Hopp til innhold

Srour bekrefter positiv B-prøve

Proffbokseren Hadi Srour (23) skriver på Facebook at også B-prøven er positiv og viser funn av syntetisk EPO. – Vi trekker ikke påliteligheten til prøvene i tvil, sier boksepresident Odd Haktor Slåke.

Hadi Srour

BOKSING: Også B-prøven til Hadi Srour er positiv.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dermed spøker det for en eventuell OL-deltagelse for den norske bokseren. Det er foreløpig ikke tatt stilling til en utestengelse av Srour. Det skal domsutvalget i Norges Idrettsforbund gjøre etter at påtalenemnda i Antidoping Norge har ferdigbehandlet saken.

Det var i forrige uke det ble kjent at Hadi Srour hadde avlagt en positiv A-prøve for syntetisk EPO.

EPO er et stoff som øker kroppens produksjon av røde blodlegemer.

Srour nektet da for at han har tatt det forbudte stoffet.

Fredag opplyser han selv at også B-prøven er positiv.

– B-prøven kom tilbake positiv i dag. Jeg kan ikke begripe hvordan dette er mulig? Det skal ikke være mulig å teste positivt på et stoff jeg ikke har tatt. Et preparat som må sprøytes inn i kroppen. Et preparat som ikke kommer inn ved et uhell eller en misforståelse, skriver Sour blant annet og kritiserer påliteligheten til metodene som Wada og Antidoping Norge bruker.

– Jeg har ikke noe annet valg enn å fortsette kampen mot Goliat, og kjempe for rettferdighet, skriver han i Facebook-innlegget.

Halvor H. Byfuglien

Kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor H. Byfuglien.

Foto: Halvor H. Byfuglien

– Vi trekker ikke påliteligheten i tvil

Kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor H. Byfuglien, bekrefter at Srour har mottatt en positiv B-prøve, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

– Hva sier du til kritikken Srour kommer med av Antidoping Norge og Wada?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

President i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke, understreker at de ikke er på linje med Hadi Srour i kritikken av antidopingbyråene.

– Vi trekker ikke påliteligheten i tvil og forholder oss til at metodene er riktige, sier han til NRK.

– Dette er bare beklagelig og trist, kommenterer boksepresidenten.

Odd Haktor Slåke

Boksepresident Odd Haktor Slåke.

Foto: NRK

Brudd på meldeplikten

Srour er også tiltalt for brudd på meldeplikten, ifølge VG.

Tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder regnes som brudd på dopingbestemmelsene, og Srour har fått tre advarsler for dette det siste året.

– De to første la jeg opplysningene inn én til to timer forsinket, den tredje var en dopingtest jeg misset. Jeg sov sikkert hos en dame, sa han til avisen.

Norgesmester

Srour ble norgesmester i mars, noe han også ble i 2017. Han skulle, som eneste nordmann, deltatt i VM i Jekaterinburg forrige helg og siktet seg også inn mot OL i Tokyo neste år.

Ingen norsk bokser har deltatt i OL siden 1996, og siden Srour ble slått i kvalifiseringen i juni, ville han prøve å kvalifisere seg til OL gjennom VM.

Srour har bokset fire proffkamper og vunnet alle, den siste i tyske Ludvigshafen 17. august. Men forrige uke åpnet han for å legge opp dersom også B-prøven var positiv.

– Hvis det her ikke ender godt, så går ikke jeg tilbake til et system som ikke fungerer, sa han.

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste