Stjernen kollapset – mistet sluttspillplassen på 45 sekunder

FREDRIKSTAD/OSLO (NRK): Stjernen hadde den siste sluttspillplassen i sin hule hånd, men kollapset med drøye minuttet igjen å spille. Dermed gikk plassen til Lørenskog i stedet.

Stjernen - Manglerud

SLAPP INN TO: Stjernen-spillerne fortviler etter at sluttspillplassen røyk i løpet av et drøyt minutt i siste periode mot Manglerud.

Foto: TV 2 Sportskanalen

Laster innhold, vennligst vent..

Alle medaljene i eliteserien i ishockey var delt ut før siste serierunde, og det største spenningsmomentet var hvilket lag som fikk den siste sluttspillsplassen og hvilket lag som skal spille nedrykkskvalifisering.

Lørenskog hadde den viktige åttendeplassen på tabellen før runden, men tapte til slutt 3–6 Vålerenga på egen is i Furuset Forum.

Bordet var dekket for Stjernen.

To inn på 45 sekunder

Og de fikk en drømmestart mot Manglerud hjemme i Fredrikstad, og ledet hele 3–0 i starten av andre periode.

– Man burde ha full kontroll på hjemmeis når man leder 3-0, men det har vært en gjenganger denne sesongen at vi ikke klarer å dra det i land til vår fordel, sier Stjernens Michael Eskesen til NRK.

For gjestene slo hardt tilbake tre ganger. Stjernen tok på ny ledelsen ved Niklas Bröms, men så startet for alvor dramatikken.

4–3 var fortsatt stillingen da Manglerud fikk en dropp med ett minutt og 15 sekunder igjen på klokka. Etter en kort timeout, ble pucken spilt ut til Christopher Calnan. Han fyrte løs fra midtsonen og rett i mål.

Og det var ikke over. For med bare 33 sekunder på klokka, scoret Manglerud igjen og sikret 5-4-seier.

Må spille kvalik

Dermed tok Lørenskog likevel den åttende og siste sluttspillplassen, mens Stjernen må spille kvalifisering mot 1. divisjonslagene Narvik (vinner) og Ringerike (2.-plass), samt eliteseriejumbo Kongsvinger. Sistnevnte avsluttet seriespillet med 1-4-tap mot tabellfirer Frisk Asker.

– Vi skulle aldri vært i den situasjonen. Det tar nok et par dager å komme over dette tapet og nederlaget. Så skal vi legge ned en ordentlig innsats for å ta de poengene vi trenger for å beholde plassen i eliteserien, sier Eskesen.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Etter alle kampene var ferdigspilt var det valg av kvartfinalemotstandere. Mester Storhamar valgte å åpne sluttspillet mot Lørenskog. Resten av kvartfinalene: Sparta Sarpsborg – Manglerud Star, Lillehammer – Vålerenga, Frisk Asker – Stavanger Oilers.
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal