NRK Meny
Normal

Nilsson slo de norske - Østberg forbannet etter exit

OSLO/VAL MÜSTAIR (NRK): Stina Nilsson imponerte stort på en god norsk dag i Tour de Ski. Unntaket var en svært oppgitt Ingvild Flugstad Østberg som røk ut i semifinalen.

Stina Nilsson vant foran Maiken Caspersen Falla. Heidi Weng endte på tredjeplass.

Stina Nilsson var best gjennom hele dagen, og vant skøytesprinten som innledet Tour de Ski. Den svenske jenta skled fra Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng på oppløpet.

– Det var deilig å avslutte 2016 slik. Jeg er veldig fornøyd! Det føles veldig bra i dag, så jeg håper dette fortsetter også neste år, sier Nilsson til NRK.

Kathrine Harsem sørget for total norsk dominans på plassene bak vinneren da hun endte på fjerdeplass. 27-åringen vant også sitt semifinaleheat.

Topplasseringene betyr viktige bonussekunder for de norske jentene. Like bra gikk det ikke for Ingvild Flugstad Østberg, en av forhåndsfavorittene, da hun røk ut i semifinalen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det var ikke så mange som var gira på å dra, og jeg fikk ikke brukt bena helt i siste sving. Det var kjedelig å misse finaleplassen, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Jeg blir jo «jæskla» sur. Og er mest irritert fordi jeg føler meg bra, sier Østberg til NRK.

Rørt Harsem

– Endelig! Det er veldig mye følelser inne i kroppen. Det er så innmari gøy å lykkes, sier Harsem til NRK, og innrømmer at hun gråt etter den sterke semifinalen.

– Jeg er veldig fornøyd med fjerdeplassen. At jeg får tillit og får gå Tour de Ski betyr veldig mye, og da er det veldig gøy å innfri.

Trener Roar Hjelmeset sier Harsem nå kan kjempe seg inn i VM-diskusjonen i sprintsammenheng.

– Veldig sterkt av Kathrine å bli nummer fire i sin første finale. Ellers var det tøft av Stina Nilsson å gå tøft hele veien, sier han.

Nilsson - Falla

Falla ble toer bak kvalifiseringsvinner Nilsson i det første semifinaleheatet, og derfra gikk Jessica Diggins og Laurien Van Der Graaff videre på tid.

Østberg var nest raskest i kvalifiseringen. Både hun og Falla vant sine kvartfinaleheat. Fem av sju norske kvinner tok seg videre fra kvalifiseringen, og Silje Øyre Slind var alene om å ryke ut i kvartfinalen. Hun endte sist i sitt heat.

Ragnhild Haga og Lotta Udnes Weng tok seg ikke til utslagsrundene. Haga ble nummer 31 i kvalifiseringen mens Lotta Udnes Weng endte som nummer 46.

Martine Ek Hagen måtte trekke seg fra Tour-deltakelse etter å ha blitt syk.

Ingvild Flugstad Østberg hadde grei kontroll og vant sitt heat. Heidi Weng endte som nummer to, men gikk på innsiden på oppløpet hvor det var trangt. Kommer det en protest der da?

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal