Hopp til innhold

Golberg forbanna etter norsk fiaskodag: – Jeg blir felt

Pål Golberg spurtet inn til en sterk 4.-plass etter fall i herrenes sprintfinale. Nordmannen mener den italienske sensasjonen Simone Mocellini burde vært disket.

Pål Golberg

– Jeg hadde fritt spor i første bakken, og da jeg kom opp på toppen ble det veldig trangt. Sånn jeg ser det blir jeg felt, rett og slett, sier Golberg til NRK.

Den norske 32-åringen var oppgitt, frustrert og forbannet da han gikk over mål. Han oppsøkte umiddelbart sprinttrener Arild Monsen som kunne bekrefte inntrykket. Golberg var i dårlig humør da han snakket med mediene etter rennet. Årsaken var åpenbar.

Da det dro seg til i finalen, deiset han i bakken etter at skiene kom i kontakt med italienske Simone Mocellini.

– Det er en som tar min linje. Jeg føler jeg ikke kunne gjort noe annet i den situasjonen. Det er kjipt å ikke få muligheten til å være med og kjempe om seieren, sier Golberg til NRK.

Verdenscup i langrenn på Beitostølen

FALT: Norges eneste håp i finalen, Pål Golberg.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Rørt Mocellini: – Fantastisk

Franske Richard Jouve stakk av med seieren foran Mocellini, som debuterte i verdenscupen. Calle Halfvarsson gikk inn til 3.-plassen.

– Her og nå er det han som jeg mener forhindrer meg å være med og kjempe om seieren. Det er det jeg er mest irritert over nå, sier Golberg.

Golberg – som fikk løpet ødelagt – hadde nok håpet at pallplassen kunne reddes da han ble innkalt til juryrommet. Sammenstøtet med Mocellini ble gransket, men dommerne besluttet at det var en «race incident». Sånn som skjer. Da brøt jublende løs i den italienske leiren.

– Italia er kjent for å skrike og juble, og slik ble det i dag. Det er fantastisk. Nå skal jeg ringe til mamma. Jeg tror hun er på jobb og gråter, sier Mocellini til NRK.

Han sier samtidig at han er lei seg for Golbergs skjebne i finalen. Det samme sier Italia-trener Markus Cramer, som fikk akkurat den 60-årsgaven han kunne tenke seg av eleven. Han er likevel enig i utfallet.

– Jeg så videoen på juryrommet og Simone var foran ham. Det skjer mange, mange ganger i sprint. Jeg har vært i juryrommet mange ganger, men for meg mener jeg at juryen bedømte situasjonen riktig, sier Cramer til NRK.

– Krise for det norske landslaget

For de øvrige norske herrene gikk det enda verre enn det gjorde for Golberg, som tross alt knep viktige 85 poeng i verdenscupen.

Landslagsløper Sindre Bjørnestad Skar mener han kan glemme VM etter å ha røket ut etter prologen. Erik Valnes kvalifiserte seg til utslagsrundene, men følte seg syk. VM-bronsevinner Håvard Solås Taugbøl måtte gi seg med skade.

– Jeg kjente det nappet til, så måtte jeg kjenne til hva det var. Det var null kraft i det. Jeg har vært skiløper hele livet, og strekkskader i lysken har jeg ikke hatt mye av. Jeg kjenner at det har skjedd et eller annet. Det er å bevege seg som er vondest, sier Taugbøl til NRK.

Av de tolv nordmennene som stilte til start, gikk kun Golberg og Even Northug videre til semifinalene. For Northug sa det stopp der.

Verdenscup i langrenn på Beitostølen

BLE SKADET: Norges VM-håp Håvard Solås Taugbøl.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg hadde det ikke i meg i dag. Jeg hadde alle muligheter på slutten til å ta meg til en finale, så stivnet jeg opp på siste bakken, sier Even Northug til NRK.

– Dette er krise for det norske landslaget, sa NRK-kommentator Jann Post.

Hånet av russisk TV-stjerne

Det ble en spesiell oppladning for et annet norsk sprinthåp. Sindre Bjørnestad Skar røk ut allerede i prologen, men i forkant av sprinten har den allestedsnærværende TV-stjernen Dmitrij Gubernijev vært alt annet enn imponert over ferske uttalelser fra den norske sprintprofilen.

Russeren er kjent som en intrigemaker og har vært involvert i flere skandaler i hjemlandet. Aller mest kjent er han som kommentator for skiskytter og langrenn.

Sindre Skar

HÅNET: Sprintprofil Sindre Bjørnestad Skar får høre det fra russeren Dmitrij Gubernijev.

Foto: NTB

Nylig uttalte Gubernijev at nordmennene ikke brydde seg om at russerne var utestengte. Sindre Bjørnestad Skar svarte med å kalle ham «en fjott» i Nettavisen. Og så var sirkuset i gang.

Jeg vet ikke hvem han er, men han vet hvem jeg er. Derfor kan vi konkludere med at jeg er en verdensstjerne som er velkjent i Norge. De lager mange saker på meg til TV og avisene. Jeg kan ikke annet enn å være glad for at noen følger karrieren min, sier Gubernijev syrlig til Sport24.

Skar har i en årrekke vært en av Norges beste sprintere og et fast innslag på landslaget. Bærumsgutten står med to seiere og totalt ti pallplasser i verdenscupen, senest fra Lahti i februar sist vinter.

Jeg kjenner ikke til ham, men han kjenner meg tydeligvis godt siden han fornærmer meg med stå stor selvtillit. Jeg smiler bare tilbake. La ham høre kommenteringen min på nettene på et russisk språk han ikke forstår og nyte det, fortsetter Gubernijev.

NRK forteller Skar om Gubernijevs uttalelser og spør om han vet hvem russeren er.

– Ja, jeg har sett han stå sammen med Putin da, så det er vel omtrent det eneste jeg forbinder han med. Jeg har sett at det har kommet inn noen meldinger på sosiale medier fra noen russere, så jeg har skjønt at det har stått et eller annet, sier Skar.

Russeren skapte han overskrifter da han ledet Vladimir Putins åtteårsmarkering for annekteringen av den ukrainske Krym-halvøyen like etter OL. Det fikk det norske skiskyttermiljøet til å vende ham ryggen.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal