Hopp til innhold

England-spillere tar Kane i forsvar etter kritikk: – Offer for taktisk spill

Kritikken hagler mot Harry Kane, som scoret sitt første mål i EM i åttedelsfinalen mot Tyskland. Lagkameratene er derimot ikke enige i de nedslående kommentarene.

Kane

Se kampens høydepunkt her.

England møtte Tyskland til dyst, og endte opp med å feie storlaget av banen med 2–0 i banken. Dermed er laget fra balløya videre til kvartfinalen, og der venter Ukraina - som sendte Sverige ut med 2-1 i ekstraomgangen.

Etter kampen raser debatten på sosiale medier, der flere mener Kane bør benkes til kvartfinalen – til tross for scoringen. Kritikerne mener Kane var fraværende mot Tyskland, og at han har slitt så langt i dette mesterskapet.

Det mener derimot ikke England-spillerne, som måtte ta Kane i forsvar etter Tyskland-triumfen.

Forsvarer lagkameraten

Jack Grealish mener Spurs-spissen må betale prisen for å være en superstjerne.

– Jeg tror det pågår mye taktisk spill som gjør det vanskelig for ham. Lag dobler i markeringsspillet for å stanse han, for Harry er vår mest omtalte spiller, sier Grealish.

Lagkamerat Declan Rice mener kritikken mot Kane er feilslått.

– Han løp sokkene av seg for laget, sier Rice.

Raheem Sterling satte inn kampens første mål, før Kane satte kronen på verket bare minutter seinere.

Dette var Kane sitt første mål i mesterskapet så langt. Selv sier han dette:

– Jeg har alltid tenkt som spiss at jeg må være klar for den neste, uansett når den kommer. Det kan ta tre kamper, det kan ta fem kamper, eller jeg kan skåre igjen i neste kamp. Det er en del av jobben, og jeg har alltid troen på at jeg kan sette sjansene når de kommer. Som spiss elsker jeg å skåre mål, jeg vil hjelpe laget så mye som mulig, sier Kane.

Leverer under pari

Det er spesielt førsteomgangen mot Tyskland som er gjenstand for kritikk. Etter en halvtime spilt, hadde Kane bare to touch på ballen.

Like før pause, feilet han i å sette en stor sjanse.

Tidligere spiss for England, Alan Shearer, mener Kane må kreve mer fra lagkameratene sine.

– Harry har mer å tilby. Det er mangel på bevegelse fra ham, og han må hjelpe laget mer. Han burde også avslutte bedre på sjansene sine. Han må gjøre mer, og tålmodigheten vil ta slutt, sa Shearer til BBC One og fortsatte:

– Hvis jeg var Harry Kane, da ville jeg skreket i garderoben fordi han ikke får ballen. Og jeg ville ikke sagt det på en høflig måte heller.

Liverpool-legenden Jamie Carragher, derimot, er lei.

Han gjør ikke nok. Jeg er dritt lei av at folk unnskylder prestasjonene hans og mener at medspillerne må gjøre mer for ham. Nei, han må gjøre mye mer selv. Det har vært altfor lett for Mats Hummels så langt, sa Jamie Carragher til The Telegraph i pausen.

Englands storscorer

Kampens store spiller derimot, det var Raheem Sterling.

Han har scoret tre av Englands fire mål i mesterskapet så langt, og gått fra å være hakkekylling til Englands store helt.

– Det er virkelig på tide å begynne å respektere det Raheem Sterling gjør i England-drakta, sa tidligere England-spiller Jermain Jenas til BBC etter scoringen.

Etter kampslutt var det en lykkelig Sterling som lot seg intervjue.

– Vi visste vi måtte varte opp med en stor prestasjon mot et godt lag i dag. Å gjøre dette for landet sitt, det vil alltid være spesielt, sier Sterling ifølge Daily Telegraph etter kampen.

Han forteller at han fryktet at VAR ville komme og ødelegge for England etter 1-0-scoringen.

– Jeg jublet, men i et halvsekund tenkte jeg «oi, håper det ikke er offside», forteller han med et smil.

lZJogu3FN7Q

GLEDE: To blide Raheem Sterling og Phil Foden etter scoringen.

Foto: MATTHEW CHILDS / AFP

– Skapt historie

England har holdt nullen gjennom hele gruppespillet, og nå suser de videre til kvartfinalen med nok en smultring.

Forsvarsspiller Harry Maguire hyller keeper Jordan Pickford i mål. Sisteskansen vartet opp med flere avgjørende redninger – og spesielt denne mot Timo Werner i første omgang, gikk ikke ubemerket hen:

– Jordan har vært fantastisk i hver kamp. Han er en topp keeper, og fortjener all hyllest han får. Er under enormt press, men han har vært fantastisk noe han også var i dag. Det er fint å holde nullen, det er takket være laget. Vi er solide over hele banen. Det er ikke bare forsvaret, det er en lagjobb, sier Maguire etter kampen.

Declan Rice er i lykkerus. Han mener laget har skrevet historie.

Declan Rice

GLEDE: Declan Rice da seieren og avansementet var et faktum.

Foto: JOHN SIBLEY / AFP

– Det var nervøst i starten, det er alltid det i utslagsrundene. De som taper reiser hjem, men vi skulle aldri hjem i dag. Vi skulle ikke forlate banen uten en seier. Men nå ser vi frem mot neste kamp, sier han og fortsetter:

– Vi har skapt historie i dag. Vi har skapt vår egen historie.

Nå rettes fokuset mot lørdagens kamp i Roma, og Rice mener det nå er grunn til å være optimister på Englands vegne. Han trekker frem én spesiell grunn til akkurat det:

– Denne garderoben ... Jeg har ikke opplevd et lag med dette samholdet før. Vi har virkelig tro på dette, avslutter Rice.

Englands kvartfinale mot Ukraina går av stabelen lørdag kl. 21 på Olympico stadion i Roma.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal