Hopp til innhold

Golberg forbanna etter norsk fiaskodag: – Jeg blir felt

Pål Golberg spurtet inn til en sterk 4.-plass etter fall i herrenes sprintfinale. Nordmannen mener den italienske sensasjonen Simone Mocellini burde vært disket.

Pål Golberg

– Jeg hadde fritt spor i første bakken, og da jeg kom opp på toppen ble det veldig trangt. Sånn jeg ser det blir jeg felt, rett og slett, sier Golberg til NRK.

Den norske 32-åringen var oppgitt, frustrert og forbannet da han gikk over mål. Han oppsøkte umiddelbart sprinttrener Arild Monsen som kunne bekrefte inntrykket. Golberg var i dårlig humør da han snakket med mediene etter rennet. Årsaken var åpenbar.

Da det dro seg til i finalen, deiset han i bakken etter at skiene kom i kontakt med italienske Simone Mocellini.

– Det er en som tar min linje. Jeg føler jeg ikke kunne gjort noe annet i den situasjonen. Det er kjipt å ikke få muligheten til å være med og kjempe om seieren, sier Golberg til NRK.

Verdenscup i langrenn på Beitostølen

FALT: Norges eneste håp i finalen, Pål Golberg.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Rørt Mocellini: – Fantastisk

Franske Richard Jouve stakk av med seieren foran Mocellini, som debuterte i verdenscupen. Calle Halfvarsson gikk inn til 3.-plassen.

– Her og nå er det han som jeg mener forhindrer meg å være med og kjempe om seieren. Det er det jeg er mest irritert over nå, sier Golberg.

Golberg – som fikk løpet ødelagt – hadde nok håpet at pallplassen kunne reddes da han ble innkalt til juryrommet. Sammenstøtet med Mocellini ble gransket, men dommerne besluttet at det var en «race incident». Sånn som skjer. Da brøt jublende løs i den italienske leiren.

– Italia er kjent for å skrike og juble, og slik ble det i dag. Det er fantastisk. Nå skal jeg ringe til mamma. Jeg tror hun er på jobb og gråter, sier Mocellini til NRK.

Han sier samtidig at han er lei seg for Golbergs skjebne i finalen. Det samme sier Italia-trener Markus Cramer, som fikk akkurat den 60-årsgaven han kunne tenke seg av eleven. Han er likevel enig i utfallet.

– Jeg så videoen på juryrommet og Simone var foran ham. Det skjer mange, mange ganger i sprint. Jeg har vært i juryrommet mange ganger, men for meg mener jeg at juryen bedømte situasjonen riktig, sier Cramer til NRK.

– Krise for det norske landslaget

For de øvrige norske herrene gikk det enda verre enn det gjorde for Golberg, som tross alt knep viktige 85 poeng i verdenscupen.

Landslagsløper Sindre Bjørnestad Skar mener han kan glemme VM etter å ha røket ut etter prologen. Erik Valnes kvalifiserte seg til utslagsrundene, men følte seg syk. VM-bronsevinner Håvard Solås Taugbøl måtte gi seg med skade.

– Jeg kjente det nappet til, så måtte jeg kjenne til hva det var. Det var null kraft i det. Jeg har vært skiløper hele livet, og strekkskader i lysken har jeg ikke hatt mye av. Jeg kjenner at det har skjedd et eller annet. Det er å bevege seg som er vondest, sier Taugbøl til NRK.

Av de tolv nordmennene som stilte til start, gikk kun Golberg og Even Northug videre til semifinalene. For Northug sa det stopp der.

Verdenscup i langrenn på Beitostølen

BLE SKADET: Norges VM-håp Håvard Solås Taugbøl.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg hadde det ikke i meg i dag. Jeg hadde alle muligheter på slutten til å ta meg til en finale, så stivnet jeg opp på siste bakken, sier Even Northug til NRK.

– Dette er krise for det norske landslaget, sa NRK-kommentator Jann Post.

Hånet av russisk TV-stjerne

Det ble en spesiell oppladning for et annet norsk sprinthåp. Sindre Bjørnestad Skar røk ut allerede i prologen, men i forkant av sprinten har den allestedsnærværende TV-stjernen Dmitrij Gubernijev vært alt annet enn imponert over ferske uttalelser fra den norske sprintprofilen.

Russeren er kjent som en intrigemaker og har vært involvert i flere skandaler i hjemlandet. Aller mest kjent er han som kommentator for skiskytter og langrenn.

Sindre Skar

HÅNET: Sprintprofil Sindre Bjørnestad Skar får høre det fra russeren Dmitrij Gubernijev.

Foto: NTB

Nylig uttalte Gubernijev at nordmennene ikke brydde seg om at russerne var utestengte. Sindre Bjørnestad Skar svarte med å kalle ham «en fjott» i Nettavisen. Og så var sirkuset i gang.

Jeg vet ikke hvem han er, men han vet hvem jeg er. Derfor kan vi konkludere med at jeg er en verdensstjerne som er velkjent i Norge. De lager mange saker på meg til TV og avisene. Jeg kan ikke annet enn å være glad for at noen følger karrieren min, sier Gubernijev syrlig til Sport24.

Skar har i en årrekke vært en av Norges beste sprintere og et fast innslag på landslaget. Bærumsgutten står med to seiere og totalt ti pallplasser i verdenscupen, senest fra Lahti i februar sist vinter.

Jeg kjenner ikke til ham, men han kjenner meg tydeligvis godt siden han fornærmer meg med stå stor selvtillit. Jeg smiler bare tilbake. La ham høre kommenteringen min på nettene på et russisk språk han ikke forstår og nyte det, fortsetter Gubernijev.

NRK forteller Skar om Gubernijevs uttalelser og spør om han vet hvem russeren er.

– Ja, jeg har sett han stå sammen med Putin da, så det er vel omtrent det eneste jeg forbinder han med. Jeg har sett at det har kommet inn noen meldinger på sosiale medier fra noen russere, så jeg har skjønt at det har stått et eller annet, sier Skar.

Russeren skapte han overskrifter da han ledet Vladimir Putins åtteårsmarkering for annekteringen av den ukrainske Krym-halvøyen like etter OL. Det fikk det norske skiskyttermiljøet til å vende ham ryggen.

Siste nytt

 • McGrath like utenfor pallen i VM-debuten

  Atle Lie McGrath måtte stå over VM for to år siden med skade og det ble et skuffende OL i fjor med en 31. plass som beste resultat.

  I VM-debuten var alpinisten imidlertid med i pallkampen i superkombinasjonen. Etter en tiendeplass i super-G-en og flere frafall fra de sterke fartsløperne, så startet han slalåmen som nummer syv.

  Nordmannen kjørte inn til beste omgangstid, men en feil på toppen gjorde at han kom til kort i medaljekampen.

  – Jeg gjør egentlig litt det jeg kan i dag. Jeg har bestetid i slalåmen og tar inn mye på de ledende gutta, men jeg måtte ta inn mer, rett og slett. I et verdenscuprenn hadde det vært greit. I et VM er det bare topp tre som gjelder. Men VM-debuten er unnagjort og nå er det bare å bygge videre, sier McGrath til NRK.

  Når alle de antatt beste har kjørt ligger han på en femteplass, 72 hundredeler bak det franske hjemmehåpet Alexis Pinturault, som er på vei mot karrierens andre VM-gull (begge i superkombinasjonen).

  Verdensmesteren fra 2021, Marco Schwarz, ligger an til sølvplass, ett tidel bak Pinturault, mens det går mot bronse til Raphael Haaser, 44 hundredeler bak Pinturault.

  FIS Alpine Ski World Cup - Men's Alpine Combined
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Stort hopp i sesongkortsalg i Eliteserien

  Flere klubber i Eliteserien har allerede passert fjorårets sesongkortsalg. Det melder Norsk toppfotball i en pressemelding.

  Rosenborg, Brann, Vålerenga og Bodø/Glimt har allerede passert fjorårets sesongkortsalg. Rosenborg leder salget, skriver de i pressemeldingen.

  Totalt har de fire klubbene solgt litt over 21.000 sesongkort. Størst økning av alle har Tromsø som med 1.050 sesongkort har doblet salget fra i fjor.

  Brann og Bodø/Glimt har solgt henholdsvis 5.500 og 4.400 sesongkort. Det er en økning på 30 prosent sammenlignet med fjoråret.

  Eliteseriesesongen 2023 starter 10. april.

  Eliteserien fotball 2022: Rosenborg - Bodø/Glimt (3-2)
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Håndball-VM til Stavanger og Trondheim

  Norge er medarrangør av håndball-VM for kvinner i desember, og vertsbyene blir Stavanger og Trondheim. Det melder handball.no.

  Det blir første gang siden 1999 at VM for kvinner spilles i Norge. I 2023 deles mesterskapet mellom de tre skandinaviske landene Norge, Sverige og Danmark.

  Norge slo Danmark
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste