Hopp til innhold

Kappestriden kan avgjøres i siste renn: – Mye kan skje

KVITFJELL (NRK.no): Kampen om verdenscupkula kan bli avgjort i siste renn, tror Aksel Lund Svindal. Det har han nemlig opplevd før.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal inn til en 5.-plass fredag, men til tross for den litt skuffende plasseringen tror han mye kan skje i kampen om sammenlagtseieren.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er ikke vits i å telle enkeltpoeng før det hele skal avgjøres, sier Svindal.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal med verdenscuptrofeet fra 2009.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Svindal vet hva han snakker om.

Da nordmannen stakk av med den ettertraktede verdenscupkula i 2009 hadde konkurrenten Benjamin Raich så godt som seieren i lomma før det siste slalåmrennet.

Han måtte kjøre ut om sammenlagtseieren skulle ryke og Svindal skulle vinne totalcupen

Det gjorde utrolig nok Raich. Dermed vant Aksel Lund Svindal verdenscupen sammenlagt for andre gang i karrieren.

– Alt kan avgjøres der

Og etter nordmannens dårligste plassering i utfor denne sesongen, går det mot en uhyre jevn og spennende avslutning av verdenscupen i alpint i Lenzerheide fra 12. mars.

I hovedrollene: Aksel Lund Svindal og Marcel Hirscher.

– Det er ikke usannsynlig at alt avgjøres der, innrømmer han.

Nordmannen har den siste tiden ikke vært i like god form som han var tidligere i vinter. Selv om marginene har vært små, som da han kom på 4.-plass i OL, har det blitt mer stang ut enn stang inn for Svindal i de siste rennene.

I utforrennet på Kvitfjell fredag endte han på 5.-plass, 0,37 sekunder bak Kjetil Jansrud som tok sin første utforseier i verdenscupen.

– Det er ikke formsvikt akkurat, men når du har kjørt så bra gjennom hele sesongen, så er en 5.-plass det dårligste resultatet du har. Man får jo poeng fra nummer 1 til 30, og 30.-plasser kommer ikke til å holde, sier han.

Saken fortsetter under bildet

Raich of Austria

Benjamin Rach kjørte ut i slalåmrennet i verdenscupavslutningen og dermed tok Svindal sammenlagtseieren.

Foto: Pascal Lauener / REUTERS

– Må være i toppen

Men med 45 nye verdenscuppoeng tok han innpå rivalen i verdenscupen, Marcel Hirscher. Det skiller nå kun 13 poeng mellom de to.

Med 200 verdenscuppoeng igjen å kjempe om på Kvitfjell (super-G og utfor), betyr det at Svindal etter all sannsynlighet passerer østerrikeren iløpet av helgen.

– En 5.-plass er ikke dårlig, men skal jeg sette press på Hirscher må jeg nok være helt der oppe, sier han om mulighetene i sammenlagtcupen.

– Men det er tett, og det er to muligheter til her.

Få tilbake «flyten»

Neste helg stiller Hirscher til start i sine spesialøvelser, storslalåm og slalåm i Kranjska Gora. Der kan det fort bli 200 poeng til slalåmspesialisten.

– Men han kan også kjøre ut i begge, det er ikke sannsynlig, men mye kan skje. Det er derfor jeg sier at det ikke er vits å telle enkeltpoeng ennå. Det er så mye som kan skje, sier han.

I verdenscupavslutningen i Lenzerheide står det om 400 poeng. Da skal det kjøres både utfor, super-G, storslalåm og slalåm.

Nå jobber Aksel Lund Svindal hardt for å få tilbake den berømte "flyten" som ga ham de gode resultatene tidligere i sesongen.

– Jeg må jobbe litt mer for å oppnå resultatene. Jeg kjører ikke dårlig, men jeg bare mangler litt fart, på en måte. Det er ikke fornsvikt, jeg må bare kjøre bra, sier han.

Siste nytt

 • Kristoff og Bystrøm klar for Touren – testet negativt for korona

  Det har vært koronakaos før Tour de France-starten. Onsdag kunne Alexander Kristoff bekrefte at han og resten av Intermarché-laget har testet negativt.

  – Ja, ingen positive her, svarer Kristoff i en sms til NTB på spørsmål om han har fått svar på koronatesten.

  Det ble bestemt at det skulle testes tett under rittet, som skulle starte med at alle ryttere og støtteapparat skal levere en negativ hurtigtest to dager før løpet starter. Det vil si onsdag. En slik test skal også tas under hviledagene.

  Fra før har både Quick-Step Alpha Vinyls Tim Declercq og sportsdirektør for Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, testet positivt. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Svenske langrennsstjerner gjør som Klæbo – reiser på egenfinansierte høydeopphold

  De svenske langrennsløperne Jonna Sundling og Emma Ribom finansierer egne høydesamlinger etter at det svenske landslaget ikke prioriterer høydetrening, skriver den svenske avisen Expressen.

  Sundling og Ribom investerer egne penger i høydetreningen i stedet for å være en del av landslaget sin treningsplan.

  Landslagsledelsen har valgt å ikke ha høydeleir fordi de kommende mesterskapene avgjøres i lavlandet.

  I Norge har Johannes Høsflot Klæbo allerede valgt å satse på sitt eget høydeopplegg utenfor landslagets egne samlinger.

  Langrennsutøverne Maja Dahlqvist, Frida Karlsson og Linn Svahn har valgt å stå utenfor landslaget inn mot Planica-VM den kommende vinteren. En av grunnene til valget handlet om at de ønsket flere treningsdager på hjemmebane og å slippe fellessamlinger.

  Sundling
  Foto: ANTTI YRJONEN / AFP
 • Svensk svømmestjerne koronasmittet etter VM-suksess

  Den svenske svømmeren Sarah Sjöström har testet positivt for korona etter svømme-VM i Budapest, opplyser hun selv på egen Instagram-konto.

  – Første gang jeg har testet positivt for korona, skriver 28-åringen.

  Den svenske svømmestjernen rakk å sikre seg tre medaljer under mesterskapet i Budapest før hun ble koronasmittet. Hun tok gullmedalje på 50 meter fri og 50 meter butterfly, samt en sølvmedalje på 100 meter fri.

  Svømmekonkurransene i Budapest ble avsluttet lørdag. (NTB)

  Sarah Sjöström
  Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste