Hopp til innhold

Norge sjanseløse i VM-finalen: – Vi ser slitne ut

HERNING/OSLO (NRK): Norge håpet på revansj mot Danmark i VM-finalen, men drømmen om gull ble raskt knust av det danske laget.

Håndball-VM 2019, menn finale. Danmark - Norge (31-22).

PEPET UT: Sander Sagosen ble pepet på av hjemmepublikumet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter kampen satt en svært skuffet Sander Sagosen sammen med flere av de norske spillerne og stirret tomt ned på parketten.

– Vi brenner for mye. Vi blir litt stresset av det, og ble ekstremt straffet av feilene vi gjør, sier han.

– Akkurat nå er det lov å være skuffet. Vi var ikke gode nok, Danmark vinner et fortjent gull. Vi kan sikkert være stolt av sølv etter hvert, forteller Sagosen, som måtte tåle til dels tøff pipekonsert fra det danske publikummet.

Les også: Raser mot det danske VM-publikummet: – Usportslig

Petter Øverby innrømmer at de ble regelrett utspilt av det danske laget.

– Det er vanskelig å sette fingeren på en ting. De har en god målvakt, og så skyter vi dårlig. Vi får bare erkjenne at Danmark er best i verden i dag, sier han.

– Det gjelder å glemme denne kampen i dag. Vi har spilt en bra turnering.

Håndball-VM 2019, menn finale. Danmark - Norge.

Bjarte Myrhol mener Danmark var klart best.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Setter ting i perspektiv

Landslagets veteran Bjarte Myrhol mente det var en trøst å ha familien hos seg.

Det setter ting litt i perspektiv. Vi er meget skuffet over resultatet og prestasjonen i dag, sier han.

– Det er litt typisk finaleresultat. Når man først kommer bakpå går lufta ut av ballongen, og vi erkjenner at Danmark var bedre i dag og har vært det soleklart beste laget. De er verdige verdensmestere, innrømmer Myrhol.

– Vi har lyst til å stå øverst. Man får ikke så mange sånne muligheter, vi skal deppe litt og med tiden kommer kanskje gleden over et egentlig fantastisk gjennomført mesterskap, sier han og legger til:

– Det kan ha vært min siste VM-kamp. Det vet man aldri i min alder.

Gøran Johannessen

SJANSELØSE: Norge var sjanseløse mot Danmark. Her fortviler Gøran Johannessen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hall på kokepunktet

Allerede før kampstart sydet det danske hjemmepublikummet, og temperaturen i hallen steg ytterligere da lagene kom på banen.

Da det norske laget ble presentert mottok de massiv pipekonsert av et heltent publikum.

Fra start av var det danske laget minst like tent som sitt publikum, og gikk ut i hundre. Norge fulgte i starten, men allerede etter ni minutter dro Danmark ifra i Herning.

– Danskene spiller fantastisk i angrepsspill, mente NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Sagosen pepet ut av publikum

Stemningen i hallen ble om mulig enda mer aggressiv mot det norske laget da de mente Sander Sagosen filmet i en duell med Rasmus Lauge etter 23 minutter.

Fra da av mottok den norske stjernen massiv pipekonsert hver gang han fikk ballen.

– Det dummeste det danske publikum kan gjøre er å pipe på Sander Sagosen, mente NRK-kommentator Patrick Sten Rowlands.

Sagosen så ikke ut til å la seg affisere i den første omgangen hvor han scoret fire mål.

Men baklengsmålene fortsette å renne inn bakover. Midtveis i omgangen valgte Berge å bytte ut Torbjørn Bergerud i det norske målet, som kun hadde reddet to baller og sto med en redningsprosent på 17 prosent.

Christian Berge

MANET TIL KAMP: Landslagstrener Christian Berge manet det norske laget til kamp fra sidelinjen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Heller ikke Magnus Abelvik Rød, som ble skadet i kampen mot Tyskland, hadde sin beste dag mot danskene.

– Kroppen var tung, jeg prøver å komme meg opp i nivå. Men jeg merker tidlig at jeg ikke har mer å gi, det er bittert her og nå. Jeg var hundre produsent fra et medisinsk standpunkt, men det har vært et tøft mesterskap, forteller han.

Til pause ledet Danmark med smått utrolige 11-18, og jublet som om de allerede hadde vunnet finalen.

– Det er utklassing. Vi kan snakke mye om hva det norske laget kunne gjort her, men det de danske laget viser her er fantastisk, mente NRKs håndballekspert Håvard Tvedten

Vond andre omgang

Erna Solberg

SOLBERG PÅ TRIBUNEN: Statsminister Erna Solberg var på plass i Boxen i Herning, men fikk lite å juble for.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Andre omgang startet like ille som den siste sluttet med en bom av Gøran Johannessen, før Danmark raskt etterpå satt inn nimålsledelse.

Pipekonserten mot Sagosen ble også større og større.

De siste minuttene runget «Vi er røde, vi er hvide» i Boxen i Herning.

Dermed ble det tap i VM-finalen for andre gang på rad for Norge, og Danmark vant sitt første VM-gull godt hjulpet av hjemmepublikummet.

Danmark er med det også klare for OL i Tokyo om to år, det norske laget må ut i OL-kvalifisering.

– Det er lov å være skuffet. Danmark er mye bedre enn oss. Vi ser slitne ut. De fikk en bedre start enn oss og vi greide aldri å hente oss inn igjen, sier landslagstrener Christian Berge til TV 3.

Siste nytt

 • Tiller viste Tour de France-form: Vant éndagsritt i Belgia

  Rasmus Fossum Tiller tok sin første proffseier utenfor Norge da han vant Dwars door het Hageland i 2021.

  Den regjerende norske mesteren tok en ny seier i samme ritt lørdag, noe som gjør at han dermed står med fire proffseirer i karrieren: To NM-gull og to seirer i det belgiske éndagsrittet.

  Ut på den siste av de lokale rundene, med 23 kilometer igjen, var det en gruppe på ni ryttere som skilte seg ut. Der satt både Tiller og Søren Wærenskjold for Uno-X, men dessverre for det norske laget punkterte Wærenskjold ut av tetgruppa noen kilometer senere. Også den store forhåndsfavoritten i rittet, Mathieu van der Poel, punkterte på starten av den siste runden.

  – Jeg hadde gode bein og følte meg ganske bra under rittet. Laget gjorde en veldig god jobb og jeg følte meg ganske trygg da jeg kom med i den gruppen, sier Tiller i et intervju vist på Discovery+.

  – Det var litt trist at Mathieu punkterte, for når han ikke er der, så blir det enklere. Vi var litt heldige da han punkterte, men jeg er veldig glad, sier nordmannen.

  I den nest siste bakken, fem kilometer før mål, kom Tiller seg av gårde sammen med Florian Vermeersch og Stan Van Tricht. De tre kom også sammen inn i målbakken opp mot citadellet i Diest.

  Der var Tiller den sterkeste og vant foran Van Tricht og Vermeersch.

  Tiller er ansett til å være soleklar på laget til Uno-X til sommerens Tour de France, hvor Uno-X deltar for første gang.

  Wærenskjold kom seg opp igjen til gruppe to etter punkteringen og var raskest av dem i siste bakke. Til slutt ble han nummer syv, mens Erik Nordsæter Resell ble nummer tolv. Alexander Kristoff endte rundt en 20. plass.

  Tour of Norway
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Rosenborg med maktdemonstrasjon

  Rosenborg knappet innpå serieleder Vålerenga med 4-0 over Arna-Bjørnar lørdag. Trønderne ligger nå seks poeng bak med én kamp mindre spilt på andreplass i Toppserien.

  Trønderne startet bra på hjemmebane og ledet 2-0 allerede etter 13 minutter. Anna Jøsendal, Elin Sørum (straffe), Matilde Rogde og Emilie Nautnes scoret for RBK i en kamp der alle målene kom før pause.

  Toppserien i fotball 2023: Arna-Bjørnar - Rosenborg
  Foto: Tuva Åserud / NTB
 • Engesvik-magi ga Brann-poeng borte mot VIF

  Serieleder Vålerenga måtte ta til takke med 1-1 hjemme mot Brann i lørdagens toppseriekamp. Innbytter Rakel Engesvik sikret uavgjort med en lekker scoring.

  Det var et solid resultat for tittelforsvarer Brann, som har slitt oppsiktsvekkende mye i vår. I forrige kamp mot VIF i april ledet de to ganger, men tapte 2-3.

  Lørdag gikk det mot tap igjen, men Branns trener gjorde et smart grep ved å bytte inn Engesvik i 2. omgang.

  Etter 71 minutter markerte hun seg på lekkert vis da hun fikk ballen på venstrekanten, dro av Ingibjörg Sigurdardóttir og trakk seg inn i feltet før hun dunket ballen inn i nærmeste hjørne mellom to Vålerenga-forsvarere.

  Nevnte Sigurdardottir hadde sendt hjemmelaget like etter sidebytte. Hun stanget inn en corner fra Andrine Tomter i en situasjon der landslagskeeper Aurora Mikalsen gjorde en svak involvering. (NTB)

  Toppserien fotball kvinner, Vålerenga - Brann
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste