Nilsson slo de norske - Østberg forbannet etter exit

OSLO/VAL MÜSTAIR (NRK): Stina Nilsson imponerte stort på en god norsk dag i Tour de Ski. Unntaket var en svært oppgitt Ingvild Flugstad Østberg som røk ut i semifinalen.

Stina Nilsson vant foran Maiken Caspersen Falla. Heidi Weng endte på tredjeplass.

Stina Nilsson var best gjennom hele dagen, og vant skøytesprinten som innledet Tour de Ski. Den svenske jenta skled fra Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng på oppløpet.

– Det var deilig å avslutte 2016 slik. Jeg er veldig fornøyd! Det føles veldig bra i dag, så jeg håper dette fortsetter også neste år, sier Nilsson til NRK.

Kathrine Harsem sørget for total norsk dominans på plassene bak vinneren da hun endte på fjerdeplass. 27-åringen vant også sitt semifinaleheat.

Topplasseringene betyr viktige bonussekunder for de norske jentene. Like bra gikk det ikke for Ingvild Flugstad Østberg, en av forhåndsfavorittene, da hun røk ut i semifinalen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det var ikke så mange som var gira på å dra, og jeg fikk ikke brukt bena helt i siste sving. Det var kjedelig å misse finaleplassen, men jeg får ikke gjort noe med det nå. Jeg blir jo «jæskla» sur. Og er mest irritert fordi jeg føler meg bra, sier Østberg til NRK.

Rørt Harsem

– Endelig! Det er veldig mye følelser inne i kroppen. Det er så innmari gøy å lykkes, sier Harsem til NRK, og innrømmer at hun gråt etter den sterke semifinalen.

– Jeg er veldig fornøyd med fjerdeplassen. At jeg får tillit og får gå Tour de Ski betyr veldig mye, og da er det veldig gøy å innfri.

Trener Roar Hjelmeset sier Harsem nå kan kjempe seg inn i VM-diskusjonen i sprintsammenheng.

– Veldig sterkt av Kathrine å bli nummer fire i sin første finale. Ellers var det tøft av Stina Nilsson å gå tøft hele veien, sier han.

Nilsson - Falla

Falla ble toer bak kvalifiseringsvinner Nilsson i det første semifinaleheatet, og derfra gikk Jessica Diggins og Laurien Van Der Graaff videre på tid.

Østberg var nest raskest i kvalifiseringen. Både hun og Falla vant sine kvartfinaleheat. Fem av sju norske kvinner tok seg videre fra kvalifiseringen, og Silje Øyre Slind var alene om å ryke ut i kvartfinalen. Hun endte sist i sitt heat.

Ragnhild Haga og Lotta Udnes Weng tok seg ikke til utslagsrundene. Haga ble nummer 31 i kvalifiseringen mens Lotta Udnes Weng endte som nummer 46.

Martine Ek Hagen måtte trekke seg fra Tour-deltakelse etter å ha blitt syk.

Ingvild Flugstad Østberg hadde grei kontroll og vant sitt heat. Heidi Weng endte som nummer to, men gikk på innsiden på oppløpet hvor det var trangt. Kommer det en protest der da?

Siste nytt

 • Bambas Tyrkia-overgang stadfesta

  Brann-spissen Daouda Bamba (26) er seld til Altay. Det stadfestar den tyrkiske klubben i kveld.

  Det melder Bergens Tidende.

  26-åringen kom fråKristiansund og har spela for Brann i tre år, og scora 28 mål på 80 kampar. Han har scora i alle dei frem siste for Bergens-klubben, som er i akutt nedrykksfare i eliteserien.

  Ifølgje avisa skal Bamba allereie vere på plass i Tyrkia. Han hadde kontrakt med Brann ut årets sesong.

  Ligasesongen i Tyrkia tek til 15. august, og nyopprykka Altay opnar mot Kayserispor.

  Daouda Bamba
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Jaktar rekord med femårskontrakt

  Alex Ovetsjkin (35) har skrive ny femårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals, med målsetjing å slå målrekorden til legenden Wayne Gretzky.

  Ovetsjkins 13-årskontrakt frå 2008 var i ferd med å gå ut då han i dag signerte forlenginga som bind han til klubben til han er 40.

  Kontraktsforlenginga er ved 47,5 millionar dollar.

  Han er på sjetteplass på NHLs toppscorarliste med 730 mål. Gretzky greidde 894, så russaren må score 33 i snitt dei neste fem åra for å ta igjen canadiaren.

  Han har vore NHLs toppscorar ni sesongar, åtte av dei med meir enn 50 mål.

  Han har vore Capitals' kaptein sidan 2010, og leia laget til Stanley Cup-tittel i 2018.

  Alex Ovetsjkin
  Foto: Gene J. Puskar / AP
 • Zachariassen med målgivende

  Med to nordmenn med fra start hadde Ferencváros små problemer med ta seg videre til 3. kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Tirsdag slo de Zalgiris 3-1 og sikret 5-1 sammenlagt.

  Zacharariassen fikk målgivende da Róbert Mak fastsatte sluttresultatet til 3-1

  Dermed ble det en oppskriftsmessig seier for Nguen og Zachariassens Ferencváros, som sikret seg spill i 3. runde av mesterligakvalifiseringen.

  I neste runde venter tsjekkiske Slavia Praha. Første kamp spilles 3. eller 4. august.

  Mens Zachariassen fikk fullføre hele oppgjøret, ble Nguen byttet ut etter 69 minutter.

  QpXhpTglyE0
  Foto: Mindaugas Kulbis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal