NRK Meny
Normal

Brødrene Northug tatt ut til VM-sprinten

RØROS/OSLO (NRK): Lørdag ble det slutt på alle spekulasjoner: Petter og Tomas Northug får gå sprinten i Falun.

Petter og Tomas Northug

FÅR GÅ SPRINT: Tomas og Petter Northug fikk de to siste plassene på sprintlaget.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Løfshus

TOK UT VM-LAGET: Landslagsledelsen tok lørdag ut de heldige som får gå i Falun.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det har vært knyttet stor spenning rundt VM-uttaket, og da spesielt herrenes sprintlag.

Her har det hele veien vært sikkert at Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal fikk de to første plassene, men flere kanoner har slåss om de siste to.

Lørdag var det imidlertid slutt på alle spekulasjoner da det ble klart at både Tomas og Petter Northug får gå den klassiske sprinten.

– Har imponert oss

– Tomas har imponert oss de to siste helgene, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Lillebror Northug fikk sitt store gjennombrudd da han knuste alle på sprinten i Otepää tidligere i januar. Fredag lå han lenge an til å vinne NM-sprinten, men fikk løpet ødelagt av et fall på oppløpet.

Samtidig har storebror Northug vist muskler denne sesongen. Lørdag lekte han med hele Norgeseliten da han vant fellesstarten på Røros.

21 år gamle Sondre Turvoll Fossli er med som reserve i VM-sprinten og kan få muligheten om noen av de fire ikke får mulighet til å gå.

Amerikansk uttak

På kvinnenes lag er det fortsatt en plass ledig til sprinten. Bjørgen, Brun-Lie, Falla og Østberg skal alle gå, mens Weng og Gjeitnes kjemper om den siste plassen.

– Det blir et rent amerikansk uttak mellom Gjeitnes og Weng om den siste plassen i verdenscupen i Östersund, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

– Det var ingen store overraskelser. Siden Kristiansen tar ut 11 løpere, var det også plass til Kari Vikhagen Gjeitnes. Det fortjente hun etter NM-innsatsen, sier NRKs langrennsekspert Morten Aa Djupvik.

PK

SE VIDEO: Her presenterer landslagsledelsen sprintuttaket.

Pressekonferanse der landslagsledelsen presentere hvilke løpere som får plass i VM-troppen.

SE VIDEO: Her kan du se hele pressekonferansen fra Røros.

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag