bjørndalen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal