Stabæk Fotball

 • Bolly lånes ut til Stabæk

  Moldes Mathis Bolly (30) blir lånt ut til Stabæk ut sesongen. Han skal ha sin første trening på Nadderud torsdag.

  Bolly spilte sist for Molde mot Trabzonspor forrige uke da han kom inn i den andre ekstraomgangen. Nå er det klart at han blir å se i Stabæk-drakt ut sesongen. Han har slitt med spilletid denne sesongen og kun fått åtte korte innhopp i Eliteserien. Før minuttene mot Trabzonspor var han ikke engang i troppen til Molde på en drøy måned.

  Bolly startet karrieren i Holmlia og debuterte for Lillestrøm i 2008. Han var hos de gulkledde fram til 2013, da han ble klar for tyske Fortuna Düsseldorf. Der var han fram til juli 2016, og fikk blant annet med seg sju Bundesliga-kamper for klubben.

  Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann kjenner spilleren godt fra tiden i LSK.

  – Mathis er en fin gutt som kommer til å gå godt inn i garderoben. Han er seriøs i treningsarbeidet og har en ekstrem X-faktor, sier Bjarmann til klubbens hjemmeside.

  Mathis Bolly
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Jönsson ferdig i Stabæk

  Jan Jönsson er blitt enig med Stabæk om å gi seg som hovedtrener i eliteserieklubben.

  – Det er alltid trist når et samarbeid avsluttes før det skal. Men noen ganger er en endring nødvendig og vi mener at en endring er nødvendig nå. Samtidig er vi veldig takknemlige for det arbeidet og den innsatsen Janne har lagt ned i den perioden han har vært her, og vi ønsker han lykke til fremover, uttaler styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe på klubbens hjemmeside.

  – Prosessen med å finne en ny hovedtrener starter nå for fullt. Vi vil komme tilbake med informasjon når vi har noe konkret å fortelle, fortsetter styrelederen.

  Jan Jönsson ledet Stabæk til seriegull i 2008. Han vendte tilbake sommeren 2019, og ledet laget til to strake åttendeplasser i Eliteserien.

  Starten på årets sesong har imidlertid dessverre ikke blitt helt som forventet, skriver klubben. Laget ligger nest sist i Eliteserien med kun seks poeng på ti kamper, og nyheten om avgangen kommer bare timer etter at de tapte 2-0 mot Sandefjord tidligere søndag.

  – I årets sesong er det blitt for lite poeng. Unggutta har vært flinke og dyktige. Dessverre har vi hatt noen skader på våre eldre spillere, de som skulle være ryggraden i laget og hjelpe unggutta. Det har nok påvirket resultatene i en viss grad, sier Jönsson selv.

  z0iztOE0_K0
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Wangberg klar for Stabæk

  Simen Wangberg forlater Tromsø etter syv sesonger og har skrevet under for Stabæk. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

  30-åringen har signert en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen.

  – Jeg tror det er en veldig god match. Det er en veldig talentfull gruppe her som har stort potensial i seg. Så håper jeg at jeg kan bidra med erfaring og lederegenskaper, sier Wangberg i en pressemelding.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Ull/Kisa (2-1)
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • 13 smittetilfeller i Stabæk

  Onsdag ettermiddag får NRK opplyst at antall smittetilfeller i eliteserieklubben Stabæk er oppe i 13 stykker. Mandag opplyste klubben om at det var syv personer som hadde testet positivt, og nå er det antallet nesten doblet. Sammy Skytte, en av to Stabæk-spillere som brøt karantene, er blant de som har testet positivt.

  Eliteserien fotball 2020: Stabæk - Aalesund (4-0)
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • To nye positive tester i Stabæk

  To nye Stabæk-spillere har testet positivt for korona. Klubblegen regner med at det er det muterte viruset som har spredt seg i bærumsklubben.

  Klubblege Arne Røde opplyste om de nye smittetilfellene til VG tirsdag formiddag. Han tror det er en mutert variant som har funnet veien til Nadderud.

  – Det tar jeg for gitt. Det vanlige viruset ville ikke oppført seg på denne måten, sier Røde.

  Dermed er antallet smittede Stabæk-spillere oppe i ni. Alle trenere, spillere og øvrig støtteapparat, til sammen 43 personer, testet seg etter at én i treningsgruppen testet positivt torsdag i forrige uke.

  NTB får opplyst at det skal gjøres nye tester i klubben onsdag.

  Eliteserien fotball menn: Stabæk - Haugesund
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siste nytt

 • Tennisturnering avlyst

  Tennisturneringen Kooyong Classic, som arrangeres i forkant av Grand Slam-turneringen Australian Open, avlyses på grunn av usikre koronaregler.

  Det betyr at tennisstjernene har én turnering mindre å velge mellom i opptakten til årets første Grand Slam-turnering i Melbourne i Australia. Kooyong Classic spilles i samme by.

  Årsaken er at arrangøren ikke er sikker på hvilke regler som vil være gjeldende i januar, melder nyhetsbyrået AFP.

  Sist uke fastslo Australias immigrasjonsminister Alex Hawke at kun fullvaksinerte spillere får delta i Australian Open.

  En lekket epost fra kvinnenes tennisforbund WTA hevder derimot at de kvinnelige spillerne kan reise til Melbourne uten å være vaksinert, så lenge de gjennomgår hotellkarantene i to uker og tester seg for koronaviruset regelmessig.

 • Dyrhaug legger opp

  Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram.

  Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017.

  – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han.

  Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang har han samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag.

  Han påpeker at han har slitt med å komme tilbake i toppform etter en skulderskade han pådro seg i Pyeongchang i 2018.

  – Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver Dyrhaug.

  34-åringen gjorde i sommer comeback etter en skade og operasjon og vant blant annet Kobberløpet på rulleski. Tidligere i år ble det kjent at han fra vinteren av skal være ekspertkommentator for Nents langrennssatsing.

  Høydesamling langrennslandslaget menn
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal