Stjernen kollapset – mistet sluttspillplassen på 45 sekunder

FREDRIKSTAD/OSLO (NRK): Stjernen hadde den siste sluttspillplassen i sin hule hånd, men kollapset med drøye minuttet igjen å spille. Dermed gikk plassen til Lørenskog i stedet.

Stjernen - Manglerud

SLAPP INN TO: Stjernen-spillerne fortviler etter at sluttspillplassen røyk i løpet av et drøyt minutt i siste periode mot Manglerud.

Foto: TV 2 Sportskanalen

Laster innhold, vennligst vent..

Alle medaljene i eliteserien i ishockey var delt ut før siste serierunde, og det største spenningsmomentet var hvilket lag som fikk den siste sluttspillsplassen og hvilket lag som skal spille nedrykkskvalifisering.

Lørenskog hadde den viktige åttendeplassen på tabellen før runden, men tapte til slutt 3–6 Vålerenga på egen is i Furuset Forum.

Bordet var dekket for Stjernen.

To inn på 45 sekunder

Og de fikk en drømmestart mot Manglerud hjemme i Fredrikstad, og ledet hele 3–0 i starten av andre periode.

– Man burde ha full kontroll på hjemmeis når man leder 3-0, men det har vært en gjenganger denne sesongen at vi ikke klarer å dra det i land til vår fordel, sier Stjernens Michael Eskesen til NRK.

For gjestene slo hardt tilbake tre ganger. Stjernen tok på ny ledelsen ved Niklas Bröms, men så startet for alvor dramatikken.

4–3 var fortsatt stillingen da Manglerud fikk en dropp med ett minutt og 15 sekunder igjen på klokka. Etter en kort timeout, ble pucken spilt ut til Christopher Calnan. Han fyrte løs fra midtsonen og rett i mål.

Og det var ikke over. For med bare 33 sekunder på klokka, scoret Manglerud igjen og sikret 5-4-seier.

Må spille kvalik

Dermed tok Lørenskog likevel den åttende og siste sluttspillplassen, mens Stjernen må spille kvalifisering mot 1. divisjonslagene Narvik (vinner) og Ringerike (2.-plass), samt eliteseriejumbo Kongsvinger. Sistnevnte avsluttet seriespillet med 1-4-tap mot tabellfirer Frisk Asker.

– Vi skulle aldri vært i den situasjonen. Det tar nok et par dager å komme over dette tapet og nederlaget. Så skal vi legge ned en ordentlig innsats for å ta de poengene vi trenger for å beholde plassen i eliteserien, sier Eskesen.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Etter alle kampene var ferdigspilt var det valg av kvartfinalemotstandere. Mester Storhamar valgte å åpne sluttspillet mot Lørenskog. Resten av kvartfinalene: Sparta Sarpsborg – Manglerud Star, Lillehammer – Vålerenga, Frisk Asker – Stavanger Oilers.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 14. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Greenwood sikret United-seier

  Mason Greenwood (17) ble kampens eneste målscorer da Manchester United slo Inter 1–0 i en treningskamp i Singapore lørdag.

  Greenwood scoret i sin andre kamp på rad, han satte 1–0-målet mot Leeds tidligere denne uken.

  Mason greenwood
  Foto: Roslan Rahman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal