NRK Meny
Normal

Sulland usikker til kvartfinalen

KOLDING/OSLO (NRK): Håndballandslagets Linn Jørum Sulland har problemer med en legg, og er derfor usikker til kvartfinalen mot Montenegro.

Linn Jørum Sulland

MÅLFARLIG: Linn Jørum Sulland under opgjøret mot Puerto Rico tidligere i VM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I dag trente de norske jentene for fullt før oppgjøret mot Montenegro i VM-kvartfinalen onsdag. Gladmeldingen var at forsvarsbauta Mari Molid var tilbake i vanlig trening, og kanskje kan spille igjen etter kneskaden hun pådro seg. Men samtidig har et nytt problem meldt seg på skadelista.

Mari Molid

TILBAKE: Mari Molid måtte stå over åttedelsfinalen mot Tyskland, men er tilbake i trening.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Landslagstrener Thorir Hergeirsson kunne fortelle at det ser lovende ut med tanke på Molid-spill, men at Linn Jørum Sulland sliter med vondt i en legg.

– Det er noe i leggen som irriterer litt. Hvis det er noe, står man av så det ikke provoserer ekstra, men det vet jeg ikke noe om ennå, forteller han, og henviser til landslagslege Anne Froholdt.

– Ikke farlig

– Hun har kjenning i en legg. Det er en krampetendens som er litt ubehagelig. Vi skal undersøke grundig på hotellet etterpå, forteller hun.

Det er likevel ikke sikkert at Sulland må stå over oppgjøret.

– Det er vanskelig si noe om om det nå. Der veldig varierende hvor lenge det sitter i. Det er ikke en farlig skade, men det gjør vondt og gi alt, men så vi er litt føre var og passer på at det ikke setter seg mer enn det har gjort, sier Froholdt.

Mener Alstad bør inn

Sulland har fått lite spilletid så langt i VM. Likevel er en skade problematisk, mener NRKs håndballekspert, Geir Oustorp.

– Hun har det beste skuddet bakfra i banen, så vi trenger henne utover, og håper hun får mer spilletid. Men hvis hun har vondt i leggen, så får hun nok ikke så mye mer spilletid heller, mener Oustorp.

Ida Alstad er allerede hentet inn som reserve og kan nå bli enda mer aktuell.

– Vi trenger litt rutine, og hun har over 150 landskamper. Dessuten har vi behov for henne i forsvar, sier Oustorp..

Forventer krig

Montenegro har gått gjennom VM uten tap så langt. Og Norge vet hva som venter dem.

– De spiller som de har pleid, og har de samme spillerne. De er best i etablert spill, mener Hergeirsson.

Montenegro har varslet krig mot Norge. Det håper landslagssjefen ikke vil tillates.

– Vi vet at de slåss, for det har de alltid gjort. De driver med en virkelighetsflukt, og dommerne legger linja. Lar de dem spille på grensa, så gjør de det. Jeg synes en del av dommeren som har dømt dem til nå, har plukket vekk det groveste, forteller Hergeirsson.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal