Kappestriden kan avgjøres i siste renn: – Mye kan skje

KVITFJELL (NRK.no): Kampen om verdenscupkula kan bli avgjort i siste renn, tror Aksel Lund Svindal. Det har han nemlig opplevd før.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal inn til en 5.-plass fredag, men til tross for den litt skuffende plasseringen tror han mye kan skje i kampen om sammenlagtseieren.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er ikke vits i å telle enkeltpoeng før det hele skal avgjøres, sier Svindal.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal med verdenscuptrofeet fra 2009.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Svindal vet hva han snakker om.

Da nordmannen stakk av med den ettertraktede verdenscupkula i 2009 hadde konkurrenten Benjamin Raich så godt som seieren i lomma før det siste slalåmrennet.

Han måtte kjøre ut om sammenlagtseieren skulle ryke og Svindal skulle vinne totalcupen

Det gjorde utrolig nok Raich. Dermed vant Aksel Lund Svindal verdenscupen sammenlagt for andre gang i karrieren.

– Alt kan avgjøres der

Og etter nordmannens dårligste plassering i utfor denne sesongen, går det mot en uhyre jevn og spennende avslutning av verdenscupen i alpint i Lenzerheide fra 12. mars.

I hovedrollene: Aksel Lund Svindal og Marcel Hirscher.

– Det er ikke usannsynlig at alt avgjøres der, innrømmer han.

Nordmannen har den siste tiden ikke vært i like god form som han var tidligere i vinter. Selv om marginene har vært små, som da han kom på 4.-plass i OL, har det blitt mer stang ut enn stang inn for Svindal i de siste rennene.

I utforrennet på Kvitfjell fredag endte han på 5.-plass, 0,37 sekunder bak Kjetil Jansrud som tok sin første utforseier i verdenscupen.

– Det er ikke formsvikt akkurat, men når du har kjørt så bra gjennom hele sesongen, så er en 5.-plass det dårligste resultatet du har. Man får jo poeng fra nummer 1 til 30, og 30.-plasser kommer ikke til å holde, sier han.

Saken fortsetter under bildet

Raich of Austria

Benjamin Rach kjørte ut i slalåmrennet i verdenscupavslutningen og dermed tok Svindal sammenlagtseieren.

Foto: Pascal Lauener / REUTERS

– Må være i toppen

Men med 45 nye verdenscuppoeng tok han innpå rivalen i verdenscupen, Marcel Hirscher. Det skiller nå kun 13 poeng mellom de to.

Med 200 verdenscuppoeng igjen å kjempe om på Kvitfjell (super-G og utfor), betyr det at Svindal etter all sannsynlighet passerer østerrikeren iløpet av helgen.

– En 5.-plass er ikke dårlig, men skal jeg sette press på Hirscher må jeg nok være helt der oppe, sier han om mulighetene i sammenlagtcupen.

– Men det er tett, og det er to muligheter til her.

Få tilbake «flyten»

Neste helg stiller Hirscher til start i sine spesialøvelser, storslalåm og slalåm i Kranjska Gora. Der kan det fort bli 200 poeng til slalåmspesialisten.

– Men han kan også kjøre ut i begge, det er ikke sannsynlig, men mye kan skje. Det er derfor jeg sier at det ikke er vits å telle enkeltpoeng ennå. Det er så mye som kan skje, sier han.

I verdenscupavslutningen i Lenzerheide står det om 400 poeng. Da skal det kjøres både utfor, super-G, storslalåm og slalåm.

Nå jobber Aksel Lund Svindal hardt for å få tilbake den berømte "flyten" som ga ham de gode resultatene tidligere i sesongen.

– Jeg må jobbe litt mer for å oppnå resultatene. Jeg kjører ikke dårlig, men jeg bare mangler litt fart, på en måte. Det er ikke fornsvikt, jeg må bare kjøre bra, sier han.

Siste nytt

 • Bruno Fernandes klar for United

  Det bekrefter Manchester United på sine egne hjemmesider. United har blitt enige med Sporting Lisboa om en overgangssum i dag, og den medisinske testen gjenstår. Sky Sports melder om en overgangssum på 810 millioner norske kroner.

  Bruno Fernandes er klar for Manchester United.
  Foto: Filipe Amorim / AFP
 • Medier: Rösler til Düsseldorf

  Tyske Uwe Rösler (51) overtar Fortuna Düsseldorf etter Friedhelm Funkel, skriver flere tyske medier.

  Funkel fikk sparken onsdag etter svake resultater. Fortuna ligger helt sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass.

  Tidligere har Rösler trent blant andre Lillestrøm, Viking, Molde, Wigan, Leeds, og sist svenske Malmö.

  – 51-åringen vil ha treneransvaret i lørdagens hjemmekamp mot Eintracht Frankfurt, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Jo Inge Berget tilbake i Malmö FF
  Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix
 • Thiem senket verdensener Nadal

  Dominic Thiem storspilte og stoppet Rafael Nadal i kvartfinalen i Australian Open i tennis. Østerrikerens slo Nadal i tiebreak tre ganger og vant kampen med settsifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6). Thiem, som er rangert som verdens 5. beste tennisspiller, møter tyskeren Alexander Zverev i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Roger Federer. Det blir den 50. kampen mellom dem.

  Dominic Thiem slo Rafael Nadal ut av Australian Open
  Foto: David Gray / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal