Hopp til innhold

OL i Beijing: Her er høydepunktene du må få med deg

Det er tett mellom de norske gullfavorittene i Beijing. Her er alle tidspunktene du trenger under vinterens olympiske leker.

GULLHÅP: Ragne Wiklund, Halvor Egner Granerud, Jarl Magnus Riiber, Kjetil Jansrud, Therese Johaug og Tiril Eckhoff er blant de norske håpene i Beijing.

GULLHÅP: Ragne Wiklund, Halvor Egner Granerud, Kjetil Jansrud, Therese Johaug, Jarl Magnus Riiber, Johannes Høsflot Klæbo og Tiril Eckhoff er blant de norske håpene i Beijing.

Foto: NTB / MONTASJE: MARK TONKIN / NRK

100 dager før OL-ilden tennes la statistikk-guruene i Gracenote fram en virtuell medaljestatistikk, basert på vinterens resultater.

De trodde på norsk medaljerush i Kina, og spådde at Norge skulle ta 44 medaljer, soleklart flest. Av de er 22 gull, 13 sølv og 9 bronse.

Rekorden er fra Pyeongchang, der Norge reiste hjem med 39 medaljer.

Med bare tre dager igjen av OL ser det ut til at det blir vanskelig å slå. Men Norge troner uansett solid på medaljetoppen.

Her får du full oversikt over alle øvelsene, og når du må skru på vekkerklokken for å få med deg høydepunktene fra OL i Beijing.

Discovery har TV-rettighetene, NRK sender OL på radio.

Tidspunktene i oversikten er hva uret viser i Norge, som ligger sju timer bak Kina.

Søndag 20. februar: Finaler og tremil

Therese Johaug

JUBEL? Therese Johaug skal i aksjon på OLs siste dag. Her avbildet under VM i Oberstdorf.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

På OLs siste dag er det kun finaler på programmet. Kvinnenes curlingturnering og mennenes ishockeyturnering avsluttes natt til søndag.

Allerede klokken 04.00 er det på med vekkerklokken hvis du vil ha med deg all dramatikken fra tremila. Blir det tredje gull for Therese Johaug?

Norge har allerede før den siste helgen satt ny gullrekord i vinter-OL. Det får verden til å måpe:

Les også: Tok gullet som får verden til å måpe: – Blir litt misunnelig på nordmenn

Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting, fellesstart 15 km menn
Vinter-OL i Beijing 2022: Skiskyting, fellesstart 15 km menn

Fullt program finner du på arrangørens hjemmeside.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste