Tande støtter vrakingen av lagkameratene

Daniel-André Tande er ikke fornøyd med å være den eneste norske medaljekandidaten blant de mannlige hopperne.

Daniel-André Tande

STØTTER STÖCKL: Daniel-André Tande.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg har lyst å være med å kjempe sammen med et helt lag der borte, og vi har sett at vi ikke er der vi var i fjor i lagkonkurransen, sier Tande til NRK.

De norske hoppgutta har hatt en forferdelig sesong så langt, der Tande har vært det eneste lyspunktet, med de to seirene i Hoppuka som foreløpige høydepunkter.

Anders Fannemel i torsdagens kvalifisering før helgens verdenscupåpning i Ruka.

IKKE I FORM: Anders Fannemel.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Daniel-André Tande, Andreas Stjernen og Robert Johansson er derfor de eneste norske hopperne som får hoppe i den nye skiflygingsbakken i Oberstdorf. Resten av laget må holde seg hjemme i et forsøk på å finne formen til VM.

– Må prøve noe annet

Heller ikke mannen med verdens lengste stående svev, Anders Fannemel (251,5 meter), får delta.

– For å være helt ærlig, så er jeg ikke fornøyd med det. Jeg skulle gjerne vært litt mer med i diskusjonen, sa Fannemel om avgjørelsen til Stöckl.

Men hopptreneren får støtte av sesongens desidert beste norske hopper, Daniel-André Tande, som ønsker å få lagkameratene i like god form som han selv før VM begynner neste måned.

– Vi må prøve noe annet, så jeg håper at de som er igjen hjemme får gjort en god jobb og begynner å hoppe bra på ski, kommenterer han.

– Jeg tror det kan være smart å være hjemme og fokusere på det og så ta skritt mot VM.

– Ikke i form

Per i dag ser det imidlertid dårlig ut med tanke på norsk medalje i lagkonkurransen i VM. I lørdagens lagkonkurranse i Willingen ble Norge bare nummer seks.

Dette var den siste lagkonkurransen før VM i Lahti.

– Deler av laget er ikke i form, rett og slett. Da kan vi ikke reise rundt å konkurrere, for da har vi ikke tid til å forbedre oss. Vi hadde en fantastisk sesong i fjor, men i år sliter vi med å komme oss dit, forklarer Alexander Stöckl.

Siste nytt

 • Koss gir seg som visepresident

  Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

  Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

  – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

  Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

  – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

  Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

  Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
  Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tapte stort i Paris

  Elverum yppet seg i starten, men ble etter hvert fullstendig overkjørt av Paris Saint-Germain og tapte 29-44 i tirsdagens mesterligakamp i håndball.

  Egentlig skulle kampen ha vært spilt i Elverum, men norske koronaregler gjorde at den ble avviklet i PSGs hjemmearena. Etter at «hjemmelaget» fra Norge tok føringen 3-1, ble det ganske raskt klart at seieren skulle gå i fransk favør.

  Kantspilleren Dylan Nahi scoret åtte mål og bidro sterkt i 15-målseieren. Toppscorer for Elverum var Endre Langaas med fem mål.

  Kampen var uten særlig stor betydning for utfallet av gruppespillet i mesterligaen. Elverum ender uansett sist i gruppe A, mens PSG tar 2.- eller 3.-plassen. Det betyr at Elverum møter ubeseirede Barcelona fra gruppe B i åttedelsfinalen. PSG møter Kiel, Nantes eller Celje.

  Endre Langaas
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal