NRK Meny
Normal

Stafettjentenes deilige revansje

Det ligger mye motgang, tårer og skuffelser bak jubelscenene som utspilte seg da langrennsjentene tok stafettgull torsdag.

Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Vibeke Skofterud.

Lykkelige gulljenter med medaljene etter stafetten.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Både Marit Bjørgen , Vibeke Skofterud , Kristin Størmer Steira og Therese Johaug har jobbet seg tilbake etter nedturer i langrennssporet. Torsdag ble strevet belønnet med et overlegent gull, og etterpå takket de hverandre.

Les: I mål med flagget til topps

- Det å vinne gull sammen med jentene er noe jeg har gledet meg til lenge. Dette betyr veldig mye for meg. Vi trives vanvittig godt sammen på laget, sa Marit Bjørgen.

Marit Bjørgen gråter i Torino

Etter 5. plassen i stafett i Torino var Marit Bjørgen langt nede.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Sykdom og skuffelser

OL-dronningen har opplevd mange sportslige nedturer etter VM-suksessen i 2005. Torino-OL for fire år siden var preget av sykdom og skuffelser, og det ble med en sølv på 10 km klassisk.

De to påfølgende sesongene gjorde nok en gang sykdom sitt til at resultatene uteble når det gjaldt. VM i Liberec endte uten medaljer til Bjørgen, for første gang siden VM i Lahtis 2001.

Men i Vancouver har hun til de grader reist seg, og står med tre gull og en bronse før lørdagens tremil.

Les: Kongen klappet for OL-dronningen

Ute av laget

Vibeke Skofterud har også hatt sin del av motgang de siste årene. I 2007 snakket 29-åringen åpent om at hun slet med spiseforstyrrelser.

I VM 2009 var hun ikke en gang med på laget og i april ble hun satt ut av landslaget.

Sammen med sin personlige trener Steinar Mundal har hun trent hardt på egen hånd og vist gode resultater i verdenscupen denne sesongen. OL-plassen sikret hun med 3. plass i verdenscupen i Kuusamo i november.

I OL-skiatlon måtte hun gi seg tidlig på klassiskdelen på grunn av en skulder ut av ledd. Den voldte henne heldigvis ingen plager da hun gikk førsteetappe i stafetten.

- Skulderen ble fort bra, den bekymra meg ikke. Dette var en plass jeg fortjente og jeg fokuserte på å gjøre mitt beste, sa Skofterud.

Ladet opp hjemme

Før jul slet det unge stjerneskuddet Therese Johaug med manglende form. En 17. plass var beste beholdning i verdenscupen før formen endelig begynte å komme i NM i januar.

Da lagvenninnene reiste på precamp i Sun Valley før OL, ble Johaug hjemme i Dalsbygda for å lade opp der.

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle stå her med gull da jeg slet rundt juletider, sa en strålende glad Johaug.

Endelig medalje

Kristin Størmer Steira gråter

Kristin Størmer Steira fikk trøst av lagvenninnene etter 4. plass i skiatlon.

Foto: Elaine Thompson / Scanpix/AP

For Kristin Størmer Steira smakte OL-gullet ekstra godt etter mange olympiske nedturer.

I Torino ble det tre individuelle fjerdeplasser og femteplass i stafett. I Vancouver er det blitt 8. plass på 10 km fri og nok en bitter fjerdeplass i skiatlon.

Les: Fortvilet Steira jublet for tidlig

- Jeg må si tusen takk til alle som har sendt epost og sms etter skiatlon. Det har vært rørende med all støtten, sa Tana-jenta etter at gullet endelig var hennes.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal