Hopp til innhold

Superstjernens sjokkuttalelser vekker oppsikt

Ronnie O'Sullivan (44) var brutalt ærlig etter å ha tatt seg videre til kvartfinalen i snooker-VM.

Ronnie O'Sullivan

UTEN FILTER: Ronnie O'Sullivan, her i London i 2017, er kjent for å si det han mener.

Foto: BEN STANSALL / AFP

Det blir ingen nordmann i VM-semifinalen i snooker etter at Kurt Maflin ble slått 13-10 av Anthony McGill. Maflin havnet under 1-7, og til tross for heroisk opphenting, var det skotten som kunne smile for både avansement og 100.000 pund tirsdag kveld.

Det samme kunne Ronnie O'Sullivan, snookerens største stjerne. Han vant 13-10 over Mark Williams, men det var veien hans til kvartfinalen som virkelig skapte overskrifter. Den svært meritterte 44-åringen valgte nemlig å slakte nivået til sine sportslige arvtagere etter at han gikk videre av VMs andre runde på bekostning av Ding Junhui.

– Hvis du ser på de unge spillerne på vei opp, så er de virkelig ikke særlig gode. De fleste av dem kunne klart seg som brukbare amatører, eller kanskje ikke det engang. De er så dårlige, sa en fullstendig ufiltrert O'Sullivan på direktesendt TV.

– Jeg ser på dem og tenker: «Jeg måtte ha mistet en arm og et bein for å falle utenfor topp 50», fortsatte snooker-legenden.

Laster Twitter-innhold

«Førsteklasses» og «slemt»

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Intervjuet gikk raskt sin seiersgang på Twitter, og mange mente mye om hvorvidt 44-åringen gikk for langt.

Piers Morgan omtalte uttalelsene som førsteklasses, og ba om mer ærlighet blant flere intervjuobjekter. ESPN-journalist Alex Shaw mente på sin side det var slemt å omtale de unge spillerne slik O'Sullivan gjorde.

– Ronnie O'Sullivan har gjort det til vane å si ting som skaper reaksjoner, sier Eurosports snooker-ekspert Edwin Ingebrigtsen sier til NRK.

– I denne saken får han begrenset med støtte. At ingen av de unge spillerne engang er gode nok til å være amatører, er selvsagt ikke riktig. Snooker har utviklet seg til en idrett der rutine og erfaing har mye å si, men nivået generelt på de 128 spillerne som er på touren, er mye høyere nå enn hva det var for 10-15 år siden, forklarer han.

Ingebrigtsen påpeker at O'Sullivan stiller enorme krav både til seg selv og andre, men at snooker-miljøet på mange måter er blitt vant til ikke å ta uttalelsene hans seriøst.

– Ronnie kan ha gode poenger, men de blir ofte borte i måten han uttrykker seg på, sier eksperten.

Frittalende urokråke

O'Sullivan er kjent for å være en frittalende urokråke. Da han vant VM i 2013, kom han med følgende skildring i seiersintervjuet:

 Ronnie O'Sullivan vinner VM i snooker

VM-KONGE: I 2013 løftet O'Sullivan VM-troféet for femte gang.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Alle vet jo hvordan det er med meg. Jeg er opp og ned som underbuksene til en prostituert.

Den gang ble han møtt med både applaus og buing. Eurosports Torstein «TrickWik» Wik reagerte i hovedsak med å føle sympati.

– Han kommer jo stadig med sine uttalelser. Jeg tror ikke det er bevisst, men vi vet jo at han har et sinn som går i bølgedaler. Han er snookers svar på Roger Federer eller Diego Maradona. Et unikt fenomen som har hatt en tøff oppvekst. Jeg må si at jeg føler litt med ham, sa Wik til NRK.

Les også: Norsk snooker-sensasjon: – Fantastisk følelse å slå en legende

Siste nytt

 • FCKs gullhåp ute – får ingen mesterliga-sjanse

  FC København blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. Laget til Birger Meling og Mohamed Elyounoussi er hektet av før siste runde.

  Det ble klart etter 2-3-tapet borte mot AGF tirsdag kveld. Mads Emil Madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause.

  FCK måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. Mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival Brøndby og Midtjylland før seriesesongen runder av søndag.

  Meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. I referatet til nyhetsbyrået Ritzau står det at Gift Links fikk rogalendingen til å se ut som en Serie 4-spiller (nivå ti i Danmark) gjennom hele omgangen.

  På tampen av kampen ble Elyounoussi tatt av banen.

  Brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot Midtjyllands +19). Klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021.

  FCK tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i Mesterligaen og bidro til å slå ut Manchester United, men til høsten blir det maksimalt spill i Serieligaen (Uefas tredjerangerte europacup).

  (©NTB)

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Start fortsatt på nedrykksplass – tapte mot Moss

  Start tapte 1–2 borte mot Moss i 1. divisjon tirsdag kveld. Dermed forbli Kristiansand-klubben på direkte nedrykk.

  På de ni første kampene på nivå to har Azar Karadas og Start bare tatt seks poeng. Kun Aalesund har færre med sine fem, men sunmøringene har én kamp mindre spilt enn Start.

  Ranheim på nedrykkskvalik og Åsane på trygg grunn har begge syv poeng, men de har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn Start.

  I tirsdagens kamp tok Moss ledelsen ved Ian Hoffmann rett før pause, før Marius Andersen doblet like etter sidebytte. Sander Sjøkvist reduserte for Start 20 minutter før fulltid, men utligningen kom aldri.

  Moss tar steget opp på fjerdeplass med 14 poeng, ett bak Sogndal og Kongsvinger på de to direkte opprykksplassene.

  Start-trener Azar Karadas etter 1.-divisjonskampen mot Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • The Athletic: Graham Hansen årets spiller i Europa

  Det internasjonale idrettsnettstedet The Athletic kårer Caroline Graham Hansen til årets beste spiller i europeisk fotball.

  Journalist Michael Cox mener at den norske stjernen kanskje har levert sin beste sesong i karrieren.

  – 19 scoringer og 18 målgivende i ligaen er en absurd bra utteling, skriver han.

  Barcelona har vært suveren i hjemlig liga, med 27 seire og én uavgjort. Ligatittelen er sikret for lengst.

  25. mai møter katalanerne Ada Hegerbergs Lyon i finalen av Mesterligaen.

  Graham Hansen
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal