Superstjernens sjokkuttalelser vekker oppsikt

Ronnie O'Sullivan (44) var brutalt ærlig etter å ha tatt seg videre til kvartfinalen i snooker-VM.

Ronnie O'Sullivan

UTEN FILTER: Ronnie O'Sullivan, her i London i 2017, er kjent for å si det han mener.

Foto: BEN STANSALL / AFP

Det blir ingen nordmann i VM-semifinalen i snooker etter at Kurt Maflin ble slått 13-10 av Anthony McGill. Maflin havnet under 1-7, og til tross for heroisk opphenting, var det skotten som kunne smile for både avansement og 100.000 pund tirsdag kveld.

Det samme kunne Ronnie O'Sullivan, snookerens største stjerne. Han vant 13-10 over Mark Williams, men det var veien hans til kvartfinalen som virkelig skapte overskrifter. Den svært meritterte 44-åringen valgte nemlig å slakte nivået til sine sportslige arvtagere etter at han gikk videre av VMs andre runde på bekostning av Ding Junhui.

– Hvis du ser på de unge spillerne på vei opp, så er de virkelig ikke særlig gode. De fleste av dem kunne klart seg som brukbare amatører, eller kanskje ikke det engang. De er så dårlige, sa en fullstendig ufiltrert O'Sullivan på direktesendt TV.

– Jeg ser på dem og tenker: «Jeg måtte ha mistet en arm og et bein for å falle utenfor topp 50», fortsatte snooker-legenden.

Laster Twitter-innhold

«Førsteklasses» og «slemt»

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Intervjuet gikk raskt sin seiersgang på Twitter, og mange mente mye om hvorvidt 44-åringen gikk for langt.

Piers Morgan omtalte uttalelsene som førsteklasses, og ba om mer ærlighet blant flere intervjuobjekter. ESPN-journalist Alex Shaw mente på sin side det var slemt å omtale de unge spillerne slik O'Sullivan gjorde.

– Ronnie O'Sullivan har gjort det til vane å si ting som skaper reaksjoner, sier Eurosports snooker-ekspert Edwin Ingebrigtsen sier til NRK.

– I denne saken får han begrenset med støtte. At ingen av de unge spillerne engang er gode nok til å være amatører, er selvsagt ikke riktig. Snooker har utviklet seg til en idrett der rutine og erfaing har mye å si, men nivået generelt på de 128 spillerne som er på touren, er mye høyere nå enn hva det var for 10-15 år siden, forklarer han.

Ingebrigtsen påpeker at O'Sullivan stiller enorme krav både til seg selv og andre, men at snooker-miljøet på mange måter er blitt vant til ikke å ta uttalelsene hans seriøst.

– Ronnie kan ha gode poenger, men de blir ofte borte i måten han uttrykker seg på, sier eksperten.

Frittalende urokråke

O'Sullivan er kjent for å være en frittalende urokråke. Da han vant VM i 2013, kom han med følgende skildring i seiersintervjuet:

 Ronnie O'Sullivan vinner VM i snooker

VM-KONGE: I 2013 løftet O'Sullivan VM-troféet for femte gang.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Alle vet jo hvordan det er med meg. Jeg er opp og ned som underbuksene til en prostituert.

Den gang ble han møtt med både applaus og buing. Eurosports Torstein «TrickWik» Wik reagerte i hovedsak med å føle sympati.

– Han kommer jo stadig med sine uttalelser. Jeg tror ikke det er bevisst, men vi vet jo at han har et sinn som går i bølgedaler. Han er snookers svar på Roger Federer eller Diego Maradona. Et unikt fenomen som har hatt en tøff oppvekst. Jeg må si at jeg føler litt med ham, sa Wik til NRK.

Les også: Norsk snooker-sensasjon: – Fantastisk følelse å slå en legende

Siste nytt

 • Tarjei Bø knuste lillebror Johannes

  Tarjei Bø tok NM-gull foran lillebror Johannes Thingnes Bø, som ble nummer tre under fellesstarten på Voss. Endre Strømsheim tok sølv. Fellesstarten hadde tre ståendeskytinger. Storebror Bø skjøt fire fulle hus.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Mol og Sørum til EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for sin tredje EM-finale på rad etter seier mot italienske Lupo/Nicolai i semifinalen søndag.

  Nordmennene spilte en jevn kamp, men vant likevel 2-0 i sett (27-25, 21-19).

  Finalen spilles søndag klokken 16.30.

  Mol/Sørum
  Foto: Andrei Golovanov / AP
 • Eckhoff med sin andre NM-seier

  Tiril Eckhoff vant søndag morgen fellesstarten i rulleskiskyting på Voss. Det var Fossum-utøverens andre gull på to dager i mesterskapet.

  Marte Olsbu Røiseland ble nummer to for andre dag på rad, mens Karoline Knotten ble nummer tre.

  Tiril Eckhoff
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal