Hopp til innhold

I mål med flagget til topps

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

For første gang på 26 år tok de norske langrennsjentene gull på stafetten. Nå er Marit Bjørgen OL-dronning med tre gull og en bronse.

Tyskland tok sølvet, 24,6 sekunder bak. Finland sikret bronsen, slått med 30,4 sekunder av Norge.

Resultatlista

- Norge har fortjent en gull i stafett. Dette er veldig stort, sa ankerkvinne Marit Bjørgen til NRK. Hun sendte også en hilsen til trener Egil Kristiansen.

Dermed kunne også Kristin Størmer Steira endelig juble over en OL-medalje, etter tre fjerdeplasser individuelt i Torino og fjerdeplass i skiathlon i Vancouver.

Les: Fortvilet Steira jublet for tidlig

- Det er veldig, veldig godt. Det er så ubeskrivelig at smilet går nesten helt rundt, sa en strålende blid Størmer Steira.

I ensom majestet

Marit Bjørgen fikk det som hun ønsket seg da Kristin Størmer Steira sendte henne ut i tet på ankeretappen.

De to tidelene hun hadde på Italia ble veldig raskt til mye mer, og Bjørgen gikk hele etappen i ensom majestet. Ingen av de andre lagene hadde noe å stille opp mot den norske OL-dronningen, som faktisk økte avstanden underveis.

Inn mot mål gikk Bjørgen med et stort smil om munnen og ble møtt av jublende glade lagvenninner.

Les: - Jeg fikk frysninger på oppløpet

Størmer Steira i tet

Kristin Størmer Steira åpnet suverent på 3. etappe. Etter bare et par minutter hadde hun kontakt med Italia og Polen foran seg, og passerte halvsekundet foran Italia etter 2,5 km.

Skiskytteren Silvia Rupil fra Italia bet seg fast bak Størmer Steira og holdt halvsekundet også ved 4,7 kilometer. I mål vekslet italienerne 0,2 sekunder bak.

Svenske Charlotte Kalla ble sendt ut nesten 47 sekunder bak Norge, men gikk hardt og var 35 sekunder bak etter halvgått etappe. I mål vekslet Kalla som nummer fem, 18,1 sekunder bak Norge.

- Jeg åpna greit, gikk hardt ut. Ville ikke ha de som kom bak opp i ryggen. Fikk det litt på andrerunden, men greit fornøyd, sa Størmer Steira.

Finland og Tyskland tok innpå underveis på etappen og vekslet begge 16,7 sekunder bak de norske jentene.

Johaug kjempet hardt

Therese Johaug leverte en bra andreetappe, selv om det ble tøft i forhold til polske Justyna Kowalczyk og italienske Marianna Longa på slutten.

Den polske jenta gikk som et råskinn på førsterunden og hentet inn 34 sekunder på tetlagene. Like etter var hun oppe i ledelse og vekslet 2,4 sekunder foran Italia.

Johaug bet tennene godt sammen på de siste kilometerne og vekslet 10,4 bak.

- Veldig fornøyd, følte jeg klarte å løse etappen på en god måte. Jeg måtte gi noen meter på slutten til Polen og Italia, men det var ikke så farlig med Polen. Det var viktig å få en god luke ned til Sverige og Kalla, sa Therese Johaug.

Tyskland, en av Norges hovedrivaler, maktet ikke presset. Evi Sachenbacher-Stehle vekslet hele 26,5 sekunder bak Polen.

God start på Skofterud

Vibeke Skofterud gikk en god startetappe for Norge. Hun lå hele tiden i tetgruppa på 4-5 lag, men fikk et lite forsprang mot slutten av etappen sammen med Sverige.

Anna Olsson fikk imidlertid noen meters luke på Skofterud før innkjøringen til stadion, og vekslet 2,8 sekunder foran.

- Jeg synes det var en god etappe. Det var tungt føre, men jeg klarte å holde roen. Jeg turte å slippe litt på slutten og få ordentlig fart i siste utforkjøringen, sa Skofterud til NRK etter etappen.

Tysklands Katrin Zeller vekslet som tredje lag, 6,6 sekunder bak.

Finland hadde store problemer tidlig i etappen. Pirjo Muranen tapte mer og mer og sendte Virpi Kuitunen ut som nummer 12, hele 48 sekunder bak Sverge.

Det så ut som finnene hadde gått seg ut av medaljekampen allerede på 1. etappe, men sterk innsats på de øvrige tre etappene sikret altså bronse.

Norske OL-medaljer langrenn kvinner, 4 x 5 km (3 x 5 km) stafett

År

Navn

Medalje

1968 (3 x 5 km) 

Inger Aufles
Babben Enger Damon
Berit Mørdre

Gull

1972

Inger Aufles
Åslaug Dahl
Berit Mørdre Lammedal 

Bronse

1980 (4 x 5 km) 

Brit Pettersen
Anette Bøe
Marit Myrmæl
Berit Aunli 

Bronse 

1984

Inger Helene Nybråten
Anne Jahren
Brit Pettersen
Berit Aunli 

Gull 

1988

Trude Dybendahl
Marit Wold
Anne Jahren
Marianne Dahlmo

Sølv

1992 

Solveig Pedersen
Inger Helene Nybråten
Trude Dybendahl
Elin Nilsen

Sølv

1994

Trude Dybendahl
Inger Helene Nybråten
Elin Nilsen
Anita Moen 

Sølv

1998

Bente Martinsen
Marit Mikkelsplass
Elin Nilsen
Anita Moen-Guidon

Sølv

2002

Marit Bjørgen
Bente Skari
Hilde G. Pedersen
Anita Moen

Sølv

2010

Vibeke Skofterud
Therese Johaug
Kristin Størmer Steira
Marit Bjørgen

Gull

Ekspander/minimer faktaboks

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal