Hopp til innhold

Avslører forhold til tysk stjerne: – Fikk kyss og klem i målområdet

Karoline Knotten (28) og Philipp Nawrath (30) er skiskytingens nye superpar. De to stjernene finner støtte i hverandre, men noen ganger synes lagvenninnene at støtten til tyskeren kan gå litt for langt.

Nawrath Knotten

NYTT PAR: Philipp Nawrath og Karoline Knotten har blitt kjærester.

Livet smiler for Karoline Knotten for tiden. Kanskje ikke så rart etter en solid start på sesongen, men det er ikke bare sportslige årsaker til at gliset sitter ekstra løst på.

«Hvorfor er du så fornøyd? Hvorfor går du rundt og gliser sånn?» har andre i skiskyttermiljøet spurt henne om den siste tiden.

Årsaken heter Philipp Nawrath, er en av verdens beste skiskyttere og Knottens nye kjæreste.

– Han er en veldig bra kar. Vi koser oss, smiler hun.

Karoline Knotten har hatt en pangstart på sesongen. Deler av skylden for det kan kanskje kjærligheten ha.

Karoline Knotten har hatt en pangstart på sesongen. Deler av skylden for det kan kanskje kjærligheten ha.

– Vi har ikke skjult det

Paret ble observert sammen under verdenscupåpningen i Östersund og ryktemølla begynte å gå. Torsdag spurte NRK Nawrath om han hadde fått seg norsk kjæreste.

– Ingen kommentar, sa han mens han rødmet under munnbindet.

«Jeg hadde ikke snakket med deg, så jeg visste ikke hva jeg skulle si», gjenforteller Knotten om samtalen dem imellom etterpå.

Karoline Knotten

NORSK STJERNE: Karoline Knotten.

Foto: Reuters

Hun har ingen problemer om å fortelle om sin nye flamme, og sier at de aldri har prøvd å skjule noe som helst.

Vi har ikke skjult det, vi har bare ikke markedsført det på en måte. Jeg fikk kyss og klem i målområdet. Så de som ville få det med seg, fikk det med seg, sier hun om episoden i Östersund.

Nawrath har én seier og tre pallplasser denne sesongen, mens Knotten har en andreplass og flere topplasseringer. De er begge topp fem i verdenscupen sammenlagt.

De to kom i snakk under en fest i Holmenkollen, og sendte hverandre blikk gjennom det neste året. Da det igjen var klart for avslutningsfest på toppen av Oslo, ble det mer prat og siden har de holdt det gående.

Skiskytterkvinnene har i flere generasjoner drevet med strikking når de hviler. Nå har NRK utfordret de for å se hvem som egentlig behersker strikking best.

Skiskytterkvinnene har i flere generasjoner drevet med strikking når de hviler. Nå har NRK utfordret de for å se hvem som egentlig behersker strikking best.

Duellerer mot hverandre

Knotten mener det er flere fordeler med å ha en skiskytterkjæreste. De satser begge mot toppen og tar knallharde valg på veien dit.

Jeg synes det er stas og deilig å ha en som forstår. Vi er ganske like. Han forstår mine valg og jeg forstår hans valg. Da er det greit at vi ikke møtes, for vi er fokusert og profesjonelle på det vi gjør, sier hun.

De går av naturlige årsaker aldri direkte mot hverandre. Men som to konkurransemennesker, utvikles det likevel en intern parduell.

Når jeg gjorde det bra, sa han at det var litt skummelt for han. Så da vant han dagen etter bare for å overgå min andreplass. Det var gøy når begge var i gult og vi kunne ha det litt for oss selv, sier Knotten og forteller at hun har blitt tatt veldig godt imot på de tyske laget.

Les også Mystiske magesmerter og intens hovudverk: Slik har stjerna teke grep mot helseplagene

Karoline Knotten

Beskyldt for å være sviker

Så langt har det gått at hun blir anklaget for å ikke heie på Norge i dueller mot Tyskland. Under stafetten i Östersund kom Nawrath og Tarjei Bø inn på standplass samtidig, og de norske kvinnene fulgte spent med.

– Philipp trakk av et halvt sekund før Tarjei og jeg sa «yes». «Du din sviker», sa de andre.

«Hæ, jeg heia på Tarjei!»

«Nei, du heia på Tyskland, du!»

«Nei, jeg heia på Philipp og de norske», gjengir Knotten fra samtalen med lagvenninnene, da de mente at de hadde avslørt hennes nye følelser for Nawraths hjemland.

Herrenes jaktstart i Hochfilzen lørdag starter kl. 12.15. Kvinnene skal i aksjon kl. 14.45. Begge rennene representert med én utøver fra sportens nye superpar.

Siste nytt

 • Borchgrevink utnevnt til ny Vålerenga-kaptein: – En ære

  Christian Borchgrevink ble i dag presentert som Vålerengas nye kaptein.

  Det melder klubben på sin nettside.

  Laget har vært uten kaptein etter at midtstopper og landslagsspiller Stefan Strandberg annonserte at han måtte legge opp etter en livstruende blodpropp.

  – Det er et vanvittig ansvar og rett og slett en ære. Det er stort, og jeg tror de fleste som kjenner meg og som har fulgt Vålerenga lenge nok, kommer til å forstå at dette betyr en del for meg, sier han.

  Vålerenga-trener Geir Bakke mener valget om lagets nye kaptein var enkelt.

  – Han tar ansvar, han bryr seg om folk rundt seg, ser mennesker og skjønner mye fotball. Det valget var egentlig ganske åpenbart, sier han.

  24-åringen har gått gradene i klubben siden han var juniorspiller i klubbens akademi.

  Vålerenga hadde en marerittsesong og rykket ned fra landets toppdivisjon for første gang siden 2000.

  (NTB)

  ZihbJQVyAE4
  Foto: NTB
 • Straffet for bedrageri - meldte mekanikeren på ritt

  Sykkellaget Cynisca Cycling tydde til kreative og ulovlige grep for å få starte rittet Argenta Classic.

  Hvert lag var påkrevd å stille med fem ryttere, men Cynisca Cycling hadde bare fire tilgjengelig. Da ba sportsdirektør Danny Van Heute laget om å lyge og si at den femte rytteren var blitt syk.

  Arrangøren krevde likevel at de måtte være fem. Da sendte Van Haute avgårde lagets mekaniker Moira Barrett, utkledd i lagets drakt og med munnbind for å skjule sin egentlige identitet.

  Hun presenterte seg som og signerte som lagets femte utøver. Stuntet ble avslørt og nå har straffen fra Det internasjonale sykkelforbundet kommet:

  Van Heute er utestengt fra all sykkelsport ut året, mens Barrett kan returnere 1. september. Rytterne Anna Hicks, Cara O’Neil, Katherine Sarkisov og Claire Windsor blir også straffet for bedrageri.

  X90016
  Foto: Stefano Rellandini / Reuters Creative
 • Everton sitt poengtrekk reduseres

  Everton anket dommen de fikk om trekk på ti poeng, og mandag ble den redusert til seks poeng. Det bekrefter Premier League på sin nettside.

  Det gjør at klubben rykker opp to plasser på tabellen, og ligger nå på en 15. plass – fem poeng over nedrykksstreken.

  Everton ble i november trukket ti poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på Premier Leagues finansielle fairplay-regler. Det er den strengeste poengstraffen i ligaens historie.

  Det skapte store reaskjoner fra Everton-supporterne. Under hjemmekampen mot Manchester United i november holdt samtlige tilskuere opp plakater med Premier League-logoen og ordet «korrupt».

  uKpWIcM7juo
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal