Hopp til innhold

Tabbemål og kanonskudd da Rosenborg vant

LERKENDAL (NRK): En av de absolutte klassikerne i Eliteserien endte med 2-1-seier til trønderne. Det 87. oppgjøret mellom Rosenborg og Brann inneholdt det meste.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Brann.

1-0: Pål André Helland fikk en enkel oppgave da Piotr Leciejewski serverte han ballen på 16 meter. Trønderen lobbet den herlig over sisteskansen og i mål.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er deilig å score det avgjørende målet mot Brann, sier Anders Konradsen til NRK.

Han banket inn det avgjørende 2-1-målet på overtid og sendte hele Trondheim til himmels. Takket være Konradsens scoring er Rosenborg nå seks poeng foran både serietoer Sarpsborg og Stabæk på tredje (dårligere målforskjell) etter helgens runde.

Det gleder trener Kåre Ingebrigtsen:

– Jeg synes vi er gode i dag. Det er viktig for oss å komme tilbake. Vi viser moral. Jeg skylder Konradsen en stor takk. Jeg hadde aldri trodd at han skulle sette den med venstre i hjørnet der, ler Ingebrigtsen.

Kåre snakker om kampen

Omdiskutert straffesituasjon

Men før Rosenborg satte inn det avgjørende målet, ropte alle i Brann på straffe. Fredrik Haugen deiset i bakken i straffesparkfeltet, men dommeren vinket spillet videre.

– Ja, jeg mener det er straffe. Han treffer meg og jeg er forbi han. Det er kjedelig å tape kampen på denne måten.

– Dommerne og ekspertene får avgjøre det. Fredrik Haugen mener det er straffe, sier en ordknapp Lars Arne Nilsen til NRK etter kampen.

Fredrik Haugen om straffesituasjonen

Rosenborg-treneren på sin side mener dommeren aldri kunne blåst der.

– Nei, det er ikke straffe. Det ser vi på storskjermen. Han gjør et svakt forsøk på å få seg straffe, sier Ingebrigtsen.

Tabbemål

Brann åpnet friskt med en modig kampplan om å presse Rosenborg høyt på banen. Den planen måtte skrotes etter Piotr Leciejewskis klønete utspill som både førte Rosenborg i ledelsen og knuste Branns selvtillit.

Resten av omgangen brukte bergenserne på skadekontroll, og er heldige som ikke lå under med mer. De røde viste små tegn til forbedring de siste ti minuttene i første omgang, men Rosenborg viste hvorfor de leder Eliteserien.

Fra tilskuerplass fikk den første målscoreren se lagkameratene holde unna helt til det gjensto ti minutter.

Gilli Rólantsson ladet kanonen og klinket ballen i mål fra langt hold bak reservekeeper Arild Østbø, som entret banen etter at André Hansen måtte gå av banen med et kutt i foten.

To minutter på overtid la Helland-erstatter Matthías Vilhjálmsson til rette for Anders Konradsen, som banket inn det avgjørende 2-1-målet.

Brann, som ikke klarte å vinne på Lerkendal i seriesammenheng denne sesongen heller, ligger på fjerdeplass, åtte poeng bak søndagens motstander.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Brann.

TABBET SEG UT: Branns sisteskanse kastet ballen rett til Pål André Helland som fikk en enkel oppgave med å sende Rosenborg foran.

Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal