Stjernen kollapset – mistet sluttspillplassen på 45 sekunder

FREDRIKSTAD/OSLO (NRK): Stjernen hadde den siste sluttspillplassen i sin hule hånd, men kollapset med drøye minuttet igjen å spille. Dermed gikk plassen til Lørenskog i stedet.

Stjernen - Manglerud

SLAPP INN TO: Stjernen-spillerne fortviler etter at sluttspillplassen røyk i løpet av et drøyt minutt i siste periode mot Manglerud.

Foto: TV 2 Sportskanalen

Laster innhold, vennligst vent..

Alle medaljene i eliteserien i ishockey var delt ut før siste serierunde, og det største spenningsmomentet var hvilket lag som fikk den siste sluttspillsplassen og hvilket lag som skal spille nedrykkskvalifisering.

Lørenskog hadde den viktige åttendeplassen på tabellen før runden, men tapte til slutt 3–6 Vålerenga på egen is i Furuset Forum.

Bordet var dekket for Stjernen.

To inn på 45 sekunder

Og de fikk en drømmestart mot Manglerud hjemme i Fredrikstad, og ledet hele 3–0 i starten av andre periode.

– Man burde ha full kontroll på hjemmeis når man leder 3-0, men det har vært en gjenganger denne sesongen at vi ikke klarer å dra det i land til vår fordel, sier Stjernens Michael Eskesen til NRK.

For gjestene slo hardt tilbake tre ganger. Stjernen tok på ny ledelsen ved Niklas Bröms, men så startet for alvor dramatikken.

4–3 var fortsatt stillingen da Manglerud fikk en dropp med ett minutt og 15 sekunder igjen på klokka. Etter en kort timeout, ble pucken spilt ut til Christopher Calnan. Han fyrte løs fra midtsonen og rett i mål.

Og det var ikke over. For med bare 33 sekunder på klokka, scoret Manglerud igjen og sikret 5-4-seier.

Må spille kvalik

Dermed tok Lørenskog likevel den åttende og siste sluttspillplassen, mens Stjernen må spille kvalifisering mot 1. divisjonslagene Narvik (vinner) og Ringerike (2.-plass), samt eliteseriejumbo Kongsvinger. Sistnevnte avsluttet seriespillet med 1-4-tap mot tabellfirer Frisk Asker.

– Vi skulle aldri vært i den situasjonen. Det tar nok et par dager å komme over dette tapet og nederlaget. Så skal vi legge ned en ordentlig innsats for å ta de poengene vi trenger for å beholde plassen i eliteserien, sier Eskesen.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Etter alle kampene var ferdigspilt var det valg av kvartfinalemotstandere. Mester Storhamar valgte å åpne sluttspillet mot Lørenskog. Resten av kvartfinalene: Sparta Sarpsborg – Manglerud Star, Lillehammer – Vålerenga, Frisk Asker – Stavanger Oilers.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

 • Viktor Hovland likt med Tiger Woods

  Viktor Hovland falt ytterligere på resultatlista på dag tre i PGA-mesterskapet lørdag. Han deler 59.-plassen med golflegenden Tiger Woods. Før den avsluttende runden på Harding Park-banen i San Francisco i dag ligger Hovland to slag over par.

  Victor Hovland på PGA-turnering i San Fransisco lørdag 8.8.2020
  Foto: Sean M. Haffey / AFP / NTB Scanpix
 • Messi-magi da Barcelona gikk videre

  Da Barcelona og Napoli møttes i Italia endte det 1-1, men på spansk jord ble det vanskeligere for italienerne å få med seg et godt resultat.

  Lionel Messi scoret et kunstmål og skaffet en straffe da Barcelona vant 3-1 (4-2) og sikret en plass i semifinalen i Mesterligaen.

  Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Napoli
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal