NRK Meny
Normal

VM-vraket Golberg: – Det er min egen skyld

RØROS (NRK): Pål Golberg føler han hadde fortjent en plass i VM-troppen, men skylder ikke på noen for at han ikke ble tatt ut.

Pål Golberg

SKUFFET: Fredagens NM-sprint ble en skuffelse for Pål Golberg. Det samme ble VM-uttaket.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Lørdag ettermiddag kom den norske VM-troppen i langrenn. Den inneholdt ingen overraskelser.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener likevel Pål Golberg er den som har mest grunn til å være skuffet av dem som kom med.

Og skuffet er akkurat hva Pål Golberg er.

– Jeg fikk beskjeden fredag kveld. Jeg var litt forberedt på det etter det som skjedde i sprinten. Men selv om jeg ikke kom med på sprintlaget, synes jeg kanskje at jeg hadde fortjent en plass blant de 12 i troppen, sier Golberg til NRK en halvtime etter at troppen ble kjent.

– Idretten er brutal

Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Petter Northug og Tomas Northug ble valgt til VM-sprinten. Sondre Turvoll Fossli ble tatt ut som reserve. At Pål Golberg har et større register på andre distanser, ble ikke vektlagt.

– Det er min egen skyld at jeg ikke kom med, konstaterer likevel Golberg.

Han innser at små ting kan ha fått store konsekvenser. I sprintfinalen i Otepää valgte han å gå uten festesmurning. Det viste seg å være en grov feilvurdering da Tomas Northug kjørte hardt i diagonal i de tøffeste motbakkene.

I fredagens NM-sprint falt Golberg.

– Det er lett å tenke at det kunne sett helt annerledes ut hvis jeg hadde gjort ting annerledes. Men man kan ikke skru tiden tilbake. Toppidretten er brutal, sier Golberg til NRK.

Rønning: – Ikke god nok

En annen som må se VM på TV, er veteranen Eldar Rønning. Mens Golberg trolig kunne vært en medaljekandidat i VM, har ikke Rønning vist noe som tyder på at han kunne vært det.

– Kroppen er på stigende, men det jeg har prestert i vinter har vært altfor dårlig, sier Rønning til NRK etter 15-plassen på lørdagens NM-tremil.

Rette etter løpet hadde han et ørlite håp om reservestatus til VM. Det fikk han ikke.

– Jeg har full respekt for at noen andre blir med. Per i dag er jeg ikke god nok for verken femmilslaget eller noe annet. Det er kjempeskuffende og kjempekjedelig, sier Rønning – som mener hovedforklaringen er en virussykdom før sesongen.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert, hopp
Vinterstudio
V-cup kombinert: Hopp
V-cup langrenn
Vinterstudio
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
V-cup, langrenn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
Vinterstudio
V-cup: kombinert, langrenn