Hopp til innhold

Konkurrerte mot kjæresten: – Det var ikke så mye kontakt i forkant

For første gang siden de bekreftet at de var et par, konkurrerte Karoline Knotten og Philipp Nawrath mot hverandre i VM-åpningen. Det endte med norsk VM-sølv.

Nawrath Knotten
Video: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Norske Knotten og tyske Nawrath leverte begge gode etapper på VMs åpningsøvelse, blandet stafett.

Og underveis fikk de begge muligheten til å følge med på hverandre.

NRKs fotograf plukket opp da Knotten spent fulgte med på den første skytingen til Nawrath på onsdagens stafett, hvor tyskeren skjøt feilfritt og sørget for at Knotten kunne smile.

– Jeg var veldig glad for at han gjorde en god etappe. Drømmescenariet mitt var jo at Ingrid (Tandrevold) skulle stå og skyte med Tyskland på siste stå og dundre fra på den siste runden.

– Det hadde vært gøy å dele pallen sammen, det hadde det, men jeg får leve med at han gjorde en god etappe, og jeg håper han er fornøyd med det, sier Knotten, og forteller at hun fikk en god klem og gratulasjon etter rennet.

Les også Avslører forhold til tysk stjerne: – Fikk kyss og klem i målområdet

Nawrath Knotten

For Norge endte det med sølv, mens Tyskland måtte ta til takke med en femteplass etter trøbbel på de siste to etappene. Da var det Nawrath som fulgte med fra sidelinjen, og fikk se Knotten skyte feilfritt.

– Jeg heiet også på henne. Det var et godt løp. Et perfekt løp, sier Nawrath.

– Hvordan var det å konkurrere mot hverandre?

– Det var ikke så mye kontakt i forkant. Vi prøver å holde fokus som i alle renn. Vi konkurrerte mot hverandre, men til slutt synes jeg det var morsomt. Det beste er om vi begge hadde vært på pallen, men det er slik det er. Jeg er glad på hennes vegne at hun tok medalje, sier Nawrath.

Norge har lenge vært kjent for sine seire og feiringer på stafetter, men i dag tok Julia Simon en søt hevn under blandet stafett i VM.

Norge har lenge vært kjent for sine seire og feiringer på stafetter, men i dag tok Julia Simon en søt hevn under blandet stafett i VM.

Stusset etter sisterunden til Thingnes Bø

– Det var nok ikke mange som var imponert over min etappe, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

– Jeg kan bedre enn det, understreker han.

Norges store skiskytterstjerne trengte fire ekstraskudd – ett på liggende og tre på stående – under sin etappe under VM-åpningen. Heller ikke i sporet var Thingnes Bø sitt normalt suverene seg, noe ekspertene også har stusset over i forkant av mesterskapet i våte Nove Mesto.

Det endte med sølv for Norge etter glimrende etapper av Karoline Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold, men Thingnes Bøs etappe ble en snakkis.

– Det er litt ulikt ham, sier Tarjei Bø om lillebroren.

– Han pleier å smelle de ned på stående i slike situasjoner. Han taper til og med i løypa. Det har vi nesten aldri sett at han har gjort på stafett, legger storebror Bø til.

Også NRKs kommentatorer la merke til det.

– Han er litt sliten, Johannes Thingnes Bø. Han flyr ikke over snøen i Nove Mesto for øyeblikket, påpekte NRK-kommentator Jann Post.

Norge var forhåndsfavoritter i blandet stafett etter fem strake VM-gull i øvelsen, men det var Frankrike som tok et suverent gull under VM-åpningen. Franskmennene mestret ganske krevende forhold aller best.

– Jeg tror føret i dag sugde mer krefter enn det man trodde underveis i løpet, sier Thingnes Bø.

Det har vært krevende og tunge forhold i den tsjekkiske VM-byen, og åpningsrennet var preget av mye regn og seks varmegrader. NRKs Torgeir Bjørn beskrev forholdene som «ufyselige».

VM i skiskyting

SØLVGJENGEN: Fra venstre: Tarjei Bø, Ingrid Landmark Tandrevold, Karoline Knotten og Johannes Thingnes Bø.

Foto: Heiko Junge / NTB

Bø-trøbbel

Tarjei Bø fikk jobben med å ta Norges aller første stavtak under VM i Nove Mesto. Snøen sprutet idet stryningen skjøt ut fra start.

Bø fikk en oppskriftsmessig start med fullt hus på første skyting og stabil skigåing i sporet, men havnet bakpå etter den stående skytingen. Der trengte han to ekstraskudd, og samtidig hadde tyske Justus Strelow en kjempedag på jobben.

VM i skiskyting

FØRSTEMANN UT: Tarjei Bø gikk den første etappen for Norge.

Foto: Heiko Junge / NTB

Han skjøt styggfort og gikk godt i sporet.

– Det var et perfekt løp, det gikk akkurat som jeg hadde planlagt og jeg er veldig fornøyd med det, sier Strelow til NRK etter sin etappe.

Tarjei Bø spiste opp nærmere ni sekunder på den sisterunden og satte i gang lillebror Johannes Thingnes Bø 16,7 sekunder bak Frankrike, som vekslet først.

– Perfekt levert

Thingnes Bø, som har fått ekspertene til å stusse i forkant av dette mesterskapet, spiste opp luken relativt enkelt og NRKs kommentatorer påpekte at han gikk veldig uanstrengt og fint. Men på standplass ble det trøblete.

I regnværet trengte Thingnes Bø ett ekstraskudd på liggende og hele tre ekstra på den stående, og på den sisterunden gikk det også tregere.

– Nå håper vi at damene redder dagen for Norge og Bø-gutta, sa Tarjei Bø.

Han var ikke bekymret for Norges sjanser:

– Vi har fantastiske damer, og det snur så fort.

Og det gjorde det.

VM i skiskyting

PERFEKSJON: Slik beskrev lagkamerater og eksperter etappen til Karoline Knotten.

Foto: Heiko Junge / NTB

Ved tredje veksling var Norge 28.8 sekunder bak ledende Tyskland, men etter den første skytingen var Karoline Knotten oppe på en 2. plass, 9.4 sekunder bak tyske Franziska Preuss.

– Nå ser alt så mye lysere ut, sa NRK-kommentator Jann Post.

– Rett og slett perfekt levert av Karoline, supplerte NRKs skiskytterekspert Synnøve Solemdal.

Knotten fulgte opp med en ny feilfri skyting – og plutselig var Norge i ledelsen. For Preuss raknet det ordentlig og hun måtte ut i strafferunde etter å ha bommet på alle ekstraskuddene.

– Perfeksjon. Snakk om å få ut sitt beste, sier Thingnes Bø om Knottens etappe.

Fransk gull

Tyskland var dermed ute av gullkampen, og endte til slutt på en 5. plass. Men da Tyskland falt fra øynet Frankrike muligheten.

Norges ankerkvinne, Ingrid Landmark Tandrevold, fikk en tøff oppgave på den siste og avgjørende runden. Hun klarte lenge å holde følge med franske Julia Simon, men hun var rett og slett i en egen klasse på den tsjekkiske snøen.

Biathlon World Championships

SIKRET SØLV: Ingrid Landmark Tandrevold idet hun innkasserte norsk sølv under VM-åpningen i Nove Mesto.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

– Jeg følte jeg aldri helt kom opp til Simon. Jeg prøvde bare å fokusere på meg selv, Julia klarte jeg ikke å gjøre noe med. Jeg er veldig fornøyd med det jeg gjennomførte og de det utgangspunktet de andre ga meg, sier Tandrevold til NRK.

Hun gikk i ensom majestet inn til fransk gull, og kunne ta seg tid til en rekke high fives allerede før målgang.

I målområdet ble hun møtt av jublende lagkamerater – og Frankrike innkasserte den aller første gullmedaljen i VM. Tandrevold passerte målstreken 45 sekunder etter Frankrikes ankerkvinne.

– Det er ikke noe sjokkerende at Frankrike kommer og er så sterke. Jeg synes vi skal være mer fornøyd med sølv enn skuffet over at det ikke ble gull, sier Karoline Knotten til NRK.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal