NRK Meny
Normal

Kappestriden kan avgjøres i siste renn: – Mye kan skje

KVITFJELL (NRK.no): Kampen om verdenscupkula kan bli avgjort i siste renn, tror Aksel Lund Svindal. Det har han nemlig opplevd før.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal inn til en 5.-plass fredag, men til tross for den litt skuffende plasseringen tror han mye kan skje i kampen om sammenlagtseieren.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det er ikke vits i å telle enkeltpoeng før det hele skal avgjøres, sier Svindal.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal med verdenscuptrofeet fra 2009.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Svindal vet hva han snakker om.

Da nordmannen stakk av med den ettertraktede verdenscupkula i 2009 hadde konkurrenten Benjamin Raich så godt som seieren i lomma før det siste slalåmrennet.

Han måtte kjøre ut om sammenlagtseieren skulle ryke og Svindal skulle vinne totalcupen

Det gjorde utrolig nok Raich. Dermed vant Aksel Lund Svindal verdenscupen sammenlagt for andre gang i karrieren.

– Alt kan avgjøres der

Og etter nordmannens dårligste plassering i utfor denne sesongen, går det mot en uhyre jevn og spennende avslutning av verdenscupen i alpint i Lenzerheide fra 12. mars.

I hovedrollene: Aksel Lund Svindal og Marcel Hirscher.

– Det er ikke usannsynlig at alt avgjøres der, innrømmer han.

Nordmannen har den siste tiden ikke vært i like god form som han var tidligere i vinter. Selv om marginene har vært små, som da han kom på 4.-plass i OL, har det blitt mer stang ut enn stang inn for Svindal i de siste rennene.

I utforrennet på Kvitfjell fredag endte han på 5.-plass, 0,37 sekunder bak Kjetil Jansrud som tok sin første utforseier i verdenscupen.

– Det er ikke formsvikt akkurat, men når du har kjørt så bra gjennom hele sesongen, så er en 5.-plass det dårligste resultatet du har. Man får jo poeng fra nummer 1 til 30, og 30.-plasser kommer ikke til å holde, sier han.

Saken fortsetter under bildet

Raich of Austria

Benjamin Rach kjørte ut i slalåmrennet i verdenscupavslutningen og dermed tok Svindal sammenlagtseieren.

Foto: Pascal Lauener / REUTERS

– Må være i toppen

Men med 45 nye verdenscuppoeng tok han innpå rivalen i verdenscupen, Marcel Hirscher. Det skiller nå kun 13 poeng mellom de to.

Med 200 verdenscuppoeng igjen å kjempe om på Kvitfjell (super-G og utfor), betyr det at Svindal etter all sannsynlighet passerer østerrikeren iløpet av helgen.

– En 5.-plass er ikke dårlig, men skal jeg sette press på Hirscher må jeg nok være helt der oppe, sier han om mulighetene i sammenlagtcupen.

– Men det er tett, og det er to muligheter til her.

Få tilbake «flyten»

Neste helg stiller Hirscher til start i sine spesialøvelser, storslalåm og slalåm i Kranjska Gora. Der kan det fort bli 200 poeng til slalåmspesialisten.

– Men han kan også kjøre ut i begge, det er ikke sannsynlig, men mye kan skje. Det er derfor jeg sier at det ikke er vits å telle enkeltpoeng ennå. Det er så mye som kan skje, sier han.

I verdenscupavslutningen i Lenzerheide står det om 400 poeng. Da skal det kjøres både utfor, super-G, storslalåm og slalåm.

Nå jobber Aksel Lund Svindal hardt for å få tilbake den berømte "flyten" som ga ham de gode resultatene tidligere i sesongen.

– Jeg må jobbe litt mer for å oppnå resultatene. Jeg kjører ikke dårlig, men jeg bare mangler litt fart, på en måte. Det er ikke fornsvikt, jeg må bare kjøre bra, sier han.

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge