Hopp til innhold

Superstjernens sjokkuttalelser vekker oppsikt

Ronnie O'Sullivan (44) var brutalt ærlig etter å ha tatt seg videre til kvartfinalen i snooker-VM.

Ronnie O'Sullivan

UTEN FILTER: Ronnie O'Sullivan, her i London i 2017, er kjent for å si det han mener.

Foto: BEN STANSALL / AFP

Det blir ingen nordmann i VM-semifinalen i snooker etter at Kurt Maflin ble slått 13-10 av Anthony McGill. Maflin havnet under 1-7, og til tross for heroisk opphenting, var det skotten som kunne smile for både avansement og 100.000 pund tirsdag kveld.

Det samme kunne Ronnie O'Sullivan, snookerens største stjerne. Han vant 13-10 over Mark Williams, men det var veien hans til kvartfinalen som virkelig skapte overskrifter. Den svært meritterte 44-åringen valgte nemlig å slakte nivået til sine sportslige arvtagere etter at han gikk videre av VMs andre runde på bekostning av Ding Junhui.

– Hvis du ser på de unge spillerne på vei opp, så er de virkelig ikke særlig gode. De fleste av dem kunne klart seg som brukbare amatører, eller kanskje ikke det engang. De er så dårlige, sa en fullstendig ufiltrert O'Sullivan på direktesendt TV.

– Jeg ser på dem og tenker: «Jeg måtte ha mistet en arm og et bein for å falle utenfor topp 50», fortsatte snooker-legenden.

Laster Twitter-innhold

«Førsteklasses» og «slemt»

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Intervjuet gikk raskt sin seiersgang på Twitter, og mange mente mye om hvorvidt 44-åringen gikk for langt.

Piers Morgan omtalte uttalelsene som førsteklasses, og ba om mer ærlighet blant flere intervjuobjekter. ESPN-journalist Alex Shaw mente på sin side det var slemt å omtale de unge spillerne slik O'Sullivan gjorde.

– Ronnie O'Sullivan har gjort det til vane å si ting som skaper reaksjoner, sier Eurosports snooker-ekspert Edwin Ingebrigtsen sier til NRK.

– I denne saken får han begrenset med støtte. At ingen av de unge spillerne engang er gode nok til å være amatører, er selvsagt ikke riktig. Snooker har utviklet seg til en idrett der rutine og erfaing har mye å si, men nivået generelt på de 128 spillerne som er på touren, er mye høyere nå enn hva det var for 10-15 år siden, forklarer han.

Ingebrigtsen påpeker at O'Sullivan stiller enorme krav både til seg selv og andre, men at snooker-miljøet på mange måter er blitt vant til ikke å ta uttalelsene hans seriøst.

– Ronnie kan ha gode poenger, men de blir ofte borte i måten han uttrykker seg på, sier eksperten.

Frittalende urokråke

O'Sullivan er kjent for å være en frittalende urokråke. Da han vant VM i 2013, kom han med følgende skildring i seiersintervjuet:

 Ronnie O'Sullivan vinner VM i snooker

VM-KONGE: I 2013 løftet O'Sullivan VM-troféet for femte gang.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Alle vet jo hvordan det er med meg. Jeg er opp og ned som underbuksene til en prostituert.

Den gang ble han møtt med både applaus og buing. Eurosports Torstein «TrickWik» Wik reagerte i hovedsak med å føle sympati.

– Han kommer jo stadig med sine uttalelser. Jeg tror ikke det er bevisst, men vi vet jo at han har et sinn som går i bølgedaler. Han er snookers svar på Roger Federer eller Diego Maradona. Et unikt fenomen som har hatt en tøff oppvekst. Jeg må si at jeg føler litt med ham, sa Wik til NRK.

Les også: Norsk snooker-sensasjon: – Fantastisk følelse å slå en legende

Siste nytt

 • Hauger tier i Melbourne-kvalifiseringen – starter først i sprintløpet

  Det var realt ruskevær i Melbourne fredag, og banen var svært våt under kvalifiseringen. Det skapte problemer for flere, men Hauger holdt seg unna trøbbel. Dermed starter som nummer én i sprintløpet lørdag, hvor rekkefølgen blant de ti beste blir snudd.

  – Dennis er kjent for å være en kløpper i regnvær. Det har han vært hele karrieren, konstaterte Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

  Han starter som nummer ti i hovedløpet. Tidligere fredag ble Hauger nummer tolv på treningen.

  Aurskog-gutten var en tur innom sykehus sist uke med mistanke om blindtarmbetennelse. Etter ultralyd og en CT-undersøkelse ble det besluttet at operasjon ikke var nødvendig, men han mistet verdifull tid til forberedelser foran Melbourne-helgen. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste