Hopp til innhold

Casper Ruud ute av Wimbledon: – Feid av banen

Tapte mot nummer 112 i verden i turneringens andre runde.

Casper Ruud
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Casper Ruud – Ugo Humbert 1–3 (6–3, 2–6. 5–7, 4–6).

Wimbledon-turneringen er over for Casper Ruud, etter tap i andre runde av den prestisjefylte turneringen. Franske Ugo Humbert ble til slutt for sterk for nordmannen, og vant 3–1 i sett.

– Han feier Ruud av banen i de siste tre settene, sier Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Den beskrivelsen er ikke Ruud selv helt enig i.

– Det var nærmere enn jeg fryktet at det skulle bli. Jeg føler jeg faktisk har lært litt på gress det året her, sier Ruud til Discovery etter kampen og fortsetter:

–Jeg er ikke altfor skuffet, og jeg skal ta med meg til neste gang jeg spiller her, at jeg klarer å spille ålreit på gress og.

Ruud, som er rangert som nummer seks i verden, og tredjeseedet i turneringen var favoritt i andre runde. Franskmannen er rangert som nummer 112 i verden.

– En stor seier

– Det er en stor seier. Ruud har spilt bra i flere år, så jeg er veldig glad, sier Humbert etter kampen.

Dette var første gang nordmannen hadde kommet seg til andre runde i Wimbledon-turneringen.

Franskmannen har tidligere kommet helt til fjerde runde av turneringen, og innrømmer at han trives godt på underlaget.

Britain Wimbledon Tennis

JUBLET: Ugo Humbert kunne juble etter seieren mot Ruud. Franskmannen er nummer 112 i verden.

Foto: Alberto Pezzali / AP

– Jeg elsker å spille på gress, sier franskmannen med et smil om munnen.

Ruud har ikke det samme forholdet til gress, og innrømmer at det var med på å påvirke utfallet av kampen.

– Humbert har gjort det bra på gress tidligere, og føler seg nok mer komfortabel på underlaget enn meg, sier Ruud til Discovery.

Åpnet best

Nok en gang måtte tenniskampen utsettes på grunn av regnvær. Men etter om lag en time med venting, kom kampen omsider i gang.

Da var det Ruud som åpnet best, og nordmannen tok første sett oppskriftsmessig 6–3.

Andre sett startet mer utfordrende, og på stillingen 1–1 brøt Humbert. Dermed måtte Ruud gjøre en jobb for å snu settet. Det klarte han ikke, og han tapte andre settet.

I tredje sett startet det meget lovende, der Ruud ledet 3–0 på et tidspunkt. Men etter flere svake runder, tapte nordmannen settet 5-7, og dermed var plutselig Humbert i ledelsen.

Ruud Wimbledon

TØFT: Ruud fikk det etter hvert tøft mot Humbert.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Tapte i fjerde sett

I det fjerde settet, på stillingen 3–2 til Ruud, hadde nordmannen flere muligheter til å bryte franskmannen, men Humbert kjempet seg tilbake og utliknet til 3–3.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for Ruud, som ikke spilte opp mot sitt beste.

– Det er et elendig servegame her fra Casper, sa Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i det fjerde settet.

Humbert kjempet seg godt inn i kampen igjen etter å ha nektet Ruud brudd, og klarte i stedet å bryte nordmannen selv på stillingen 4–4. Da gjensto det bare å serve i land seieren for franskmannen, noe han klarte godt.

Ruud er imidlertid ikke helt ferdigspilt på Wimbledon-gresset for denne gang. Allerede trsdag skal nordmannen i aksjon i doubleturneringen sammen med amrerikanske William Blumberg. Det skal også Ulrikke Eikeri, som denne gang har australske Astra Sharma på lag.

Siste nytt

 • Toni Kroos legger opp etter EM

  Den tyske fotballspilleren Toni Kroos skriver på Instagram at han legger opp etter sommeren EM.

  Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany
  Foto: FRANK AUGSTEIN / Reuters
 • Norges dobbeltfirer klare for OL - nedtur for Borch

  Dobbeltfireren med Kristoffer Brun, Oscar Helvig, Jonas Juel og Erik André Solbakken var best i OL-kvalifiseringen i sveitsiske Luzern tirsdag.

  Brun og Helvig kapret i fjor en norsk OL-plass i dobbeltsculler, men for bare en måneds tid siden ble de to og den andre dobbeltsculleren, Juel og Solbakken, satt sammen til en dobbeltfirer.

  Dermed hadde de én sjanse til å kapre en OL-plass, en mulighet de tok vare. I tirsdagens finale i OL-kvalifiseringen tok ledelsen tidlig og holdt unna hele veien.

  De norske roerne var avhengig av å ende topp to for å kapre en OL-plass, og de vant 1,3 sekunder foran Estland og 1,4 sekunder foran USA.

  Like bra gikk det ikke for Kjetil Borch. Veteranen har slitt med formen de siste månedene, men viste prov på formstigning i forsøket. I finalen i OL-kvalifiseringen kjempet han lenge like bak de to beste. Borch la inn en sluttspurt, men det holdt «bare» til en fjerdeplass.

  Dobbeltfireren er den fjerde båten Norge kvalifiserer til OL. Fra tidligere er altså dobbeltsculleren og dobbeltsculleren i lettvekt for menn kvalifisert, samt dobbeltsculleren på kvinnesiden.

  Brun
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • Siri Nordby blir NFFs nye toppfotballsjef

  Siri Nordby (45) er ansatt som toppfotballsjef i Norges Fotballforbund.

  Det bekrefter forbundet i en pressemelding.

  Siri Nordby kommer fra en lederstilling som i Microsoft Norge.

  Hun har en lang karriere som fotballspiller bak seg, fra oppstart i Øvrevoll Ballklubb til Røa. I Røa spilte hun 353 kamper, var sentral i å etablere klubben i toppen av norsk fotball og bidro til 5 seriegull og 5 cupgull som kaptein for Røa.
  Nordby har 43 landskamper, inkludert mesterskapserfaring fra EM 2005, VM 2007 og OL 2008. Etter spillerkarrieren var hun medlem av toppfotballkomiteen for kvinnefotball i NFF i perioden 2013-2016. Hun har også vært sportslig leder i Vestre Aker SK, samt styremedlem i Røa. Hun har også fungert som fotballekspert i NRK og TV 2.

  Siri Nordby
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal