NRK Meny
Normal

VM-vraket Golberg: – Det er min egen skyld

RØROS (NRK): Pål Golberg føler han hadde fortjent en plass i VM-troppen, men skylder ikke på noen for at han ikke ble tatt ut.

Pål Golberg

SKUFFET: Fredagens NM-sprint ble en skuffelse for Pål Golberg. Det samme ble VM-uttaket.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Lørdag ettermiddag kom den norske VM-troppen i langrenn. Den inneholdt ingen overraskelser.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener likevel Pål Golberg er den som har mest grunn til å være skuffet av dem som kom med.

Og skuffet er akkurat hva Pål Golberg er.

– Jeg fikk beskjeden fredag kveld. Jeg var litt forberedt på det etter det som skjedde i sprinten. Men selv om jeg ikke kom med på sprintlaget, synes jeg kanskje at jeg hadde fortjent en plass blant de 12 i troppen, sier Golberg til NRK en halvtime etter at troppen ble kjent.

– Idretten er brutal

Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Petter Northug og Tomas Northug ble valgt til VM-sprinten. Sondre Turvoll Fossli ble tatt ut som reserve. At Pål Golberg har et større register på andre distanser, ble ikke vektlagt.

– Det er min egen skyld at jeg ikke kom med, konstaterer likevel Golberg.

Han innser at små ting kan ha fått store konsekvenser. I sprintfinalen i Otepää valgte han å gå uten festesmurning. Det viste seg å være en grov feilvurdering da Tomas Northug kjørte hardt i diagonal i de tøffeste motbakkene.

I fredagens NM-sprint falt Golberg.

– Det er lett å tenke at det kunne sett helt annerledes ut hvis jeg hadde gjort ting annerledes. Men man kan ikke skru tiden tilbake. Toppidretten er brutal, sier Golberg til NRK.

Rønning: – Ikke god nok

En annen som må se VM på TV, er veteranen Eldar Rønning. Mens Golberg trolig kunne vært en medaljekandidat i VM, har ikke Rønning vist noe som tyder på at han kunne vært det.

– Kroppen er på stigende, men det jeg har prestert i vinter har vært altfor dårlig, sier Rønning til NRK etter 15-plassen på lørdagens NM-tremil.

Rette etter løpet hadde han et ørlite håp om reservestatus til VM. Det fikk han ikke.

– Jeg har full respekt for at noen andre blir med. Per i dag er jeg ikke god nok for verken femmilslaget eller noe annet. Det er kjempeskuffende og kjempekjedelig, sier Rønning – som mener hovedforklaringen er en virussykdom før sesongen.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal