Hopp til innhold

Casper Ruud ute av Wimbledon: – Feid av banen

Tapte mot nummer 112 i verden i turneringens andre runde.

Casper Ruud
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Casper Ruud – Ugo Humbert 1–3 (6–3, 2–6. 5–7, 4–6).

Wimbledon-turneringen er over for Casper Ruud, etter tap i andre runde av den prestisjefylte turneringen. Franske Ugo Humbert ble til slutt for sterk for nordmannen, og vant 3–1 i sett.

– Han feier Ruud av banen i de siste tre settene, sier Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Den beskrivelsen er ikke Ruud selv helt enig i.

– Det var nærmere enn jeg fryktet at det skulle bli. Jeg føler jeg faktisk har lært litt på gress det året her, sier Ruud til Discovery etter kampen og fortsetter:

–Jeg er ikke altfor skuffet, og jeg skal ta med meg til neste gang jeg spiller her, at jeg klarer å spille ålreit på gress og.

Ruud, som er rangert som nummer seks i verden, og tredjeseedet i turneringen var favoritt i andre runde. Franskmannen er rangert som nummer 112 i verden.

– En stor seier

– Det er en stor seier. Ruud har spilt bra i flere år, så jeg er veldig glad, sier Humbert etter kampen.

Dette var første gang nordmannen hadde kommet seg til andre runde i Wimbledon-turneringen.

Franskmannen har tidligere kommet helt til fjerde runde av turneringen, og innrømmer at han trives godt på underlaget.

Britain Wimbledon Tennis

JUBLET: Ugo Humbert kunne juble etter seieren mot Ruud. Franskmannen er nummer 112 i verden.

Foto: Alberto Pezzali / AP

– Jeg elsker å spille på gress, sier franskmannen med et smil om munnen.

Ruud har ikke det samme forholdet til gress, og innrømmer at det var med på å påvirke utfallet av kampen.

– Humbert har gjort det bra på gress tidligere, og føler seg nok mer komfortabel på underlaget enn meg, sier Ruud til Discovery.

Åpnet best

Nok en gang måtte tenniskampen utsettes på grunn av regnvær. Men etter om lag en time med venting, kom kampen omsider i gang.

Da var det Ruud som åpnet best, og nordmannen tok første sett oppskriftsmessig 6–3.

Andre sett startet mer utfordrende, og på stillingen 1–1 brøt Humbert. Dermed måtte Ruud gjøre en jobb for å snu settet. Det klarte han ikke, og han tapte andre settet.

I tredje sett startet det meget lovende, der Ruud ledet 3–0 på et tidspunkt. Men etter flere svake runder, tapte nordmannen settet 5-7, og dermed var plutselig Humbert i ledelsen.

Ruud Wimbledon

TØFT: Ruud fikk det etter hvert tøft mot Humbert.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Tapte i fjerde sett

I det fjerde settet, på stillingen 3–2 til Ruud, hadde nordmannen flere muligheter til å bryte franskmannen, men Humbert kjempet seg tilbake og utliknet til 3–3.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for Ruud, som ikke spilte opp mot sitt beste.

– Det er et elendig servegame her fra Casper, sa Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i det fjerde settet.

Humbert kjempet seg godt inn i kampen igjen etter å ha nektet Ruud brudd, og klarte i stedet å bryte nordmannen selv på stillingen 4–4. Da gjensto det bare å serve i land seieren for franskmannen, noe han klarte godt.

Ruud er imidlertid ikke helt ferdigspilt på Wimbledon-gresset for denne gang. Allerede trsdag skal nordmannen i aksjon i doubleturneringen sammen med amrerikanske William Blumberg. Det skal også Ulrikke Eikeri, som denne gang har australske Astra Sharma på lag.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal