Hopp til innhold

Stafettjentenes deilige revansje

Det ligger mye motgang, tårer og skuffelser bak jubelscenene som utspilte seg da langrennsjentene tok stafettgull torsdag.

Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Vibeke Skofterud.

Lykkelige gulljenter med medaljene etter stafetten.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Både Marit Bjørgen , Vibeke Skofterud , Kristin Størmer Steira og Therese Johaug har jobbet seg tilbake etter nedturer i langrennssporet. Torsdag ble strevet belønnet med et overlegent gull, og etterpå takket de hverandre.

Les: I mål med flagget til topps

- Det å vinne gull sammen med jentene er noe jeg har gledet meg til lenge. Dette betyr veldig mye for meg. Vi trives vanvittig godt sammen på laget, sa Marit Bjørgen.

Marit Bjørgen gråter i Torino

Etter 5. plassen i stafett i Torino var Marit Bjørgen langt nede.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Sykdom og skuffelser

OL-dronningen har opplevd mange sportslige nedturer etter VM-suksessen i 2005. Torino-OL for fire år siden var preget av sykdom og skuffelser, og det ble med en sølv på 10 km klassisk.

De to påfølgende sesongene gjorde nok en gang sykdom sitt til at resultatene uteble når det gjaldt. VM i Liberec endte uten medaljer til Bjørgen, for første gang siden VM i Lahtis 2001.

Men i Vancouver har hun til de grader reist seg, og står med tre gull og en bronse før lørdagens tremil.

Les: Kongen klappet for OL-dronningen

Ute av laget

Vibeke Skofterud har også hatt sin del av motgang de siste årene. I 2007 snakket 29-åringen åpent om at hun slet med spiseforstyrrelser.

I VM 2009 var hun ikke en gang med på laget og i april ble hun satt ut av landslaget.

Sammen med sin personlige trener Steinar Mundal har hun trent hardt på egen hånd og vist gode resultater i verdenscupen denne sesongen. OL-plassen sikret hun med 3. plass i verdenscupen i Kuusamo i november.

I OL-skiatlon måtte hun gi seg tidlig på klassiskdelen på grunn av en skulder ut av ledd. Den voldte henne heldigvis ingen plager da hun gikk førsteetappe i stafetten.

- Skulderen ble fort bra, den bekymra meg ikke. Dette var en plass jeg fortjente og jeg fokuserte på å gjøre mitt beste, sa Skofterud.

Ladet opp hjemme

Før jul slet det unge stjerneskuddet Therese Johaug med manglende form. En 17. plass var beste beholdning i verdenscupen før formen endelig begynte å komme i NM i januar.

Da lagvenninnene reiste på precamp i Sun Valley før OL, ble Johaug hjemme i Dalsbygda for å lade opp der.

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle stå her med gull da jeg slet rundt juletider, sa en strålende glad Johaug.

Endelig medalje

Kristin Størmer Steira gråter

Kristin Størmer Steira fikk trøst av lagvenninnene etter 4. plass i skiatlon.

Foto: Elaine Thompson / Scanpix/AP

For Kristin Størmer Steira smakte OL-gullet ekstra godt etter mange olympiske nedturer.

I Torino ble det tre individuelle fjerdeplasser og femteplass i stafett. I Vancouver er det blitt 8. plass på 10 km fri og nok en bitter fjerdeplass i skiatlon.

Les: Fortvilet Steira jublet for tidlig

- Jeg må si tusen takk til alle som har sendt epost og sms etter skiatlon. Det har vært rørende med all støtten, sa Tana-jenta etter at gullet endelig var hennes.

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal