Hopp til innhold

Svindal avhengig av Henrik-hjelp

LENZERHEIDE/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal (31) kan bli nødt til å sette sin lit til Henrik Kristoffersen (19) i håpet om å vinne sammenlagtkula i verdenscupen.

Aksel Lund Svindal

FIRE POENG BAK: Aksel Lund Svindal har bare fire små poeng å ta inn på Marcel Hirscher i sammenlagtkampen i v-cupen. 400 poeng skal fortsatt deles ut.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen kan bli en joker i kampen mellom Hirscher og Svindal.

Foto: Jure Makovec / Afp

Aksel Lund Svindal er på plass i sveitsiske Lenzerheide der det er verdenscupavslutning i alpint denne uken.

I løpet av de kommende dagene skal det kjempes om verdifulle verdenscup-poeng når det kjøres utfor onsdag, super-G torsdag, storslalåm lørdag og slalåm søndag.

Fem spennende dager der det skal avgjøres hvem som vinner verdenscupen sammenlagt: Marcel Hirscher eller Aksel Lund Svindal.

– Jeg håper at jo Hirscher får hard konkurranse (i slalåm), og akkurat nå er Henrik Kristoffersen en av de vanskeligste å slå, sier Svindal til NRK.

– Det er litt merkelig

Foran onsdagens utfor er fartsspesialist Aksel Lund Svindal nummer to i verdenscupen sammenlagt med 1046 poeng, det er kun fire poeng færre enn kanskje verdens beste slalåmkjører, østerrikske Marcel Hirscher.

Og med to fartsøvelser og to slalåmøvelser igjen, ville det normalt sett vært 200 relativt sikre poeng i potten for hver av dem. I utgangspunktet.

Men verken Svindal eller Hirscher har vist toppform den siste tiden.

– Det er litt merkelig. Vi har vært på pallen i hvert eneste renn hele vinteren, så kom den helgen på Kvitfjell der jeg ble nummer fire, fem og seks. I Slovenia ble han så nummer fire og seks, sier Svindal.

– Vi er ikke like rå lenger

Marcel Hirscher

Marcel Hirscher er fire poeng foran Aksel Lund Svindal.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

De to konkurrentene kjører fortsatt bra, men opplever det Svindal kaller «en dipp i formkurven».

– Vi ikke er så rå som vi var før. Det er den av oss som greier å levere det vi pleier å levere, som stikker av med sammenlagtseieren. Det er det som er målet her. Jeg må levere pallplasseringer, fremhever han.

Hirscher er ikke noen fartskjører og Svindal er ingen slalåmkjører.

De stiller likevel mest sannsynlig opp i henholdsvis super-G og storslalåm for å sikre seg flest mulig poeng.

Om Aksel leder før søndagens slalåmrenn, kan han derfor bli nødt å sette sin lit til Henrik Kristoffersen.

– Henrik er en av de aller beste i verden i slalåm og storslalåm akkurat nå. Det er kult at han er norsk, sier han til NRK.

Kjørte dårlig på trening

Svindal fikk imidlertid en dårlig generalprøve på tirsdagens trening.

Nordmannen ble bare nummer 21 av de 26 som kjørte. Han kjørte nesten to sekunder saktere enn Adrien Theaux, som var raskeste mann på tirsdagens trening.

Jansrud var beste nordmann på tiendeplass, 99 hundredeler bak franskmannen.

– Det gikk ikke så bra. Både jeg og Kjetil misset faktisk en port, også. Men heldigvis var det trening og ikke konkurranse, forteller Svindal, som nettopp forlenget kontrakten sin med skiprodusenten Head med fire nye år.

– Jeg skulle selvfølgelig ha ønsket at jeg gjorde det litt bedre i rennene på Kvitfjell, slik at jeg kom hit med litt bedre selvtillit. Men samtidig vet jeg at jeg er god nok til å vinne renn fortsatt.

Onsdagens utforrenn starter kl 09.25 og kan sees på NRK1.


Siste nytt

  • Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

    Tadej Pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var Tim Merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia mandag.

    De fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra Novara til Fossano skulle ende med en massespurt. Det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen Tadej Pogacar lurte alle.

    I den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival Geraint Thomas. De to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet.

    – Kan dette gå, da? Det hadde vært helt sykt. Alle snakket om spurterne før start, sa Discovery-ekspert August Jensen i innspurten.

    Med noen få hundre meter igjen var Pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske Tim Merlier først. Soudal Quick-Step-rytteren tok sesongens niende seier.

    – Dette var min hardeste seier noen gang. Det ble en tøff finale. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa Merlier i seiersintervjuet.

    Verken Tobias Foss, Vegard Stake Laengen eller Torstein Træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. Det var heller ikke ventet.

    Tadej Pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. Han har 45 sekunder tilgode på Thomas. (NTB)

    Tim Merlier vinner 3. etappe av Giro d'Italia
    Foto: LUCA BETTINI / AFP
  • Advokat bistår Skiforbundet i varslet Stöckl-søksmål

    Landslagstrener Alexander Stöckl skal ha varslet et søksmål mot sin arbeidsgiver Norges Skiforbund. Sistnevnte får bistand i saken fra Elden Advokatfirma.

    VG skrev tidligere mandag at Stöckl i et brev varsler søksmål mot Skiforbundet etter hoppbråket mellom de mannlige landslagshopperne og deres trener.

    Stöckl er uønsket som landslagstrener av hopperne, og VG skriver at østerrikeren i praksis oppfatter seg som oppsagt av Skiforbundet – selv om han fremdeles mottar lønn.

    NRK har vært i kontakt med både Stöckl og hans advokat, men ingen av de ønsker å kommentere saken.

    Advokat Per Ragnar Bronken i Elden Advokatfirmaet bekrefter imidlertid at han bistår Norges Skiforbund med det varslede søksmålet fra Stöckl.

    – Jeg kan bekrefte at jeg bistår Norges Skiforbund, men utover det har jeg ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver advokat Bronken til NRK.

    Alexander Stöckl
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Nytt blodig fall for Karlsson

    Den svenske langrennsstjernen har gjort det igjen. Akkurat som i fjor har hun gått på trynet med et blodig fall som resultat.

    I fjor på denne tiden la hun ut et bilde fra et fall i Östersund. Denne gangen er Bruksvallarna åstedet, skriver Aftonbladet.

    – Det begynner å bli en tradisjon, skriver hun selv på Instagram.

    «Rivstartar det nye treningsåret», har hun meldt på sin egen historie med et blodig bilde, men med et blidt fjes.

    Karlsson er for tiden på plass på det kjente svenske skistedet Bruksvallarna i forbindelse at årets treningssesong er i gang igjen. Karlsson er på det svenske landslaget i langrenn også denne sesongen. (NTB)

    Verdenscup i langrenn sprint
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal