Svindal avhengig av Henrik-hjelp

LENZERHEIDE/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal (31) kan bli nødt til å sette sin lit til Henrik Kristoffersen (19) i håpet om å vinne sammenlagtkula i verdenscupen.

Aksel Lund Svindal

FIRE POENG BAK: Aksel Lund Svindal har bare fire små poeng å ta inn på Marcel Hirscher i sammenlagtkampen i v-cupen. 400 poeng skal fortsatt deles ut.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen kan bli en joker i kampen mellom Hirscher og Svindal.

Foto: Jure Makovec / Afp

Aksel Lund Svindal er på plass i sveitsiske Lenzerheide der det er verdenscupavslutning i alpint denne uken.

I løpet av de kommende dagene skal det kjempes om verdifulle verdenscup-poeng når det kjøres utfor onsdag, super-G torsdag, storslalåm lørdag og slalåm søndag.

Fem spennende dager der det skal avgjøres hvem som vinner verdenscupen sammenlagt: Marcel Hirscher eller Aksel Lund Svindal.

– Jeg håper at jo Hirscher får hard konkurranse (i slalåm), og akkurat nå er Henrik Kristoffersen en av de vanskeligste å slå, sier Svindal til NRK.

– Det er litt merkelig

Foran onsdagens utfor er fartsspesialist Aksel Lund Svindal nummer to i verdenscupen sammenlagt med 1046 poeng, det er kun fire poeng færre enn kanskje verdens beste slalåmkjører, østerrikske Marcel Hirscher.

Og med to fartsøvelser og to slalåmøvelser igjen, ville det normalt sett vært 200 relativt sikre poeng i potten for hver av dem. I utgangspunktet.

Men verken Svindal eller Hirscher har vist toppform den siste tiden.

– Det er litt merkelig. Vi har vært på pallen i hvert eneste renn hele vinteren, så kom den helgen på Kvitfjell der jeg ble nummer fire, fem og seks. I Slovenia ble han så nummer fire og seks, sier Svindal.

– Vi er ikke like rå lenger

Marcel Hirscher

Marcel Hirscher er fire poeng foran Aksel Lund Svindal.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

De to konkurrentene kjører fortsatt bra, men opplever det Svindal kaller «en dipp i formkurven».

– Vi ikke er så rå som vi var før. Det er den av oss som greier å levere det vi pleier å levere, som stikker av med sammenlagtseieren. Det er det som er målet her. Jeg må levere pallplasseringer, fremhever han.

Hirscher er ikke noen fartskjører og Svindal er ingen slalåmkjører.

De stiller likevel mest sannsynlig opp i henholdsvis super-G og storslalåm for å sikre seg flest mulig poeng.

Om Aksel leder før søndagens slalåmrenn, kan han derfor bli nødt å sette sin lit til Henrik Kristoffersen.

– Henrik er en av de aller beste i verden i slalåm og storslalåm akkurat nå. Det er kult at han er norsk, sier han til NRK.

Kjørte dårlig på trening

Svindal fikk imidlertid en dårlig generalprøve på tirsdagens trening.

Nordmannen ble bare nummer 21 av de 26 som kjørte. Han kjørte nesten to sekunder saktere enn Adrien Theaux, som var raskeste mann på tirsdagens trening.

Jansrud var beste nordmann på tiendeplass, 99 hundredeler bak franskmannen.

– Det gikk ikke så bra. Både jeg og Kjetil misset faktisk en port, også. Men heldigvis var det trening og ikke konkurranse, forteller Svindal, som nettopp forlenget kontrakten sin med skiprodusenten Head med fire nye år.

– Jeg skulle selvfølgelig ha ønsket at jeg gjorde det litt bedre i rennene på Kvitfjell, slik at jeg kom hit med litt bedre selvtillit. Men samtidig vet jeg at jeg er god nok til å vinne renn fortsatt.

Onsdagens utforrenn starter kl 09.25 og kan sees på NRK1.


Siste nytt

 • Minnerenn for Vibeke Skofterud

  24. februar skal Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn arrangeres for første gang. – Det er en naturlig måte videreføre hennes engasjement og arv på, sier Tormod Skofterud, styreformann i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, i en pressemelding.

  Vibeke Skofterud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ny Kongsvinger-trener klar

  Vitor Gazimba er ansatt som ny hovedtrener for Kongsvinger i 1. divisjon fotball. Han kommer fra trenerjobben for Strømsgodsets rekruttlag.

  Det opplyser klubbene onsdag.

  Portugiseren har vært i Drammensklubben siden 2014

  Vitor Gazimba klar for Kongsvinger
  Foto: Kongsvinger Fotball
 • Selnæs' lag på medaljeplass

  Ole Selnæs og hans Saint-Étienne klatret til bronseplass i fransk 1. divisjon ved å vende til 2-1-seier over Marseille onsdag. Saint-Étienne lå under ved pause mot , men vendte kampen i annen omgang. Selnæs spilte hele kampen.

  Selnæs' franske klubb vant
  Foto: Laurent Cipriani / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
NRK Sport Live
VM-minner
VM-minner
NRK Sport Live
NRK Sport Live: V-cup skiskyting sprint kvinner
VM-minner
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint kvinner