Hopp til innhold

Rørt av Ødegaard-gest: – Jeg kunne ikke tro mine egne øyne

Martin Ødegaard (22) er i ferd med å bli en supporterfavoritt hos Arsenal. 12-åringen Charlie Bryant vil aldri glemme det nordmannen gjorde etter Arsenal-comebacket forrige uke.

nvH044Kf8gI

GA BORT DRAKT: Martin Ødegaard var i det gavmilde hjørnet etter kampen mot West Brom nylig. Det betydde nok mer enn nordmannen kanskje trodde på forhånd.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters / Privat

Rett etter Arsenals 6-0-seier borte mot West Bromwich i ligacupen forrige uke gikk Ødegaard bort til tribunen der rødtrøyenes supportere hadde samlet seg.

Ødegaard, som hadde notert seg for en nydelig målgivende i sin første kamp siden overgangen fra Real Madrid, tok av seg drakten og ga den til en ung Arsenal-supporter.

En liten gest for Ødegaard, en hendelse for livet for unge Charlie Bryant (12).

– Jeg ble helt forbauset da jeg så Martin komme bort til meg, sier den unge gutten til NRK.

12-åringen forteller at Ødegaard brukte litt tid på å plukke ut hvem som skulle få drakten.

Det ble et rørende øyeblikk da han skjønte at han var den utkårede.

– Han ga meg en «fist bump» og overrakte sin første Arsenal-drakt med nummer 8 på. Alle kompisene mine så det på TV, så jeg fikk masse tekstmeldinger etterpå, og jeg kunne ikke tro hvor heldig jeg var. Han hadde en flott kamp også, med en nydelig berøring på den målgivende pasningen før Sakas scoring, sier 12-åringen.

– Kunne ikke tro mine egne øyne

Han understreker at han faktisk spiller i samme posisjon som Martin Ødegaard, offensiv sentral midtbane, på akademiet til Walsall.

d

Pappa Gareth Bryant (t.v) sammen med sønnen Charlie (midten) og Charlies kamerat Johnny.

Foto: Privat

Charles pappa Gareth Bryant var sammen med sønnen da Ødegaard ga bort drakten. Han takker den norske landslagsspilleren for at han ga sønnen et minne for livet.

– Jeg kunne ikke tro mine egne øyne fra der jeg sto lenger bak på tribunen. Charlie smilte fra øre til øre, sier pappaen til NRK.

Underveis i kampen sto Charlie sammen med vennen sin Johnny (med rød Arsenal-drakt på bildet over), mens faren sto lenger opp på tribunen.

– Jeg trodde ikke spillerne ville komme bort etter kampen, men de ville tydeligvis takke fansen for støtten den kvelden. Charlie hadde mer tro på at de ville komme bort, så han gikk foran med Johnny. Charlie er utrolig fornøyd og takknemlig for at Martin valgte å gi ham drakten sin, sier faren.

Når NRK videreformidler mottakelsen til Martin Ødegaard, smiler han lurt.

– Jeg synes det er flott at han ble glad. Det er hyggelig at man kan glede andre. Hvis jeg kan glede andre ved å gi bort en drakt, så gjør jeg gledelig det, sier Ødegaard.

Drakten behandles som et kunstverk. Allerede er den til utstilling på veggen i en flott ramme.

Øde

Drakten henger allerede på veggen hjemme hos familien Bryant.

Foto: Privat

– Glad han er tilbake

Pappa Gareth forteller at det, på gåturen bort til togstasjonen etter kampslutt, var veldig mange som kom bort og var glade på Charlies vegne.

– Det var veldig mange av vennene og familiemedlemmene hans som så det på TV, vi fikk masse meldinger fra folk som vet hvor stor Arsenal-fan han er, forteller faren.

Arsenal-trener Mikel Arteta tok sjansen på Ødegaard i januarvinduet i 2021. Da ble han hentet på lån fra Real Madrid. Nå skal han være i London-klubbene de fem neste årene.

Ifølge flere medier skal overgangssummen ligge mellom 35 og 40 millioner euro. Det tilsvarer mellom 370 og 425 millioner kroner, og er den største summen brukt på en norsk fotballspiller noensinne.

– Det er fantastisk å ha den norske kapteinen tilbake i klubben. Han var briljant forrige sesong, og både Charlie og jeg er glade for at han kom tilbake, sier Gareth Bryant.

Øde1

Det ble en fin togtur hjem fra kamp med denne i bagasjen.

Foto: Privat

– Hva slags status har Ødegaard blant Arsenal-fansen så langt?

– Vi har hatt en trøblete start på sesongen, men signeringen av Martin virker å ha løftet klubben. Å se måten han har knyttet seg til Arsenal-fansen slik han gjorde etter West Bromwich-kampen, er strålende. Jeg vet mange Arsenal-fans setter pris på gester som at spillerne gir draktene sine til yngre fans, sier Gareth.

– Det ville være flott å møte Martin igjen og takke ham for hans generøsitet, legger han til.

Sønnen Charlie har i hvert fall fått et minne han sent vil glemme.

Siste nytt

 • Forfang åpner opp om meldinger: – Mye dårlig oppførsel

  Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl.

  Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks.

  – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han hevder å ha fått tilsendt.

  – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen.

  – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre.

  Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.

  Johann André Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmålet på vakkert vis.

  Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på Estadio do Dragao.

  Seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter.

  Brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger.

  Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. Likevel slet de med å omsette det i store sjanser.

  Dermed var det målløst til pause.

  Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.

  Porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp.

  Det var tydelig også onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt å score på.

  Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store.

  Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels.

  – Det var en perfekt gjennomført fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2-studio etter kampen.

  Arsenal, som er i åttendelsfinalene av Mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i London 12. mars for å avansere til kvartfinalene.

  I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Leo Østigård satt på benken hele kampen for Napoli.

  Galeno
  Foto: Reuters
 • Liverpool ble rystet av Luton – så snudde de kampen på to minutter

  Ligaleder Liverpool måtte klare seg uten en rekke av deres største stjerner, som blant andre Mohamed Salah og Darwin Núñez, i kampen mot Luton onsdag kveld.

  Da Luton så tok ledelsen i kampens tolvte minutt, så det ut til at det kunne bli en utfordrende kveld for Liverpool. Hjemmelaget fikk det ikke til å stemme foran mål og til pause ledet nyopprykkede Luton stadig 1–0.

  I den andre omgangen slo Liverpool fryktelig tilbake.

  Etter et vedvarende press, headet kaptein Virgil van Dijk inn utligningen etter et hjørnespark, idet kampuret bikket 55 minutter og 51 sekunder. To minutter og fire sekunder senere lå ballen igjen i nettet, denne gangen etter en heading fra Cody Gakpo.

  Luton jaktet sin første seier borte mot Liverpool i historien, men etter de to raske målene, ble det raskt klart at den ikke kom onsdag. Istedenfor scoret både Luis Díaz og Harvey Elliott mot slutten av omgangen. Dermed ble det en til slutt komfortabel 4-1-seier for Liverpool, som har henholdsvis fire og fem poeng ned til Manchester City og Arsenal med én kamp mer spilt.

  Luton ligger på 18. plass, på dårligere målforskjell enn Everton på den sikre 17.-plassen.

  Liverpool
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal