NRK Meny
Normal

Rørt Ustjugov knuste alle: – Jeg gjør dette for laget

VAL MÜSTAIR/OSLO (NRK): Sprintfantomet Sergej Ustjugov banket alle i Tour de Ski-åpningen, og hedret sine utestengte lagkamerater etter seieren.

Ustjugov var best og vant finalen foran Federico Pellegrino. Finn Hågen Krogh endte som nummer tre mens Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire.

SUPER-SERGEJ: Se Ustjugov leke seg til seier.

– Jeg er veldig glad for å være den sterkeste. Jeg ønsker å være best i touren både for meg og for de andre som sitter hjemme. Vi har trent sammen, og har gjort dette sammen. Jeg gjør dette for laget, sa Ustjugov i seiersintervjuet.

Til NRK utdyper russeren:

– Jeg skal prøve å vinne- Både for meg selv og for dem som er hjemme. Alexandr Legkov, Evgeni Belov og Maksim Vylegzjanin var klare for dette, og det er hardt for oss å miste dem. Men vi skal gjøre vårt beste, sier Ustjugov.

Før Tour de Ski suspenderte Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) seks utøvere, deriblant Legkov, Belov og Vylegzjanin. Russland som nasjon er ikke utestengt, men IOC mener de har bevis på at det har vært tuklet med én eller flere av de suspenderte utøvernes urinprøver.

– Noe av det råeste

Han hadde vist strålende form hele dagen, og nærmest cruiset inn til finaleplass. I finalen gjorde han som han ville, og parkerte konkurrentene før spurten. Dermed kunne han gå i mål i ensom majestet, og feire nyttårsaften i ledertrøya.

Pellegrino snappet andreplassen foran den norske duoen Krogh og Sundby. Ingen av dem var i nærheten av russeren.

Tour de ski.

TOPP TRE: Sergej Ustjugov (i midten) vant foran Federico Pellegrino og Finn-Hågen Krogh.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er utrolig gøy å få være med på en slik finale; det er kanskje noe av det råeste jeg har sett. Selv om jeg blir parkert, lar jeg meg inspirere, sier Sundby om lørdagens vinner.

Det ligger an til å bli en kamp mellom Ustjugov og Sundby. Sistnevnte fikk en super start på Tour de Ski med fjerdeplass sammenlagt etter en sprint. Sundby er 17 sekunder bak etter første etappe.

– Dette er en tour som blir utrolig tett. Dette er hans sterkeste etappe mot meg, og sånn sett er jeg på skuddhold, sier Sundby.

Tønseth forbannet etter stavbrekk

Didrik Tønseth røk ut i kvartfinalen med stavbrekk, noe han ikke var veldig fornøyd med. Han var forbannet etter en duell mot amerikanske Simeon Hamilton, og Tønseth knakk staven.

– Amerikaneren kom borti meg, så jeg hadde ikke trinse i spurten, forklarer Tønseth, som endte sist i kvartfinalen.

Emil Iversen takket for seg etter femteplass i semifinalen. Niklas Dyrhaug, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Sjur Røthe gikk ikke videre fra prologen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter
 • Sagosen og PSG med dramatisk tap

  Sander Sagosen slet da Paris Saint-Germain i sluttminuttene tapte 28-29 mot hviterussiske Meshkov Brest i mesterligaen i håndball. Nordmannen hadde sjansen til å gi PSG ledelsen til 29-28, men i stedet ble Petar Djordjic matchvinner i motsatt ende.

  GERMANY HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE THW Kiel vs Paris Saint Germain
  Foto: FOCKE STRANGMANN / Epa
 • Sparta sikret seriesølv

  Sparta har seriesølvet i ishockey i boks. Tabellnabo Lillehammer ble slått 4-3 etter forlengning. Lørenskog vant 5-2 over regjerende serie- og norgesmester Stavanger Oilers, mens tabellfirer Frisk Asker tapte 2-3 hjemme mot Stjernen etter forlengning.

  Eliteserien i ishockey: Storhamar - Sparta
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin