Hopp til innhold

Konkurrerte mot kjæresten: – Det var ikke så mye kontakt i forkant

For første gang siden de bekreftet at de var et par, konkurrerte Karoline Knotten og Philipp Nawrath mot hverandre i VM-åpningen. Det endte med norsk VM-sølv.

Nawrath Knotten
Video: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Norske Knotten og tyske Nawrath leverte begge gode etapper på VMs åpningsøvelse, blandet stafett.

Og underveis fikk de begge muligheten til å følge med på hverandre.

NRKs fotograf plukket opp da Knotten spent fulgte med på den første skytingen til Nawrath på onsdagens stafett, hvor tyskeren skjøt feilfritt og sørget for at Knotten kunne smile.

– Jeg var veldig glad for at han gjorde en god etappe. Drømmescenariet mitt var jo at Ingrid (Tandrevold) skulle stå og skyte med Tyskland på siste stå og dundre fra på den siste runden.

– Det hadde vært gøy å dele pallen sammen, det hadde det, men jeg får leve med at han gjorde en god etappe, og jeg håper han er fornøyd med det, sier Knotten, og forteller at hun fikk en god klem og gratulasjon etter rennet.

Les også Avslører forhold til tysk stjerne: – Fikk kyss og klem i målområdet

Nawrath Knotten

For Norge endte det med sølv, mens Tyskland måtte ta til takke med en femteplass etter trøbbel på de siste to etappene. Da var det Nawrath som fulgte med fra sidelinjen, og fikk se Knotten skyte feilfritt.

– Jeg heiet også på henne. Det var et godt løp. Et perfekt løp, sier Nawrath.

– Hvordan var det å konkurrere mot hverandre?

– Det var ikke så mye kontakt i forkant. Vi prøver å holde fokus som i alle renn. Vi konkurrerte mot hverandre, men til slutt synes jeg det var morsomt. Det beste er om vi begge hadde vært på pallen, men det er slik det er. Jeg er glad på hennes vegne at hun tok medalje, sier Nawrath.

Norge har lenge vært kjent for sine seire og feiringer på stafetter, men i dag tok Julia Simon en søt hevn under blandet stafett i VM.

Norge har lenge vært kjent for sine seire og feiringer på stafetter, men i dag tok Julia Simon en søt hevn under blandet stafett i VM.

Stusset etter sisterunden til Thingnes Bø

– Det var nok ikke mange som var imponert over min etappe, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

– Jeg kan bedre enn det, understreker han.

Norges store skiskytterstjerne trengte fire ekstraskudd – ett på liggende og tre på stående – under sin etappe under VM-åpningen. Heller ikke i sporet var Thingnes Bø sitt normalt suverene seg, noe ekspertene også har stusset over i forkant av mesterskapet i våte Nove Mesto.

Det endte med sølv for Norge etter glimrende etapper av Karoline Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold, men Thingnes Bøs etappe ble en snakkis.

– Det er litt ulikt ham, sier Tarjei Bø om lillebroren.

– Han pleier å smelle de ned på stående i slike situasjoner. Han taper til og med i løypa. Det har vi nesten aldri sett at han har gjort på stafett, legger storebror Bø til.

Også NRKs kommentatorer la merke til det.

– Han er litt sliten, Johannes Thingnes Bø. Han flyr ikke over snøen i Nove Mesto for øyeblikket, påpekte NRK-kommentator Jann Post.

Norge var forhåndsfavoritter i blandet stafett etter fem strake VM-gull i øvelsen, men det var Frankrike som tok et suverent gull under VM-åpningen. Franskmennene mestret ganske krevende forhold aller best.

– Jeg tror føret i dag sugde mer krefter enn det man trodde underveis i løpet, sier Thingnes Bø.

Det har vært krevende og tunge forhold i den tsjekkiske VM-byen, og åpningsrennet var preget av mye regn og seks varmegrader. NRKs Torgeir Bjørn beskrev forholdene som «ufyselige».

VM i skiskyting

SØLVGJENGEN: Fra venstre: Tarjei Bø, Ingrid Landmark Tandrevold, Karoline Knotten og Johannes Thingnes Bø.

Foto: Heiko Junge / NTB

Bø-trøbbel

Tarjei Bø fikk jobben med å ta Norges aller første stavtak under VM i Nove Mesto. Snøen sprutet idet stryningen skjøt ut fra start.

Bø fikk en oppskriftsmessig start med fullt hus på første skyting og stabil skigåing i sporet, men havnet bakpå etter den stående skytingen. Der trengte han to ekstraskudd, og samtidig hadde tyske Justus Strelow en kjempedag på jobben.

VM i skiskyting

FØRSTEMANN UT: Tarjei Bø gikk den første etappen for Norge.

Foto: Heiko Junge / NTB

Han skjøt styggfort og gikk godt i sporet.

– Det var et perfekt løp, det gikk akkurat som jeg hadde planlagt og jeg er veldig fornøyd med det, sier Strelow til NRK etter sin etappe.

Tarjei Bø spiste opp nærmere ni sekunder på den sisterunden og satte i gang lillebror Johannes Thingnes Bø 16,7 sekunder bak Frankrike, som vekslet først.

– Perfekt levert

Thingnes Bø, som har fått ekspertene til å stusse i forkant av dette mesterskapet, spiste opp luken relativt enkelt og NRKs kommentatorer påpekte at han gikk veldig uanstrengt og fint. Men på standplass ble det trøblete.

I regnværet trengte Thingnes Bø ett ekstraskudd på liggende og hele tre ekstra på den stående, og på den sisterunden gikk det også tregere.

– Nå håper vi at damene redder dagen for Norge og Bø-gutta, sa Tarjei Bø.

Han var ikke bekymret for Norges sjanser:

– Vi har fantastiske damer, og det snur så fort.

Og det gjorde det.

VM i skiskyting

PERFEKSJON: Slik beskrev lagkamerater og eksperter etappen til Karoline Knotten.

Foto: Heiko Junge / NTB

Ved tredje veksling var Norge 28.8 sekunder bak ledende Tyskland, men etter den første skytingen var Karoline Knotten oppe på en 2. plass, 9.4 sekunder bak tyske Franziska Preuss.

– Nå ser alt så mye lysere ut, sa NRK-kommentator Jann Post.

– Rett og slett perfekt levert av Karoline, supplerte NRKs skiskytterekspert Synnøve Solemdal.

Knotten fulgte opp med en ny feilfri skyting – og plutselig var Norge i ledelsen. For Preuss raknet det ordentlig og hun måtte ut i strafferunde etter å ha bommet på alle ekstraskuddene.

– Perfeksjon. Snakk om å få ut sitt beste, sier Thingnes Bø om Knottens etappe.

Fransk gull

Tyskland var dermed ute av gullkampen, og endte til slutt på en 5. plass. Men da Tyskland falt fra øynet Frankrike muligheten.

Norges ankerkvinne, Ingrid Landmark Tandrevold, fikk en tøff oppgave på den siste og avgjørende runden. Hun klarte lenge å holde følge med franske Julia Simon, men hun var rett og slett i en egen klasse på den tsjekkiske snøen.

Biathlon World Championships

SIKRET SØLV: Ingrid Landmark Tandrevold idet hun innkasserte norsk sølv under VM-åpningen i Nove Mesto.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

– Jeg følte jeg aldri helt kom opp til Simon. Jeg prøvde bare å fokusere på meg selv, Julia klarte jeg ikke å gjøre noe med. Jeg er veldig fornøyd med det jeg gjennomførte og de det utgangspunktet de andre ga meg, sier Tandrevold til NRK.

Hun gikk i ensom majestet inn til fransk gull, og kunne ta seg tid til en rekke high fives allerede før målgang.

I målområdet ble hun møtt av jublende lagkamerater – og Frankrike innkasserte den aller første gullmedaljen i VM. Tandrevold passerte målstreken 45 sekunder etter Frankrikes ankerkvinne.

– Det er ikke noe sjokkerende at Frankrike kommer og er så sterke. Jeg synes vi skal være mer fornøyd med sølv enn skuffet over at det ikke ble gull, sier Karoline Knotten til NRK.

Siste nytt

 • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

  Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

  – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

  – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

  Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

  Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

  – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

  – Har du tenkt mye på det?

  – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

  – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

  NM ski Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

  Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

  – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

  Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

  Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

  Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

  – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

  Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

  Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

  Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

  Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

  Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

  Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal