Spillerne veddet på Myrhol-mål – så tok Berge VMs merkeligste timeout

HAMBURG (NRK): Henrik Jakobsen var så skråsikker på at Bjarte Myrhol skulle score at han satte 200 kroner på det. Så ødela landslagstrener Christian Berge.

DÅRLIG TIMING: Er bare mellomnavnet på Christian Berges timeout mot Ungarn, men Norge scoret likevel rett etterpå.

– Fin den. Den er bra. Akkurat på rett tid, sier Berge ironisk til NRK.

For akkurat da Myrhol var alene med ungarernes sisteskanse hamret Berge på timeout-knappen 54 sekunder før full tid.

Det landslagssjefen skulle fortelle elevene sine var at det var viktig å score mål, noe Myrhol etter all sannsynlighet hadde gjort.

– Det var ikke helt bra fra min side, i hvert fall når jeg tok den for å si at vi måtte vinne med ni samtidig. Jeg tok nok et mål fra Bjarte der, innrømmer Berge og ler.

Grunnen til timeouten var at om Sverige-Danmark skulle ende 31-26, ville da Norge vært videre på bekostning av Danmark på målforskjell.

– Christian vet hvor glad jeg er i å score mål, så jeg tror han følte at han tråkket meg litt på tærne, sier Myrhol som synes hele situasjonen ble komisk.

– Ryker noen euro

På den norske benken satt Henrik Jakobsen slukøret igjen. Like før hadde han selvsikkert satt 200 kroner på at nettopp Myrhol skulle score, og flere veddet imot.

– Som regel er det mål når Bjarte får ballen der, mener Christian O'Sullivan.

– Det var i hvert fall ikke min skyld, jeg kunne ikke gjort så mye annerledes, sier Myrhol om hvem som har ansvaret for Jakobsens veddemålstap.

Torsdag kveld hadde det norske landslaget pressetreff før semifinalen mot Tyskland i Hamburg, og flere måtte le godt av Berges dårlige timing.

Håndballgutta

SYNDEREN OG GAMBLEREN: Henrik Jakobsen (t.h) tapte minst 600 kroner på Berges timeout.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Men selv om det var flere som hadde fått med seg Jakobsens veddemål, var det ingen som ville ta på seg ansvaret for å ha loppet strekspilleren for penger.

– Jeg var på banen jeg. Det var noen på benken som snakket om at Bjarte var giret på noen ekstra mål. Han er alltid litt målkåt, sier Sander Sagosen.

Men det er ikke bare Jakobsen som har tapt penger på forskjellige veddemål i løpet av mesterskapet, kan Norges stjernespiller røpe.

– Det ryker noen euro.

Klare for revansje

Nå venter Tyskland i en spennende semifinale i Hamburg fredag kveld. Tankene til tapet mot nettopp Tyskland i EM 2016 blusset naturlig nok opp hos enkelte.

– Det er den kampen som har holdt meg mest våken. Det var en dyr lærepenge, forteller Berge.

Myrhol

REVANSJESUGEN: Bjarte Myrhol ligger på parketten etter å ha tapt 33–34 i ekstraomganger mot Tyskland i EM 2016.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kaptein Myrhol er enig i at det knepne og dramatiske tapet var en lærepenge.

– Jeg synes troppen har endret litt holdning til hvordan det er å komme til semifinaler. Nå synes jeg vi er mer mentalt klare på å stå i en sånn situasjon.

 • PS! Etter Berges timeout-blemme scoret Gøran Johannesen målet som ga Norge nimålsseier.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Hovland med solid åpningsrunde

  Viktor Hovland åpnet PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico med en runde på fire slag under par. Det holder foreløpig til delt 2.-plass.

  Særlig mot slutten av 1. runde imponerte Hovland. Han gikk de fem siste hullene på fire slag under par.

  Hovland startet runden på 10. hull og fikk en fin start med birdie på hull 11. En bogey på 18. hull gjorde imidlertid at han lå på par halvveis.

  På banens 5. hull puttet han til eagle ved å bruke tre slag på par fem-hullet. Han fulgte opp med birdier på hull sju og ni.

  Victor Hovland
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Perry og NFF enige om sluttavtale

  Landslagets tidligere assistenttrener Per Joar Hansen hadde en avtale med NFF fram til 2022, men partene er nå blitt enige om en sluttavtale.

  Tidligere i dag gjorde Ståle Solbakken det klart at «Perry» ikke ville være en del av hans trenerteam.

  Per Joar Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Solbakken avskilter «Perry»

  Ståle Solbakken bekrefter overfor TV 2 at Lars Lagerbäcks assistent «Perry» ikke blir med videre i den rollen.

  – Jeg har et veldig godt forhold til Perry, og synes han er en fantastisk person og trener. Men når du kommer inn som ny, så tror jeg det er greit at det også blir en ny person i den posten. Det er naturlig, sier Solbakken.

  Solbakken ble bekreftet som ny landslagssjef i dag. Han har holdt kortene tett til brystet når det gjelder et framtidig støtteapparat. Men det ser altså ut som det blir uten «Perry».

  Europa League kampen mellem FC København - HNK Rijeka
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal