Hopp til innhold

Bø etter sitt 3. VM-gull: – Litt flaut

Ankeretappen var en berg- og dalbane for Tarjei Bø og Norge, men skiskytterkronprinsen sikret VM-gullet i Sibir med en kraftfull sisterunde.

Video Bø skjøt ikke godt, men det holdt

Se Tarjei Bøs skytinger på ankeretappen.

Dermed har Bø tre gull og to bronse i sitt første VM på øverste nivå. Verdenscuplederen gjorde jobben på ankeretappen, selv om han gjorde det veldig dramatisk.

– Jeg er ganske dårlig til å skyte når jeg vet jeg har vunnet. Jeg gikk der ute i løypa og regnet ut at jeg ville tåle en strafferunde, men det ble litt flaut likevel, sier Bø med et smil til NRK etter målgang.

Les også: - Har ikke tid til damer under VM

Holdt hodet kaldt i vinden

Da Bø og tyske Michael Greis kom likt inn på liggende skyting på siste etappe, sto gullkmapen tilsynelatende mellom de to. Det kom en liten vind fra venstre, noe en iskald Bø tydelig la merke til. Det gjorde ikke Greis, og dermed skjøt han seg helt bort og endte med tre strafferunder.

Bø bommet én gang, men rettet det hele opp med ekstraskuddet.

Alt så da rosenrødt ut før stående, men der sviktet det litt for Bø. Han bommet én gang på de fem første skuddene, men da ekstraskuddene skulle brukes stokket det seg. Det endte med én strafferunde, samtidig som Russland skjøt feilfritt.

Les videre under bildet!

gullguttene

Alexander Os, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Dermed var hjemmenasjonen nærmest Norge, og sterke Tsjerezov tok opp kampen 14,6 sekunder bak.

– Skikkelig dårlig

Den kampen var han ikke i nærheten av å vinne. Bø gikk voldsomt på sisterunden, og russeren hadde ikke sjanse til å hente ham. De norske gutta jublet lenge før runden var over.

– Siste skyting var skikkelig dårlig, men det ble jo gull da! Det var bra jeg gjorde det litt spennende, det ble jo litt kjedelig etter liggende, da hadde vi gullet i lomma. Jeg håper alle der hjemme synes det var spennende, sier VM-kongen Bø spøkefullt.

Ole Einar Bjørndalen, Alexander Os, Emil Hegle Svendsen og Bø gikk etappene for Norge. Norge endte drøye 13 sekunder foran vertsnasjon Russland med
Ukraina på tredjeplassen.

Les også: Her feirer Bø sitt første individuelle VM-gull

Mobbet seg selv

Emil Hegle Svendsen fikk etter at gullet var i boks spørsmål om han hadde mobbet Bø i målområdet for den lille svikten på siste stående. Svendsen svarte:

– Nei, jeg mobbet ham ikke. Tarjei mobbet seg selv, han. Han sa at "jeg skyter så rævva, men jeg vet jo at jeg vinner", sier en sprudlende glad Svendsen til NRK.

Slik var de tre første etappene:

3. etappe:

Norsk veksler omtrent likt med Tyskland i tet. Emil Hegle Svendsen brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, og to på stående. Han skjøt imidlertid meget raskt på stå, og tettrioen Russland, Norge og Tyskland lå nærmest likt etter 2. skyting. Derfra og inn ble russeren Maksimov distansert av Svendsen og tyske Pfeiffer.

2. etappe:

Alexander Os skjøt feilfritt på liggende, men måtte ut i én strafferunde etter stående. Han gikk ut fra sin siste skyting 3,5 sekunder bak ledende Russland. Ved veksling var Norge likevel først, marginalt foran Russland og Tyskland.

– Bortsett fra stående-serien var dette veldig bra. Jeg kjente jeg hadde ekstra høyt spenningsnivå på den stående-serien. Det var artig å gå, kroppen fungerte greit, sier Alexander Os til NRK etter sin etappe.

1. etappe:

Feilfri skyting fra Bjørndalen, som ikke har brukt ett eneste ekstraskudd på noen stafetter denne sesongen. Ut i tet etter stående, åtte sekunder foran Japan. Både Tyskland, Østerrike og Frankrike slet på standplass. Alexander Os sendt ut i tet 15,2 sekunder foran Sverige på 2. plass. Russland og Tyskland 20 sekunder bak Norge.

– Det var enkelt. Når det funker så er det enkelt. Jeg gjorde det jeg hadde bestemt meg for, og tynte maks på sisterunden, sier Bjørndalen til NRK etter sin etappe.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal