Spillerne veddet på Myrhol-mål – så tok Berge VMs merkeligste timeout

HAMBURG (NRK): Henrik Jakobsen var så skråsikker på at Bjarte Myrhol skulle score at han satte 200 kroner på det. Så ødela landslagstrener Christian Berge.

DÅRLIG TIMING: Er bare mellomnavnet på Christian Berges timeout mot Ungarn, men Norge scoret likevel rett etterpå.

– Fin den. Den er bra. Akkurat på rett tid, sier Berge ironisk til NRK.

For akkurat da Myrhol var alene med ungarernes sisteskanse hamret Berge på timeout-knappen 54 sekunder før full tid.

Det landslagssjefen skulle fortelle elevene sine var at det var viktig å score mål, noe Myrhol etter all sannsynlighet hadde gjort.

– Det var ikke helt bra fra min side, i hvert fall når jeg tok den for å si at vi måtte vinne med ni samtidig. Jeg tok nok et mål fra Bjarte der, innrømmer Berge og ler.

Grunnen til timeouten var at om Sverige-Danmark skulle ende 31-26, ville da Norge vært videre på bekostning av Danmark på målforskjell.

– Christian vet hvor glad jeg er i å score mål, så jeg tror han følte at han tråkket meg litt på tærne, sier Myrhol som synes hele situasjonen ble komisk.

– Ryker noen euro

På den norske benken satt Henrik Jakobsen slukøret igjen. Like før hadde han selvsikkert satt 200 kroner på at nettopp Myrhol skulle score, og flere veddet imot.

– Som regel er det mål når Bjarte får ballen der, mener Christian O'Sullivan.

– Det var i hvert fall ikke min skyld, jeg kunne ikke gjort så mye annerledes, sier Myrhol om hvem som har ansvaret for Jakobsens veddemålstap.

Torsdag kveld hadde det norske landslaget pressetreff før semifinalen mot Tyskland i Hamburg, og flere måtte le godt av Berges dårlige timing.

Håndballgutta

SYNDEREN OG GAMBLEREN: Henrik Jakobsen (t.h) tapte minst 600 kroner på Berges timeout.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Men selv om det var flere som hadde fått med seg Jakobsens veddemål, var det ingen som ville ta på seg ansvaret for å ha loppet strekspilleren for penger.

– Jeg var på banen jeg. Det var noen på benken som snakket om at Bjarte var giret på noen ekstra mål. Han er alltid litt målkåt, sier Sander Sagosen.

Men det er ikke bare Jakobsen som har tapt penger på forskjellige veddemål i løpet av mesterskapet, kan Norges stjernespiller røpe.

– Det ryker noen euro.

Klare for revansje

Nå venter Tyskland i en spennende semifinale i Hamburg fredag kveld. Tankene til tapet mot nettopp Tyskland i EM 2016 blusset naturlig nok opp hos enkelte.

– Det er den kampen som har holdt meg mest våken. Det var en dyr lærepenge, forteller Berge.

Myrhol

REVANSJESUGEN: Bjarte Myrhol ligger på parketten etter å ha tapt 33–34 i ekstraomganger mot Tyskland i EM 2016.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kaptein Myrhol er enig i at det knepne og dramatiske tapet var en lærepenge.

– Jeg synes troppen har endret litt holdning til hvordan det er å komme til semifinaler. Nå synes jeg vi er mer mentalt klare på å stå i en sånn situasjon.

 • PS! Etter Berges timeout-blemme scoret Gøran Johannesen målet som ga Norge nimålsseier.

Siste nytt

 • Zucca scoret

  Mats Zuccarello ble matchvinner da Minnesota Wild slo Tamba Bay Lightning torsdag kveld. Zuccarello hadde også to målgivende pasninger i kampen Wild vant 5–4.

  Minnesota Wild har nå tatt poeng i elleve kamper på rad.

  Wild Lightning Hockey
  Foto: Chris O'meara / AP
 • Nok et nederlag for Arsenal

  Sparkingen av Unai Emery har foreløpig ikke gitt noe umiddelbar positiv virkning for Arsenal. Svenske Fredrik Ljungberg lykkes ikke med å slå bunnlaget Norwich i sin første kamp i lederstolen, ei heller rødtrøyene å slå Brighton i kveldens kamp hjemme på Emirates. Arsenal gikk på en ny smell og tapte til slutt 2-1. Adam Webster og Neal Maupay scoret målene for gjestene, mens Alexandre Lacazette scoret vertenes mål. Arsenal ligger på en skuffende 10. plass, mens Brighton klatret opp på 13.-plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klatret på tabellen

  Newcastle klatrer til 11. plass på tabellen med 2-0 seier over Sheffield United borte på Bramall Lane. Gjestene var effektive og satte ballen i mål etter kvarteret spilt. I det 71. minuttet økte de ledelsen. Vertene maktet aldri å slå tilbake.

  Premier League - Sheffield United v Newcastle United
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal