Hopp til innhold

United-manager ten Hag: – Begynnelsen på en ny æra for klubben

Flere tusen Manchester United-supportere protesterte mot klubbens eiere, Glazer-familien, før storoppgjøret mot Liverpool. Men innenfor stadionportene fikk de servert festfotball.

Sancho

Én time før kampstart samlet flere tusen United-supportere seg i et demonstrasjonstog som gikk mot Old Trafford.

Supporterne ønsker nye eiere og på flere plakater sto det «Glazers out» og «United for sale». Liknende budskap ble ropt fra mengden som ble akkompagnert av rykende bluss.

Protester utenfor Old Trafford

MARSJ: Tusenvis av United-supportere gikk sammen i protest mot Old Trafford.

Foto: Peter Byrne / Pa Photos

Protestmarsjen hadde vært varslet i lang tid og politiet hadde satt inn ekstra mannskap, ifølge Manchester Evening News.

– Flere her er rasende og det er grunnen til at de protesterer her. Planen er å protestere fredelig og politiet sier det foreløpig ikke har vært noe tilløp, forteller Viaplay-reporter Jonas Bergh-Johnsen, som var til stede utenfor Old Trafford.

– Sender Milner tilbake til Merseyside

Kampen startet som oppsatt, men ropene mot den amerikanske eierfamilien ljonget ut over tribunene. Protestene så ut til å motivere Manchester United-spillerne.

For mannskapet til Erik ten Hag gikk ut med en helt annen intensitet og vilje enn i sesongens to første kamper.

Det ga nesten umiddelbart utslag da Bruno Fernandes ble spilt mellom Liverpool-stopperne og fikk dyttet ballen til svenske Anthony Elanga. Helt alene med Alisson satt svensken ballen i stolpen.

Sancho

MÅlKLEM: Jadon Sancho sendte United i ledelsen.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Men bare noen minutter senere var hellet med hjemmelaget. United bladde opp et nydelig angrep hvor Elanga til slutt fant Jadon Sancho foran mål. Vingen var iskald før han satt ballen sikkert i mål til supporternes store glede.

– Her viser Jadon Sancho hvorfor han kosta så mye. Han er rolig som skjæra på tunet og sender nesten James Milner tilbake til Merseyside, skrøt Viaplay-ekspert Pål André Helland i pausestudio.

Gleden varte helt til pause, men det var bare marginer som hindret Bruno Fernandes fra å sette ballen i eget nett.

Etter et hjørnespark ble det kaotisk i hjemmelagets 16-meter og portugiseren tuppet ballen mot eget mål. Heldigvis for han traff ballen Lisandro Martínez som fikk klarert.

– En ny æra i klubben

I pausen satt Erik ten Hag inn Anthony Martial som spiss, mens Cristiano Ronaldo ble sittende på benken. Det fikk nederlenderen betalt for da Martial satt i gang en kontring og spilte Marcus Rashford alene med keeper.

Uniteds nummer ti var aldri i tvil og doblet ledelsen i nærmeste hjørne.

– Nå har de gått fra å håpe til å tro på Drømmenes Teater. Er det dette som skal snu det for Manchester United?, utbrøt Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Liverpool kom farlig frempå mot slutten, og David de Gea leverte flere strålende redninger. Men etter en lekker refleksredning fikk Mohamed Salah stanget ballen bak spanjolen til 1-2.

Rashford

TIL HIMMELS: United-supporterne jubler etter at Marcus Rashford doblet ledelsen.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Og det ble også stillinga ved full tid.

– De reiser seg mesterlig mot erkerrivalene Liverpool. Deres egne Marcus Rashford og Jadon Sancho sørget for en etterlengtet seier, oppsummerte Wikestad og fikk støtte fra studio:

– Mange spillere som har vært borte de siste årene ble vekket til live i dag. Old Trafford ble vekket til live i dag, slo tidligere United-spiller og Viaplay-ekspert Bojan Djordjic fast.

Etter kampen var hjemmelagets målscorere fornøyde.

– Det er en massiv seier for klubben. Uansett hvilke omstendigheter det er er det en stor seier for klubben, sier Marcus Rashford i et intervju vist på Viaplay.

– Det betyr mye. De første kampene våre gikk ikke så bra, så vi trengte en seier i dag. Den siste uken har vært vond, men vi har jobbet hardt, istemmer Jadon Sancho.

Premier League - Manchester United v Brighton & Hove Albion

Manchester United-manager Erik ten Hag.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Manchester Uniteds seier over Liverpool er begynnelsen på en ny æra i klubben, mente manager Erik ten Hag etter kampen.

– Jeg ville ha en annen tilnærming, en annen holdning, sier Ten Hag, ifølge BBC.

Han sier laget viste en helt annen holdning og kampvilje på banen enn tidligere.

– Vi kan snakke om taktikk, men det handler om holdning, kommenterer United-manageren.

Tidligere Manchester United-kaptein Gary Neville var begeistret over prestasjonen til sitt gamle lag, etter å ha vært svært kritisk tidligere.

– Jeg tror ikke det jeg akkurat har sett, sa Neville, nå Sky Sports-ekspert, etter kampen. Han har vært svært kritisk til gamleklubben de siste ukene.

– Jeg er helt lamslått - jeg trodde ikke det var mulig.

Premier League - Manchester United fans protest ahead of Liverpool match

ANNONSE: Slik lyder United-supporternes annonse. På banneret ser man et bilde av Sir Jim Ratcliffe som er interessert i å kjøpe klubben.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Roten til alle de dårlige resultatene

Protestene mandag kom etter at misnøyen med klubbens amerikanske eiere har vart i flere år, men har tiltatt i styrke de siste årene.

Fotballskribent i NRK, Thore Haugstad, mener protestene er forståelige.

– Glazer-familien er jo egentlig roten til alle de dårlige resultatene til Manchester United de siste ti årene. De har tatt enorme summer ut av klubben og de har satt klubben i gjeld. Jeg tror de er de eneste eierne i PL som tar utbytte ut av klubben, selv om de gjør det dårlig, sier Haugstad.

– Det er veldig rart å se utenfra hvorfor de ikke kan ansette erfarne og kompetente folk som kan backe treneren sportslig sett. Det har de ikke gjort, og derfor fremstår fortsatt United som kaotiske og inkompetente på det nivået, fortsetter skribenten.

Britain Soccer Manchester United

TUSENVIS: Stort oppmøte utenfor Old Trafford.

Foto: Peter Byrne / AP

Den siste tiden har forretningsmannen Sir Jim Ratcliffe mer enn antydet at han kan være interessert i å kjøpe aksjer i United. Samtidig har det kommet rapporter om at Glazer-familien skal være åpne for å selge deler av klubben.

Manchester United avlyste lagmøtet på The Lowry Hotel før kampen etter at en rekke United-fans møtte opp utenfor hotellet for å protestere mot Glazer-familien.

Ifølge Manchester Evening News fryktet sikkerhetsvakter i klubben at protesten skulle utarte og dermed sette sikkerheten til spillerne i fare.

Da Manchester United og Liverpool møttes i mai 2021, ble kampen utsatt etter at flere fans brøt seg inn på Old Trafford i protest mot Glazer-familien for deres rolle i den planlagte europeiske superligaen.

Les også Store protester i Manchester: Fans tok seg inn på Old Trafford

cTMs83cESSQ

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal