NRK Meny
Normal

VM-vraket Golberg: – Det er min egen skyld

RØROS (NRK): Pål Golberg føler han hadde fortjent en plass i VM-troppen, men skylder ikke på noen for at han ikke ble tatt ut.

Pål Golberg

SKUFFET: Fredagens NM-sprint ble en skuffelse for Pål Golberg. Det samme ble VM-uttaket.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Lørdag ettermiddag kom den norske VM-troppen i langrenn. Den inneholdt ingen overraskelser.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener likevel Pål Golberg er den som har mest grunn til å være skuffet av dem som kom med.

Og skuffet er akkurat hva Pål Golberg er.

– Jeg fikk beskjeden fredag kveld. Jeg var litt forberedt på det etter det som skjedde i sprinten. Men selv om jeg ikke kom med på sprintlaget, synes jeg kanskje at jeg hadde fortjent en plass blant de 12 i troppen, sier Golberg til NRK en halvtime etter at troppen ble kjent.

– Idretten er brutal

Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Petter Northug og Tomas Northug ble valgt til VM-sprinten. Sondre Turvoll Fossli ble tatt ut som reserve. At Pål Golberg har et større register på andre distanser, ble ikke vektlagt.

– Det er min egen skyld at jeg ikke kom med, konstaterer likevel Golberg.

Han innser at små ting kan ha fått store konsekvenser. I sprintfinalen i Otepää valgte han å gå uten festesmurning. Det viste seg å være en grov feilvurdering da Tomas Northug kjørte hardt i diagonal i de tøffeste motbakkene.

I fredagens NM-sprint falt Golberg.

– Det er lett å tenke at det kunne sett helt annerledes ut hvis jeg hadde gjort ting annerledes. Men man kan ikke skru tiden tilbake. Toppidretten er brutal, sier Golberg til NRK.

Rønning: – Ikke god nok

En annen som må se VM på TV, er veteranen Eldar Rønning. Mens Golberg trolig kunne vært en medaljekandidat i VM, har ikke Rønning vist noe som tyder på at han kunne vært det.

– Kroppen er på stigende, men det jeg har prestert i vinter har vært altfor dårlig, sier Rønning til NRK etter 15-plassen på lørdagens NM-tremil.

Rette etter løpet hadde han et ørlite håp om reservestatus til VM. Det fikk han ikke.

– Jeg har full respekt for at noen andre blir med. Per i dag er jeg ikke god nok for verken femmilslaget eller noe annet. Det er kjempeskuffende og kjempekjedelig, sier Rønning – som mener hovedforklaringen er en virussykdom før sesongen.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez holder en ball
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag