Rørt av Ødegaard-gest: – Jeg kunne ikke tro mine egne øyne

Martin Ødegaard (22) er i ferd med å bli en supporterfavoritt hos Arsenal. 12-åringen Charlie Bryant vil aldri glemme det nordmannen gjorde etter Arsenal-comebacket forrige uke.

nvH044Kf8gI

GA BORT DRAKT: Martin Ødegaard var i det gavmilde hjørnet etter kampen mot West Brom nylig. Det betydde nok mer enn nordmannen kanskje trodde på forhånd.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters / Privat

Rett etter Arsenals 6-0-seier borte mot West Bromwich i ligacupen forrige uke gikk Ødegaard bort til tribunen der rødtrøyenes supportere hadde samlet seg.

Ødegaard, som hadde notert seg for en nydelig målgivende i sin første kamp siden overgangen fra Real Madrid, tok av seg drakten og ga den til en ung Arsenal-supporter.

En liten gest for Ødegaard, en hendelse for livet for unge Charlie Bryant (12).

– Jeg ble helt forbauset da jeg så Martin komme bort til meg, sier den unge gutten til NRK.

12-åringen forteller at Ødegaard brukte litt tid på å plukke ut hvem som skulle få drakten.

Det ble et rørende øyeblikk da han skjønte at han var den utkårede.

– Han ga meg en «fist bump» og overrakte sin første Arsenal-drakt med nummer 8 på. Alle kompisene mine så det på TV, så jeg fikk masse tekstmeldinger etterpå, og jeg kunne ikke tro hvor heldig jeg var. Han hadde en flott kamp også, med en nydelig berøring på den målgivende pasningen før Sakas scoring, sier 12-åringen.

– Kunne ikke tro mine egne øyne

Han understreker at han faktisk spiller i samme posisjon som Martin Ødegaard, offensiv sentral midtbane, på akademiet til Walsall.

d

Pappa Gareth Bryant (t.v) sammen med sønnen Charlie (midten) og Charlies kamerat Johnny.

Foto: Privat

Charles pappa Gareth Bryant var sammen med sønnen da Ødegaard ga bort drakten. Han takker den norske landslagsspilleren for at han ga sønnen et minne for livet.

– Jeg kunne ikke tro mine egne øyne fra der jeg sto lenger bak på tribunen. Charlie smilte fra øre til øre, sier pappaen til NRK.

Underveis i kampen sto Charlie sammen med vennen sin Johnny (med rød Arsenal-drakt på bildet over), mens faren sto lenger opp på tribunen.

– Jeg trodde ikke spillerne ville komme bort etter kampen, men de ville tydeligvis takke fansen for støtten den kvelden. Charlie hadde mer tro på at de ville komme bort, så han gikk foran med Johnny. Charlie er utrolig fornøyd og takknemlig for at Martin valgte å gi ham drakten sin, sier faren.

Når NRK videreformidler mottakelsen til Martin Ødegaard, smiler han lurt.

– Jeg synes det er flott at han ble glad. Det er hyggelig at man kan glede andre. Hvis jeg kan glede andre ved å gi bort en drakt, så gjør jeg gledelig det, sier Ødegaard.

Drakten behandles som et kunstverk. Allerede er den til utstilling på veggen i en flott ramme.

Øde

Drakten henger allerede på veggen hjemme hos familien Bryant.

Foto: Privat

– Glad han er tilbake

Pappa Gareth forteller at det, på gåturen bort til togstasjonen etter kampslutt, var veldig mange som kom bort og var glade på Charlies vegne.

– Det var veldig mange av vennene og familiemedlemmene hans som så det på TV, vi fikk masse meldinger fra folk som vet hvor stor Arsenal-fan han er, forteller faren.

Arsenal-trener Mikel Arteta tok sjansen på Ødegaard i januarvinduet i 2021. Da ble han hentet på lån fra Real Madrid. Nå skal han være i London-klubbene de fem neste årene.

Ifølge flere medier skal overgangssummen ligge mellom 35 og 40 millioner euro. Det tilsvarer mellom 370 og 425 millioner kroner, og er den største summen brukt på en norsk fotballspiller noensinne.

– Det er fantastisk å ha den norske kapteinen tilbake i klubben. Han var briljant forrige sesong, og både Charlie og jeg er glade for at han kom tilbake, sier Gareth Bryant.

Øde1

Det ble en fin togtur hjem fra kamp med denne i bagasjen.

Foto: Privat

– Hva slags status har Ødegaard blant Arsenal-fansen så langt?

– Vi har hatt en trøblete start på sesongen, men signeringen av Martin virker å ha løftet klubben. Å se måten han har knyttet seg til Arsenal-fansen slik han gjorde etter West Bromwich-kampen, er strålende. Jeg vet mange Arsenal-fans setter pris på gester som at spillerne gir draktene sine til yngre fans, sier Gareth.

– Det ville være flott å møte Martin igjen og takke ham for hans generøsitet, legger han til.

Sønnen Charlie har i hvert fall fått et minne han sent vil glemme.

Siste nytt

 • Etterforsker dommeruttalelser

  Borussia Dortmund følte seg snytt av dommeren etter kampen mot Bayern München lørdag. Tysk politi etterforsker nå uttalelsene til Jude Bellingham etter kampen, melder Sky Sports.

  – Man gir en dommer, som er blitt dømt for matchfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk.

  Robert Lewandowski avgjorde til 3-2 for Bayern på straffesparket og flere spillere uttalte seg i frustrasjon om dommeren etter kampen.

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for matchfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto for å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga. (NTB)

  Netherlands Soccer Champions League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Skistad får gå sprint i Davos

  Kristine Stavås Skistad og Thomas Helland Larsen får begge muligheten i sprinten under verdenscupen i Davos kommende helg.

  Skistad slo gjennom med et brak og fikk gå VM-sprinten i Seefel som junior i 2019. I etterkant har det derimot gått tyngre for drammenseren, men hun viste oppløfte takter på Lillehammer fredag der hun endte på 16.-plass etter å ha blitt nummer 9 i prologen.

  Helland Larsen overrasket stort da han ble nummer to i sprinten, kun slått av Johannes Høsflot Klæbo. Løperen som står utenfor forbundsstyrte lag gikk seg dermed inn i OL-diskusjonen.

  Disse går i Davos:

  Sprint, kvinner: Maiken Caspersen Falla, Mathilde Myhrvold, Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng.

  10 kilometer fri, kvinner: Helene Marie Fossesholm, Ragnhild Haga, Therese Johaug, Anne Kjersti Kalvå, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg.

  Sprint, menn: Pål Golberg, Thomas Helland Larsen, Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar, Håvard Solås Taugbøl, Erik Valnes.

  15 kilometer fri, menn: Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe.

  Verdenscup i langrenn på Lillehammer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ti hoppere til felles verdenscup

  Sju menn og tre kvinner er tatt ut til helgens verdenscuprenn i hopp i tyske Klingenthal.

  For herrene er det samme mannskap som konkurrerte i Wisla i helgen, der Marius Lindvik fikk en opptur med 2.-plass søndag.

  Han får med seg Halvor Egner Granerud, som har slitt den siste tiden, samt Anders Fannemel, Johann Forfang, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Fredrik Villumstad.

  For kvinnene fikk Silje Opseth med seg 4.- og 3.-plass på Lillehammer sist helg. Hun reiser til Klingenthal med Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm.

  Marius Lindvik
  Foto: AGENCJA WYBORCZA.PL / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal