NRK Meny
Normal

Toner ned gullfeiring - donerer bort pengepremien

Det norske laget toner ned gullfeiringen etter tsunami-katastrofen i Japan.

Stafettlaget

Ole Einar Bjørndalen, Alexander Os, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø var tydelig preget av tsunami katastrofen i Japan under pressekonferansen gullstafetten i skiskytter-VM i Khanty-Mansijsk fredag

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Det blir ikke sjampanjesprut og storslått gullfeiring i Khanty Mansiysk. I tillegg donerer de premiepengene for å hjelpe de flodbølgerammede.

- Vi våkna i dag tidlig av bildene fra Japan. Vi har skjønt at tusenvis av mennesker vil få store problemer i fremtiden, både når det gjelder hjem og tap av familiemedlemmer, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

- Det er lite vi kan gjøre, men det vil helt sikkert bli organisert hjelpesendinger til de rammede. Vi prøver å være et godt eksempel og donerer derfor 10000 euro til en organisasjon. Hvilken har vi ikke bestemt ennå, sier skiskytterveteranen videre.

Les også: Bø etter sitt 3. VM-gull: – Litt flaut

- Koster lite å være rause

De norske skiskytterstjernene sørget for at Norge ble første nasjon siden Russland i 1986 med tre mesterskapsgull på rad i stafett for menn. Men med katastrofen i Japan i tankene, ble det en mild feiring.

- Det koster veldig lite for oss å være litt rause. På en så tragisk dag er det greitt å gi videre premiepengene til noen som virkelig trenger det, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

- Vi lever i vår egen lille boble og klager over form og bomming på skiver. Det er ingenting i forhold til de som kjemper for livet akkurat nå. Det kunne like gjerne ha vært oss som hadde vært der, sier han videre.

Med skiskytterforbundets bidrag blir summen på 156.000 kroner.

Nett-TV: Tarjei Bø gjorde det spennende på siste etappe

Video Bø skjøt ikke godt, men det holdt

Bø skjøt ikke godt, men det holdt

Siste nytt

 • Novak Djokovic ble slått ut

  Den tidligere verdenseneren ble overraskende slått ut i fjerde runde av Australian Open. Hyeon Chung som er ranket som nummer 58 i verden og slo Djokovic 7-6, 7-5 og 7-6.

  Novak Djokovic
  Foto: AFP
 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland