pk lsk åråsen

Lillestrøm SK

Oppsummert

13.00: Lillestrøm presenterer ny hovedtrener på Åråsen

 • Knudsen fra LSK til russisk fotball

  Lillestrøm og den russiske toppklubben Rostov er enige om en overgang for Magnus Knudsen, skriver den norske klubben på sine nettsider.

  – Vi hadde ingen planer om å selge Magnus Knudsen, men da Rostov tok kontakt etter at de var på Åråsen tidligere i år, så skjedde ting ganske fort. Etter noen dager med forhandlinger ble vi enige om en pris som LSK er veldig godt fornøyd med, sier sportssjef Simon Mesfin.

  – Hvis du ser på hva klubben sitter igjen med netto, så er det et av de beste salgene i klubbens historie, sier han.

  Knudsen kom i sommer tilbake til Lillestrøm etter et lån i Ull/Kisa. Han startet ti av de elleve siste kampene i høst.

  – Det er litt uvirkelig. Men det er sinnssykt gøy, og en stor mulighet for meg til å ta det neste steget. Et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Magnus Knudsen.

  Magnus Knudsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Lehne Olsen med hat trick

  Thomas Lehne Olsen scoret hat trick da Lillestrøm slo bortesvake Strømsgodset 4-1 på Åråsen i Eliteserien fotball.

  Med seieren fikk Lillestrøm revansj for 1-3-tapet i serieåpningen mot Strømsgodset 16. mai. Laget tok seg også opp til fjerdeplass på tabellen, tre poeng bak Viking på bronseplass.

  Med sine tre fulltreffere er Olsen oppe i 25 mål denne sesongen og er likt med Moldes Ohi Omoijuanfo på scoringstoppen. 28-åringen kunne fort ha scoret flere, for han hadde også tre stolpetreff.

  Moelv-mannens første scoring kom etter 20 minutter. Han ble spilt fri av Eskild Edh, og gjorde ingen feil i det avgjørende øyeblikket.

  Minuttet før pause fikk Olsen ballen like innenfor 16-meteren. Han tok et par steg tilbake og dro til med et velplassert langskudd fra 17-18 meter.

  På ekstratiden i 1. omgang skled Vetle Dragsnes inn 3-0 på Gjermund Aasens pasning.

  Kvarteret etter hvilen utnyttet Olsen en tabbe i Strømsgodset-forsvaret, og alene med Sætra gjorde han 4-0.

  Gjestene fikk sitt trøstemål da Johan Hove reduserte til 1-4 fire minutter før slutt. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Lillestrøm - Strømsgodset
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Lillestrøm ga Rosenborg stryk

  Rosenborg var lenge styrende, men i siste halvdel av annen omgang tok Lillestrøm fullstendig over og vant til slutt 3-1 i Eliteserien lørdag. Seieren er LSKs første på Lerkendal siden 2005.

  Rosenborg tok ledelsen i det 21. minutt da Even Hovland kontrollert kunne heade et lekkert innlegg fra Per Ciljan Skjelbred i mål.

  Utligningen kom halvveis i annen omgang. Ifeanyi Mathew avslutning hadde retning rett mot keeper André Hansen, men RBK-forsvarer Pavle Vagics forsøk på klarering gjorde Hansen sjanseløs.

  Kun drøye ti minutter senere headet Thomas Lehne Olsen gjestene i ledelsen etter en god corner fra RBK-utlånte Gjermund Åsen.

  Fire minutter før full tid fastsatte Tom Pettersson sluttstillingen etter nok en corner.

  Tapet kan vise seg å bli skjebnesvangert for trønderne. Med en kamp mer spilt er de nå ni poeng bak serieleder Bodø/Glimt og to poeng bak Viking på 3.-plass. LSK er poenget bak RBK.

  Eliteserien fotball 2021: Rosenborg-Lillestrøm
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • LSK anker pyrobot

  Lillestrøm anker NFFs avgjørelse om å bøtelegge klubben 85.000 kroner etter ulovlig bruk av pyroeffekter i kampen mot Bodø/Glimt 15. august.

  Tirsdag ble LSK ilagt boten av NFFs påtalenemnd. Dagen etter melder klubben på sitt nettsted at den velge å anke avgjørelsen. De er ikke fornøyd med hvordan Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har strammet inn regelverket rundt bruk av pyroteknikk.

  – Vi er uenige i boten og kommer til å anke den. Vi som klubb ønsker pyro i lovlige former på tribunen, og har sammen med Norsk Toppfotball advart sterkt mot en innstramming i regelverket slik DSB har lagt opp til. Det har også Norges Fotballforbund gjort. Vi mener det blir helt feil at klubbene bøtelegges i tilfeller som dette, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen.

  Boten fikk også markedssjefen til Lillestrøms erkerival Vålerenga til å reagere.

  – Etter nesten to år med pandemi og ingen tilskuere så velger dere å gi LSK bot på 85K. Hva f … er det som skjer hos dere, skrev VIFs markedssjef Amundsen-Ansari på Twitter.

  Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Koné matchvinner for Sarpsborg

  En Sarpsborg som har spilt seg selv inn i nedrykksstriden de siste kampene, tok tre viktige poeng hjemme mot Lillestrøm i kveld.

  Etter jevne første 20 minutter, tok hjemmelaget ledelsen ved Jonathan Lindseth. Skuddet gikk via hodet til Philip Slørdahl, så i tverrligger, så i mål.

  Sarpingene hadde god kontroll på kanarifugla, men etter en snau time kom en lang ball opp på Thomas Lehne Olsen. Han dro seg innover i banen, og måket ballen i vinkelen og utlikna for romerrikingene. Dette var hans 19. scoring i ligaen denne sesongen, noe som er tangering av flest mål i en eliteseriesesong av en LSK-spiller.

  Men den gleden var kortvarig for bortelaget. For kun få minutter senere dukket Ibrahima Koné opp på første stolpe, som på akrobatisk vis sendte hjemmelaget i føringen.

  Lehne Olsen fikk en stor sjanse på tampen, men avslutningen fra kort hold gikk over mål. Dermed klatrer Sarpsborg litt ut av nedrykkssumpen.

  LSK på sin side holder på å spille seg ut av medaljekampen med tre tap på de siste fire kampene.

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Lillestrøm
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Treneren hyller Pedersen etter VM-gullet: – Nok en stor dag på jobb

Etter to sølvmedaljer kunne Jesper Saltvik Pedersen endelig juble for et nytt gull i VM i snøsport etter at rivalen kjørte ut i 2. omgang.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal