Hopp til innhold

Fortvilet Steira jublet for tidlig

Først fikk Kristin Størmer Steira beskjed om at hun hadde tatt sin første OL-medalje. Sekunder senere var hun nummer fire.

Kristin Størmer Steira

DEN EVIGE FIRER: Igjen ble det 4. plass for Kristin Størmer Steira i OL.

Foto: NRK

Det ble en stor norsk dag med gull til Marit Bjørgen i kvinnenes jaktstart, men for Kristian Størmer Steira blir det vanskelig å juble på vegne av lagvenninnen.

Sekundene etter målpassering ble en berg og dalbane av følelser for jenta fra Tana.

Først kom beskjeden om at hun hadde tatt bronsen bak Marit Bjørgen og Anna Haag. Steira ble gratulert av konkurrentene og løftet skiene i været og jublet for sin første OL-medalje.

Men kun sekunder senere kom kontrabeskjeden. Hun hadde blitt nummer fire.

- Jeg så opp på storskjermen og ble veldig, veldig glad. Men så endret de det, sa en tydelig skuffet Kristin Størmer Steira til NRK etter løpet.

Målfotobildene viste etterhvert at Justyna Kowalczyk klarte å presse skotuppen foran Steira på de siste meterne.

Tapte med en centimeter

Det må føles svært tungt for jenta fra Tana og ikke bli belønnet etter en meget god jaktstart. Hun hang overraskende bra med på klassiskdelen og byttet ski kun åtte sekunder etter lederen Marit Bjørgen.

På fristiletappen lå hun hele veien i tetgruppa, men håpet om gull forsvant da Bjørgen rykket på de siste kilometerne.

Dermed kom Steira inn på innspurten sammen med Justyna Kowalczyk og Anna Haag, og de tre løperne lå side om side mot mål.

Steira er ikke kjent som noen god spurter, men bet likevel bra fra seg. Rett før målstreken hadde hun overtaket på Kowalczyk, men like før mål var polakken et lite skonummer bak.

- Jeg får ta med meg det positive. Tidligere har jeg kommet på oppløpet og tenkt at det her klarer jeg ikke, men i dag prøvde jeg alt jeg kunne. Jeg var veldig nærme, men det vil seg ikke, sa Steira til NRK.

Dermed gjentok historien fra Torino i 2006 seg. Den gang ble Steira nummer fire tre ganger.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal