Srour bekrefter positiv B-prøve

Proffbokseren Hadi Srour (23) skriver på Facebook at også B-prøven er positiv og viser funn av syntetisk EPO. – Vi trekker ikke påliteligheten til prøvene i tvil, sier boksepresident Odd Haktor Slåke.

Hadi Srour

BOKSING: Også B-prøven til Hadi Srour er positiv.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dermed spøker det for en eventuell OL-deltagelse for den norske bokseren. Det er foreløpig ikke tatt stilling til en utestengelse av Srour. Det skal domsutvalget i Norges Idrettsforbund gjøre etter at påtalenemnda i Antidoping Norge har ferdigbehandlet saken.

Det var i forrige uke det ble kjent at Hadi Srour hadde avlagt en positiv A-prøve for syntetisk EPO.

EPO er et stoff som øker kroppens produksjon av røde blodlegemer.

Srour nektet da for at han har tatt det forbudte stoffet.

Fredag opplyser han selv at også B-prøven er positiv.

– B-prøven kom tilbake positiv i dag. Jeg kan ikke begripe hvordan dette er mulig? Det skal ikke være mulig å teste positivt på et stoff jeg ikke har tatt. Et preparat som må sprøytes inn i kroppen. Et preparat som ikke kommer inn ved et uhell eller en misforståelse, skriver Sour blant annet og kritiserer påliteligheten til metodene som Wada og Antidoping Norge bruker.

– Jeg har ikke noe annet valg enn å fortsette kampen mot Goliat, og kjempe for rettferdighet, skriver han i Facebook-innlegget.

Halvor H. Byfuglien

Kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor H. Byfuglien.

Foto: Halvor H. Byfuglien

– Vi trekker ikke påliteligheten i tvil

Kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor H. Byfuglien, bekrefter at Srour har mottatt en positiv B-prøve, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

– Hva sier du til kritikken Srour kommer med av Antidoping Norge og Wada?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

President i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke, understreker at de ikke er på linje med Hadi Srour i kritikken av antidopingbyråene.

– Vi trekker ikke påliteligheten i tvil og forholder oss til at metodene er riktige, sier han til NRK.

– Dette er bare beklagelig og trist, kommenterer boksepresidenten.

Odd Haktor Slåke

Boksepresident Odd Haktor Slåke.

Foto: NRK

Brudd på meldeplikten

Srour er også tiltalt for brudd på meldeplikten, ifølge VG.

Tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder regnes som brudd på dopingbestemmelsene, og Srour har fått tre advarsler for dette det siste året.

– De to første la jeg opplysningene inn én til to timer forsinket, den tredje var en dopingtest jeg misset. Jeg sov sikkert hos en dame, sa han til avisen.

Norgesmester

Srour ble norgesmester i mars, noe han også ble i 2017. Han skulle, som eneste nordmann, deltatt i VM i Jekaterinburg forrige helg og siktet seg også inn mot OL i Tokyo neste år.

Ingen norsk bokser har deltatt i OL siden 1996, og siden Srour ble slått i kvalifiseringen i juni, ville han prøve å kvalifisere seg til OL gjennom VM.

Srour har bokset fire proffkamper og vunnet alle, den siste i tyske Ludvigshafen 17. august. Men forrige uke åpnet han for å legge opp dersom også B-prøven var positiv.

– Hvis det her ikke ender godt, så går ikke jeg tilbake til et system som ikke fungerer, sa han.

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal