Hopp til innhold

Sveriges VM-lag er klart: – Kan skape elendighet for Norge

Den svenske landslagsledelsen har medaljemålet klart for VM i Falun.

OL Sotsji

JUBEL: De svenske jentene jubler etter å ha gått inn til OL-gull på stafetten i Sotsji.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

OS SOTJI 2014 WEB_SPORT

TROR PÅ FEM: Sveriges landslagssjef Rikard Grip har satt et mål om fem svenske medaljer i VM.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

– Jeg mener vi har mulighet til å ta medalje på alle distanser, sier Sveriges landslagssjef Rikard Grip til Aftonbladet.

Emil Jönsson tok søndag gull på sprinten i det svenske mesterskapet og ga svenskene et håp om at han er tilbake i gammel storform. Teodor Peterson tok sølv. Kanskje også han kan skape trøbbel for de norske sprinterne i VM? Det tror i hvert fall Expressens kommentator Tomas Petterson.

– Det her er en tropp som vil ta VM-medaljer. Det her er en tropp som kan skape elendighet for Norge i Falun, skriver han.

Svenske medaljekandidater

Emil Jönsson

HAR FUNNET FORMEN: Emil Jönsson kan bli en tøff utfordrer i Falun.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Søndag ble Sveriges VM-lag klart, uten noen overraskelser. Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Johan Olsson og Calle Halfvarsson er løperne som skal sikre svenskene heder og ære.

Petterson er tydelig optimistisk etter landslagsutøvernes prestasjoner i det svenske mesterskapet i helga.

– Troppen er fylt med utøvere som går på sitt beste når det trengs som mest, skriver Petterson og oppsummerer Sveriges muligheter i Falun.

– Charlotte Kalla har funnet formen, Halfvarsson har beholdt formen, Marcus Hellner har blitt mer stabil og Emil Jönsson har fått orden på seg selv.

Aftonbladets ekspert Petra Thorén tror også at Charlotte Kalla kan bli vanskelig å bryne seg på i Falun. Lørdag var hun overlegen på 10 kilometer fri teknikk og tok sitt 19. SM-gull.

– Charlotte Kalla har vist gryende VM-form. Hun kommer til å være med å sloss for medaljene, analyserer hun.

– Kroppen føles bedre

Falun har arrangert VM tre ganger tidligere. Det har endt med fem svenske medaljer til sammen. I 2015 skal statistikken bedres. Rikard Grip snakker om minst fem medaljer i dette mesterskapet alene.

– Jeg tror definitivt vi kommer til å være veldig hete på stafettene og på teamsprintene, sier landslagssjefen.

Og fersk SM-vinner Emil Jönsson får med seg en god dose selvtillit til VM-sprinten på hjemmebane.

– Dette var noe jeg behøvde. Kroppen føles bedre og bedre hele tiden. Det var godt å skli først over mållinjen i dag, sier Jönsson til SVT, gjengitt av Aftonbladet.

Så får vi se om svenskene kan tukte Petter Northug som virkelig viste VM-form søndag.

Sportsnyheter

Jostein Gundersen ligger nede etter skade

Reagerer kraftig på manglande regelverk: – Sjokkerande

Eliteserielege blei tatt fullstendig på senga av Noregs Fotballforbund (NFF) sin konklusjon som blei publisert laurdag. Nå tar NFF grep.

Amalie Iuel utfordret Henriette Jæger til duell.

Iuel utfordra Jæger til duell: – Å tape mot Amalie er noko av det verste

Henriette Jæger blir sur av å tape, sjølv mot Amalie Iuel på trening. Det utnyttar trenarmamma Unn Merete for alt det er verd.

RBK-LSK

Supportertalsmann om VAR-markeringer: – Overrasket hvis Eliteserien blir ferdigspilt i år

Mandag møtes lederne i landets supporterklubber for å diskutere neste steg i kampen mot videodømming.

Siste nytt

 • Bøtelegger KFUM – men blir ikke kastet ut av cupen

  Eliteserieklubben KFUM Oslo spilte med en suspendert spiller i cupkampen mot Sogndal, men blir likevel ikke kastet ut av cupen.

  Det var ikke før seieren mot Lysekloster at regelbruddet ble avdekket. Da sendte 2.-divisjonsklubben inn protest til Norges Fotballforbund med påstand om at Sogndal skulle tilkjennes seieren mot KFUM, og at Lysekloster og Sogndal skulle møte hverandre på nytt i 4. runde.

  I mai besluttet doms- og sanksjonsutvalget å avvise protesten, men NFFs påtalenemnd har imidlertid behandlet saken på nytt. I innstillingen mente de at KFUM burde bli kastet ut av cupen.

  Doms- og sanksjonsutvalget kom til en annen konklusjon og har besluttet at KFUM får en bot på 100.000 kroner.

  Tidligere i juli sa KFUMs daglige leder til VG at de forventet å spille cupkamp i oktober.

  I kvartfinalen venter Stabæk for hovedstadslaget. Går de seirende ut derfra, møter de vinnerne av oppgjøret mellom Vålerenga og Fredrikstad.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Toppligaer klager Fifa til EU-kommisjonen – får krast svar fra Fifa

  Europeiske toppligaer og spillerforeningen Fifpro hevder landslagskalenderen er i strid med EUs konkurranseregler. Sammen klager de inn Fifa til EU-kommisjonen.

  Det kommer fram i en felles uttalelse fra European Leagues og Fifpro. Med klagen ønsker man å bevise at Fifas kalender for landslagsfotballen bryter med EUs regelverk.

  – I flere år har ligaene og spillerforeningene gjentatte ganger oppfordret Fifa til å utvikle en klar, gjennomsiktig og rettferdig prosess rundt landslagskalenderen. Den er nå overmettet, blitt uholdbar for nasjonale ligaer og er en risiko for spillernes helse, står det i tirsdagens pressemelding.

  Videre står det at juridiske grep nå «er det eneste ansvarlige steget for å beskytte fotballens økosystem og arbeidere fra Fifas ensidige avgjørelser».

  X svarer Fifa at den nåværende kalenderen ble enstemmig godkjent av Fifa-rådet, som er satt sammen med representanter fra alle kontinenter – inkludert Europa.

  – Fifas kalender er det eneste verktøyet som sikrer at internasjonal fotball kan fortsette å overleve, sameksistere og blomstre sammen med nasjonal og internasjonal klubbfotball, skriver Fifa og fortsetter:

  – Noen ligaer i Europa opptrer med kommersiell egeninteresse, hykleri og uten hensyn til alle andre i verden. Disse ligaene foretrekker tilsynelatende en kalender fylt med vennskapskamper og sommerturneer, ofte med omfattende globale reiser.

  Norsk Toppfotball er medlem av European Leagues. (NTB/NRK)

  Det norske herrelandslaget i fotball før privatlandskampen mot Danmark i juni 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Jakob Ingebrigtsen til Lausanne etter OL

  Jakob Asserson Ingebrigtsen løper 1500 meter i Lausanne etter OL.

  Diamond League-arrangøren bekrefter i en pressemelding at nordmannen er klar for det tradisjonsrike stevnet i Sveits.

  Stevnet er 22. august. Det blir hans første konkurranse etter OL.

  Timothy Cheruiyot, Azeddine Habz og Mario García er også klar for 1500-meteren.

  Jakob Asserson Ingebrigtsen har flere gode minner fra Lausanne, blant annet da han løp inn til seier og stevnerekord på 1500 meter i fjor. Da løp han på 3.28,72.

  Før han skal dit er det imidlertid OL i Paris som gjelder for 23-åringen. Der skal han prøve å forsvare OL-gullet på 1500 meter, i tillegg til å løpe 5000 meter for første gang i OL-karrieren.

  Ingebrigtsens første løp i OL blir 1500 meter forsøk fredag 2. august. Se hele OL-programmet her.

  Jakob Ingebrigtsen i Monaco
  Foto: VALERY HACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal