NRK Meny
Normal

Tande støtter vrakingen av lagkameratene

Daniel-André Tande er ikke fornøyd med å være den eneste norske medaljekandidaten blant de mannlige hopperne.

Daniel-André Tande

STØTTER STÖCKL: Daniel-André Tande.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg har lyst å være med å kjempe sammen med et helt lag der borte, og vi har sett at vi ikke er der vi var i fjor i lagkonkurransen, sier Tande til NRK.

De norske hoppgutta har hatt en forferdelig sesong så langt, der Tande har vært det eneste lyspunktet, med de to seirene i Hoppuka som foreløpige høydepunkter.

Anders Fannemel i torsdagens kvalifisering før helgens verdenscupåpning i Ruka.

IKKE I FORM: Anders Fannemel.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Daniel-André Tande, Andreas Stjernen og Robert Johansson er derfor de eneste norske hopperne som får hoppe i den nye skiflygingsbakken i Oberstdorf. Resten av laget må holde seg hjemme i et forsøk på å finne formen til VM.

– Må prøve noe annet

Heller ikke mannen med verdens lengste stående svev, Anders Fannemel (251,5 meter), får delta.

– For å være helt ærlig, så er jeg ikke fornøyd med det. Jeg skulle gjerne vært litt mer med i diskusjonen, sa Fannemel om avgjørelsen til Stöckl.

Men hopptreneren får støtte av sesongens desidert beste norske hopper, Daniel-André Tande, som ønsker å få lagkameratene i like god form som han selv før VM begynner neste måned.

– Vi må prøve noe annet, så jeg håper at de som er igjen hjemme får gjort en god jobb og begynner å hoppe bra på ski, kommenterer han.

– Jeg tror det kan være smart å være hjemme og fokusere på det og så ta skritt mot VM.

– Ikke i form

Per i dag ser det imidlertid dårlig ut med tanke på norsk medalje i lagkonkurransen i VM. I lørdagens lagkonkurranse i Willingen ble Norge bare nummer seks.

Dette var den siste lagkonkurransen før VM i Lahti.

– Deler av laget er ikke i form, rett og slett. Da kan vi ikke reise rundt å konkurrere, for da har vi ikke tid til å forbedre oss. Vi hadde en fantastisk sesong i fjor, men i år sliter vi med å komme oss dit, forklarer Alexander Stöckl.

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal