NRK Meny
Normal

Stjernekrangelen som ryster formel 1-sporten

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton fyrer løs mot erkerivalen og Ferrari-fører Sebastian Vettel. Etter kollisjonen sist helg vurderer det internasjonale forbundet å gripe inn.

Sebastian Vettel Lewis Hamilton

KJØLIG: Lewis Hamilton jubler for seier i mai i år. Nå er ikke Hamilton like fornøyd, særlig med rivalen Sebastian Vettel (til venstre).

Foto: Manu Fernandez / AP

– Vi så i dag hvordan en verdensmester kan oppføre seg. Forhåpentligvis sitter det ikke unger hjemme og lærer av oppførselen.

Det sa Hamilton i intervjuet med pressen etter «kaosløpet» i Aserbajdsjan Grand Prix. Etter en kollisjon på banen skulle løpet restartes.

Vettel lå like bak Hamilton da sistnevnte så ut til å bremse. Tyskeren kjørte på Hamilton bakfra, og ble rasende. Han kjørte opp på siden av Hamilton og dundret inn i siden på bilen hans.

Deretter haglet ukvemsordene mellom førerne.

Jeg synes han skal skamme seg.

Lewis Hamilton

– Hva f ...!? ropte Vettel bak rattet.

Tyskeren mener Hamilton bremset med vilje, men den britiske superstjernen hevdet han var uskyldig.

Lewis Hamilton. Sebastian Vettel,

RIVALER: Sebastian Vettel (til venstre) og Lewis Hamilton på pallen sammen under Canada Grand Prix 10 juni i år. Hamilton vant foran Vettel.

Foto: Ryan Remiorz / AP

– En skam

Sebastian Vettel fikk ti sekunders straff for ugjerningen, mens Hamilton slapp unna. Etter løpet fortsatte ordkrigen mellom Formel 1-stjernene.

– Å krasje i en annen på den måten er en skam. Jeg synes han skal skamme seg. Hvis han vil vise seg som en mann kan han gjøre det utenfor bilen, ansikt til ansikt, tordnet Hamilton, som ikke sparte på kruttet mot sin tyske konkurrent.

Tyske Vettel endte på fjerdeplass i løpet, plassen foran Hamilton. Han var tydelig oppgitt over at Hamilton slapp ustraffet unna.

– Når jeg blir straffet, synes jeg at han skal straffes, sa Vettel etter løpet.

Les også: Fra fjernstyrt bil til formel 1: Hamiltons «umulige» bragd

Etter hendelsen vurderer det internasjonale motorsportforbundet (FIA) å iverksette ytterligere sanksjoner mot Ferrari-fører Vettel. Mandag kommer det en avgjørelse fra forbundet.

Etter 8 VM-runder leder Sebastian Vettel sammendraget med 153 poeng. 14 poeng bak jakter Lewis Hamilton, og i de syv første VM-rundene gikk alt fredelig for seg. I Aserbajdsjan startet det skitne spillet.

Kaos i Aserbajdsjan

Fortsettelsen blir ikke pen, tror Mercedes-sjef Toto Wolff.

– Sporten trenger et rivaleri, og det vi så i Baku er sånt man liker å se i et mesterskap. Når verdens beste konkurrerer mot hverandre om VM-tittelen kan de ikke være venner, sier Wolff ifølge ESPN.

Kollisjonen rystet både publikum og TV-seere. Senere har Aserbajdsjan Grand Prix fått tilnavnet «kaosløpet».

– Det var herlig å se på. Det var adrenalin og mye følelser. Vettel gjorde noe dumt, men har fått sin straff. La det være, mener tidligere Formel 1-fører og Hamilton-lagkamerat Jenson Button.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ruud røk ut i Slovakia

  Med 0-2-tap mot Sergio Gutiérrez-Ferrol, er Casper Ruud ute allerede i andre runde av ATP-challenger-turneringen i Slovakia.

  Gutiérrez-Ferrol vant med settsifrene 6-4, 6–1.

  ruud
  Foto: Christophe Archambault / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania