Stjernen kollapset – mistet sluttspillplassen på 45 sekunder

FREDRIKSTAD/OSLO (NRK): Stjernen hadde den siste sluttspillplassen i sin hule hånd, men kollapset med drøye minuttet igjen å spille. Dermed gikk plassen til Lørenskog i stedet.

Stjernen - Manglerud

SLAPP INN TO: Stjernen-spillerne fortviler etter at sluttspillplassen røyk i løpet av et drøyt minutt i siste periode mot Manglerud.

Foto: TV 2 Sportskanalen

Laster innhold, vennligst vent..

Alle medaljene i eliteserien i ishockey var delt ut før siste serierunde, og det største spenningsmomentet var hvilket lag som fikk den siste sluttspillsplassen og hvilket lag som skal spille nedrykkskvalifisering.

Lørenskog hadde den viktige åttendeplassen på tabellen før runden, men tapte til slutt 3–6 Vålerenga på egen is i Furuset Forum.

Bordet var dekket for Stjernen.

To inn på 45 sekunder

Og de fikk en drømmestart mot Manglerud hjemme i Fredrikstad, og ledet hele 3–0 i starten av andre periode.

– Man burde ha full kontroll på hjemmeis når man leder 3-0, men det har vært en gjenganger denne sesongen at vi ikke klarer å dra det i land til vår fordel, sier Stjernens Michael Eskesen til NRK.

For gjestene slo hardt tilbake tre ganger. Stjernen tok på ny ledelsen ved Niklas Bröms, men så startet for alvor dramatikken.

4–3 var fortsatt stillingen da Manglerud fikk en dropp med ett minutt og 15 sekunder igjen på klokka. Etter en kort timeout, ble pucken spilt ut til Christopher Calnan. Han fyrte løs fra midtsonen og rett i mål.

Og det var ikke over. For med bare 33 sekunder på klokka, scoret Manglerud igjen og sikret 5-4-seier.

Må spille kvalik

Dermed tok Lørenskog likevel den åttende og siste sluttspillplassen, mens Stjernen må spille kvalifisering mot 1. divisjonslagene Narvik (vinner) og Ringerike (2.-plass), samt eliteseriejumbo Kongsvinger. Sistnevnte avsluttet seriespillet med 1-4-tap mot tabellfirer Frisk Asker.

– Vi skulle aldri vært i den situasjonen. Det tar nok et par dager å komme over dette tapet og nederlaget. Så skal vi legge ned en ordentlig innsats for å ta de poengene vi trenger for å beholde plassen i eliteserien, sier Eskesen.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Etter alle kampene var ferdigspilt var det valg av kvartfinalemotstandere. Mester Storhamar valgte å åpne sluttspillet mot Lørenskog. Resten av kvartfinalene: Sparta Sarpsborg – Manglerud Star, Lillehammer – Vålerenga, Frisk Asker – Stavanger Oilers.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal