NRK Meny
Normal

Svindalfiasko i Kvitfjell

De dystre spådommene om formen til Aksel Lund Svindal slo til. Etter flere dager med magetrøbbel havnet han blant de aller dårligste på Kvitfjell. En ukjent sveitser slo han med nesten to sekund.

Video Skuffende utfor av Svindal

Aksel Lund Svindal gjennomførte en skuffende dårlig utfor i Kvitfjell fredag. Han er også selv overrasket over at farten ble så lag.

Det ble den «ukjente» sveitseren Beat Feuz sin store dag i Kvitfjell. Fra før har han en syvendeplass som sin beste plassering i verdenscupen. Med tidlig startnummer (5) suste han inn til ledelse i Kvitfjell. Og denne ledelsen holdt helt inn.

– Dette var en perfekt dag, og en fantastisk første seier. Det er helt utrolig. Det har vært en grei sesong. Men her på Kvitfjell ble det perfekt. Dette er supert, skratter Beat Feuz til NRK.

Video Ingen klarte å slå Beat Feuz

Ingen klarte å slå sveitsiske Beat Feuz på Kvitfjell fredag.

– Jeg tapte nok hele veien

Aksel Lund Svindal tapte fart helt fra start. Han lå et godt stykke bak i begynnelsen av løypa og tapte hele veien ned. Selv om han jobbet aggressivt, fikk han ikke farten opp, og han ble overrasket da han så hvor sakte det gikk.

– Det er skuffende å se at jeg havnet så langt bak. Jeg er overraska over at jeg er nesten helt sist. Jeg tapte nok hele veien, sier Aksel Lund Svindal.

– Har ingenting å skylde på

Lenge så det ut som om vanskelige lysforhold skulle gi fordel til løpere med tidlig startnummer. Vinneren Beat Feuz hadde startnummer 5 og en utøver som Guillermo Fayed, på startnummer 1, kjørte seg inn til en sjetteplass.

Teorien om vanskelige forhold utover i løpet ble imidlertid gjort til skamme av løpere som Michael Walchhofer og Didier Cuche, som fra sene startnummer kjørte seg inn til henholdsvis tredje og femte plass.

– Jeg skjønte at det skulle bli vanskelig slik lyset utviklet seg. Men jeg har ingenting å skylde på, sier Aksel Lund Svindal.

– Magetrøbbelet gjorde ikke utslag

Aksel Lund Svindal vil ikke gå med på at magetrøbbelet som har plaget ham den siste uka er årsaken til at det gikk så sakte i dag. Like etter rennet var han noe i villrede, og ville helst ikke si for mye føre løpet er analysert bedre.

– Jeg må se nærmere på hva dette er. Jeg var helt klar i dag. Magetrøbbelet er borte og jeg har spist godt. Til i morgen skal jeg fikse på alt. Jeg var nok i den balansen jeg aller helst ville være. Men dette var en dag det ikke gikk så fort, sier han.

Jansrud beste norske

Kjetil Jansrud ble overraskende nok beste norske i utforrennet i dag. Han kjørte kanskje sitt beste utforrenn noen gang, og kjørte inn til 21. plass.

Rennet ble vunnet av Beat Feuz, Sveits, med Gerik Guay, Canada og Michael Walchhofer på plassene bak.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund