Stjernekrangelen som ryster formel 1-sporten

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton fyrer løs mot erkerivalen og Ferrari-fører Sebastian Vettel. Etter kollisjonen sist helg vurderer det internasjonale forbundet å gripe inn.

Sebastian Vettel Lewis Hamilton

KJØLIG: Lewis Hamilton jubler for seier i mai i år. Nå er ikke Hamilton like fornøyd, særlig med rivalen Sebastian Vettel (til venstre).

Foto: Manu Fernandez / AP

– Vi så i dag hvordan en verdensmester kan oppføre seg. Forhåpentligvis sitter det ikke unger hjemme og lærer av oppførselen.

Det sa Hamilton i intervjuet med pressen etter «kaosløpet» i Aserbajdsjan Grand Prix. Etter en kollisjon på banen skulle løpet restartes.

Vettel lå like bak Hamilton da sistnevnte så ut til å bremse. Tyskeren kjørte på Hamilton bakfra, og ble rasende. Han kjørte opp på siden av Hamilton og dundret inn i siden på bilen hans.

Deretter haglet ukvemsordene mellom førerne.

Jeg synes han skal skamme seg.

Lewis Hamilton

– Hva f ...!? ropte Vettel bak rattet.

Tyskeren mener Hamilton bremset med vilje, men den britiske superstjernen hevdet han var uskyldig.

Lewis Hamilton. Sebastian Vettel,

RIVALER: Sebastian Vettel (til venstre) og Lewis Hamilton på pallen sammen under Canada Grand Prix 10 juni i år. Hamilton vant foran Vettel.

Foto: Ryan Remiorz / AP

– En skam

Sebastian Vettel fikk ti sekunders straff for ugjerningen, mens Hamilton slapp unna. Etter løpet fortsatte ordkrigen mellom Formel 1-stjernene.

– Å krasje i en annen på den måten er en skam. Jeg synes han skal skamme seg. Hvis han vil vise seg som en mann kan han gjøre det utenfor bilen, ansikt til ansikt, tordnet Hamilton, som ikke sparte på kruttet mot sin tyske konkurrent.

Tyske Vettel endte på fjerdeplass i løpet, plassen foran Hamilton. Han var tydelig oppgitt over at Hamilton slapp ustraffet unna.

– Når jeg blir straffet, synes jeg at han skal straffes, sa Vettel etter løpet.

Les også: Fra fjernstyrt bil til formel 1: Hamiltons «umulige» bragd

Etter hendelsen vurderer det internasjonale motorsportforbundet (FIA) å iverksette ytterligere sanksjoner mot Ferrari-fører Vettel. Mandag kommer det en avgjørelse fra forbundet.

Etter 8 VM-runder leder Sebastian Vettel sammendraget med 153 poeng. 14 poeng bak jakter Lewis Hamilton, og i de syv første VM-rundene gikk alt fredelig for seg. I Aserbajdsjan startet det skitne spillet.

Kaos i Aserbajdsjan

Fortsettelsen blir ikke pen, tror Mercedes-sjef Toto Wolff.

– Sporten trenger et rivaleri, og det vi så i Baku er sånt man liker å se i et mesterskap. Når verdens beste konkurrerer mot hverandre om VM-tittelen kan de ikke være venner, sier Wolff ifølge ESPN.

Kollisjonen rystet både publikum og TV-seere. Senere har Aserbajdsjan Grand Prix fått tilnavnet «kaosløpet».

– Det var herlig å se på. Det var adrenalin og mye følelser. Vettel gjorde noe dumt, men har fått sin straff. La det være, mener tidligere Formel 1-fører og Hamilton-lagkamerat Jenson Button.

Siste nytt

 • Neymars straff redusert

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har redusert Neymars utestenging frå tre til to meisterligakampar. Det betyr at superstjerna er klar for PSGs kamp mot Brugge 22. oktober.

  Neymar blei utestengd for sterke angrep mot dommarane på sosiale media etter PSGs kamp mot Manchester United i mars. PSG blei slått ut etter at United fekk straffe i kampens siste minutt.

  Neymar
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP
 • Tour-vinnaren droppar VM

  Egan Bernal, vinnar av årets Tour de France,står over VM i engelske Harrogate i slutten av denne månaden, melder Colombias sykkelforbund.

  Det blir ikkje oppgitt nokon grunn for at han droppar VM.

  bernal
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Kippernes også ute av VM

  Silje Knutsen Kippernes tapte 4-1 for tyrkiske Zeynep Yetgil i første kamp i bryte-VM.

  Ettersom Yetgil tapte sin neste kamp, er Kippernes slått ut.

  Søndag og i går blei også Norges fire mannlege brytarar slått i dei første VM-rundane.

  Silje Kippernes
  Foto: Norges Bryteforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal