Hopp til innhold

Reagerer etter kumlokk-skandalen i Formel 1: – Skammelig

Carlos Sainz var maks uheldig i Las Vegas' comeback som Formel 1-arrangør. Han kjørte på rammen til et kumlokk og blir deplassert etter å ha fikset bilen.

Sainz

Uhellet førte til at torsdagens første treningsomgang ble stanset etter bare 21 minutter. Sainz' bil ga fra seg store gnisninger etter å ha truffet kumlokket.

Ferrari-sjef Frederic Vasseur var svært misfornøyd.

– Det er mange deler som er ødelagt på bilen. Det er uakseptabelt. Det har kostet oss en formue, sa han i etterkant av episoden.

På verkstedet måtte reparatørene bytte ut deler til motoren. Siden det var tredje gang Sainz måtte gjøre slike endringer, får han automatisk en gridstraff i helgens Grand Prix-løp. Spanjolen blir deplassert ti plasser, og startposisjonen avhenger av hvordan han gjør det i kvalifiseringen.

RstIKYqHyfk

REAGERER: Ferrari-sjef Fred Vasseur mente feilen fra Det internasjonale bilforbundet var uakseptabel.

Foto: AFP

Reaksjoner

Spanjolens straff har skapt reaksjoner i sosiale medier og blant Formel-1 eksperter. Flere mener Formel-1 på betale for skadene og at Sainz aldri skulle fått noen straff.

– Meget spesielt. Man skulle tro det var et unntak i regelverket for å unnta Carlos Sainz en straff, skriver Stein Pettersen på meldingstjenesten X.

Den britiske Formel-1 eksperten Kunal Shah kommer med en kraftsalve mot Det Internasjonale bilforbundet (FIA).

UsmgOtx0Bag

STORE SKADER: Bilen til Ferrari-sjåfør Carlos Sainz fikk store skader etter å ha truffet et kumlokk

Foto: AP

– FIAs baneinspeksjon er skammelig. Ferrari vil få mindre banetid i dag men, enda verre, dette vil få en kostbar innvirkning på selve budsjettaket, skriver han på X.

– Det er en tapssituasjon for Ferrari, og det er ikke rart at Frederic Vasseur er sint, fortsetter han.

Det er fortsatt usikkert om Ferrari kommer til å anke straffen fra FIA.

l5-eBbEvKA4

KLART: Hullet ble tettet igjen før fredagens andre trening i Las Vegas.

Foto: AP

Alpine-sjåfør Esteban Ocon fikk også store skader på bilen sin følge at å ha kjørt over det samme kumlokket som Sainz. På X skriver laget at de har måttet byttet chassiset på bilen.

Laget fikk ingen straff for delbyttet fordi de hadde flere endringer til gode uten å få straff.

Kritikk

Formel 1-løpet i Las Vegas er blitt møtt med en solid dose kritikk. Den stilner neppe etter torsdagens avbrudd. Arrangørene inspiserte i etterkant alle løse kumlokk på den vel seks kilometer lange gatebanen i Las Vegas.

Den andre treningsomgangen skulle etter planen starte ved midnatt lokal tid (kl. 9 norsk tid), men ble utsatt i over to timer. Den varte i en time i stedet for 90 minutter.

Løpene i gamblingbyen skal kjøres sent på kvelden lokal tid. Torsdag startet den andre treningsomgangen så sent som klokken 02.30.

Det er første gang at det kjøres F1-løp i Las Vegas siden 1982.

Las Vegas skal igjen arrangere et Formel 1-løp. Det har ikke skjedd uten kontroverser og latterliggjøring. Blant annet sammenlignes banen med Spider Pig fra tegneserien The Simpsons.

Las Vegas skal igjen arrangere et Formel 1-løp. Det har ikke skjedd uten kontroverser og latterliggjøring. Blant annet sammenlignes banen med Spider Pig fra tegneserien The Simpsons.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Hele 90 prosent av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat.

Siste nytt

 • Casper Ruud tapte finalen i ATP-turneringen

  Casper Ruud måtte se seg slått av Jordan Thompson i finalen av Los Cabos-turneringen i Mexico.

  Australieren plukket sin første ATP-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. Thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller.

  Ruuds forrige ATP-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. Den endte imidlertid i tap for Andrej Rublev. Hans siste turneringsseier kom i Estoril 9. april.

  (NTB)

 • Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Arsenal tok sin femte strake seier i Premier League da de utklasset Newcastle lørdag kveld.

  London-klubben vant til slutt hele 4-1. Deres første mål var et selvmål av Botman, før Havertz, Saka og Kiwior scoret hvert sitt. Newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte Arsenal.

  Arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både City og Liverpool i nakken. Sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. City er ett poeng bak Liverpool, mens Arsenal er ett poeng bak City igjen.

  Martin Ødegaard var ikke involvert i noen av målene. Han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Martin Ødegaard feirer et av kveldens mål sammen med Gabriel.
 • Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Ikke siden forrige sesong har Henrik Kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. Det endret han på i Palisades Tahoe i California lørdag kveld.

  Kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. Med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass.

  – Er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte Kjetil Andre Aamodt på Viaplays sending.

  Marco Odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm.

  Amerikanske River Radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Henrik Kristoffersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal