Hopp til innhold

Srour bekrefter positiv B-prøve

Proffbokseren Hadi Srour (23) skriver på Facebook at også B-prøven er positiv og viser funn av syntetisk EPO. – Vi trekker ikke påliteligheten til prøvene i tvil, sier boksepresident Odd Haktor Slåke.

Hadi Srour

BOKSING: Også B-prøven til Hadi Srour er positiv.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dermed spøker det for en eventuell OL-deltagelse for den norske bokseren. Det er foreløpig ikke tatt stilling til en utestengelse av Srour. Det skal domsutvalget i Norges Idrettsforbund gjøre etter at påtalenemnda i Antidoping Norge har ferdigbehandlet saken.

Det var i forrige uke det ble kjent at Hadi Srour hadde avlagt en positiv A-prøve for syntetisk EPO.

EPO er et stoff som øker kroppens produksjon av røde blodlegemer.

Srour nektet da for at han har tatt det forbudte stoffet.

Fredag opplyser han selv at også B-prøven er positiv.

– B-prøven kom tilbake positiv i dag. Jeg kan ikke begripe hvordan dette er mulig? Det skal ikke være mulig å teste positivt på et stoff jeg ikke har tatt. Et preparat som må sprøytes inn i kroppen. Et preparat som ikke kommer inn ved et uhell eller en misforståelse, skriver Sour blant annet og kritiserer påliteligheten til metodene som Wada og Antidoping Norge bruker.

– Jeg har ikke noe annet valg enn å fortsette kampen mot Goliat, og kjempe for rettferdighet, skriver han i Facebook-innlegget.

Halvor H. Byfuglien

Kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor H. Byfuglien.

Foto: Halvor H. Byfuglien

– Vi trekker ikke påliteligheten i tvil

Kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor H. Byfuglien, bekrefter at Srour har mottatt en positiv B-prøve, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

– Hva sier du til kritikken Srour kommer med av Antidoping Norge og Wada?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

President i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke, understreker at de ikke er på linje med Hadi Srour i kritikken av antidopingbyråene.

– Vi trekker ikke påliteligheten i tvil og forholder oss til at metodene er riktige, sier han til NRK.

– Dette er bare beklagelig og trist, kommenterer boksepresidenten.

Odd Haktor Slåke

Boksepresident Odd Haktor Slåke.

Foto: NRK

Brudd på meldeplikten

Srour er også tiltalt for brudd på meldeplikten, ifølge VG.

Tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder regnes som brudd på dopingbestemmelsene, og Srour har fått tre advarsler for dette det siste året.

– De to første la jeg opplysningene inn én til to timer forsinket, den tredje var en dopingtest jeg misset. Jeg sov sikkert hos en dame, sa han til avisen.

Norgesmester

Srour ble norgesmester i mars, noe han også ble i 2017. Han skulle, som eneste nordmann, deltatt i VM i Jekaterinburg forrige helg og siktet seg også inn mot OL i Tokyo neste år.

Ingen norsk bokser har deltatt i OL siden 1996, og siden Srour ble slått i kvalifiseringen i juni, ville han prøve å kvalifisere seg til OL gjennom VM.

Srour har bokset fire proffkamper og vunnet alle, den siste i tyske Ludvigshafen 17. august. Men forrige uke åpnet han for å legge opp dersom også B-prøven var positiv.

– Hvis det her ikke ender godt, så går ikke jeg tilbake til et system som ikke fungerer, sa han.

Siste nytt

 • Øygarden FK er konkurs

  Fotballklubben Øygarden FK ble fredag slått konkurs etter flere måneder med usikkerhet, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge avisen skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram.

  – Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier en av spillerne, Andreas Fantoft til BT.

  Øygarden skulle opprinnelig spilt mot Ørn-Horten lørdag, men den kampen strykes sammen med resten av klubbens kampprogram i serien. Det ventet også en NM-kamp mot Sotra, men det er uklart hva som vil skje med den, skriver avisen. (NTB)

  Førstedivisjon i fotball 2020: Øygarden-Sandnes Ulf (2-1)
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Hovland avanserer i Texas med bogeyfri runde

  Det norske golfesset Viktor Hovland fant fram storspillet på den andre runden av PGA-turneringen i Texas fredag. Han gikk en bogeyfri runde fem slag under par.

  Etter en litt treg start torsdag med ett slag under par, har nordmannen spilt seg godt opp fredag. Med fem birdier kunne han bokføre en 65-runde. Det plasserer ham på en foreløpig delt 5.-plass på seks slag under par. Det skiller tre slag opp til lederen Scott Stallings (USA), men det er flere bakfra som kan senke lederscoren ytterligere utover dagen. (NTB)

  Colonial Golf
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • Djokovic og Nadal enkelt videre i Roland-Garros

  Tennisstjernene Novak Djokovic og Rafael Nadal trengte begge kun tre sett på å overvinne sine motstandere i 3. runde av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

  Det betyr at de er en seier hver unna fra å møte hverandre til en svært stjernetung kvartfinale

  Med sifrene 6-3, 6-3, 6-2 gjorde verdensener Djokovic kort prosess med slovenske Aljaz Bedene. I åttedelsfinalen venter 15.-seedede Diego Schwartzman (Argentina) som slo Grigor Dimitrov (18.-seedet) i tre strake sett med sifrene 6-3, 6-1, 6-2.

  Nadal på sin side slo nederlandske Botic van de Zandschulp 6-3, 6-2, 6-4 og møter canadiske Felix Auger-Aliassime i åttedelsfinalen. Canadieren er seedet som nummer ni i Paris. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste